Læs også:

Close
Vind sommer

NEWS: Sommeren 2018 skriver sig ind i historien

Nyheder  | 

Sommeren 2018 skriver sig ind i historien · I dag åbner Netto fremtidens supermarked · Betjent får 15 års fængsel for drab på sort teenager · 8 ud af 10 mener vi skal beskytte havet til fremtidige generationer · Dagens billede: Præsident Macron på Glyptoteket

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Sommeren 2018 skriver sig ind i historien

Mange vil huske sommeren 2018 som meget varm og usædvanlig, når man tænker på mængden af solskin og antallet af dage med særdeles høje temperaturer. Både herhjemme og i mange af vores nabolande er der slået rekorder.

Til og med den 28. august har solen skinnet 792 timer herhjemme siden 1. juni. Det overstiger den gamle rekord fra 1947 med 22 timer.

Vind sommer
Sommeren 2018 skriver sig ind i historien. (Foto: Pexels)

Læs også: EU overvejer at afskaffe sommertid

I dag åbner Netto fremtidens supermarked

Det bliver en anderledes Netto, som borgerne i Aarhus kan møde, når de fra i dag torsdag den 30. august går på indkøb i deres Netto i Veri Centeret.

Butikken adskiller sig fra en typisk Netto, idet både indretning og look-and-feel har fået et gennemgribende løft. Og derudover vil butikken opleves anderledes, da alt fra musik og varer til indkøbsvognene er opdateret.

Kernen i butiksoplevelsen tager afsæt i Nettos danske og skandinaviske rødder, og udover nye farver og mere lækker look-and-feel har den nye butik også en særlig indretning. Således spiller frugt- og grønt-afdelingen en mere bærende rolle, ligesom convenience-varer får sin egen sektion, så det er let for alle at finde de nemme måltider.

I dag åbner Netto fremtidens supermarked
I dag åbner Netto fremtidens supermarked. (Foto: Salling Group)

Læs også: I fremtiden skal shopping være en oplevelse

Betjent får 15 års fængsel for drab på sort teenager

Tirsdag blev en hvid politibetjent fra den amerikanske delstat Texas dømt skyldig i drab efter at have skudt en ubevæbnet, sort teenager i en bil i april sidste år. Afgørelsen er en sjældenhed, da det er meget usædvanligt, at politibetjente bliver kendt skyldige i drab. Og i går onsdag fik betjenten så sin strafudmåling og er blevet dømt til 15 års fængsel.

Da domsafsigelsen blev læst op tirsdag, begyndte teenagerens familiemedlemmer at græde af glæde. Det skriver Ritzau.

Dommer, dømt, hammer, sigtet, lov, politi, retten
Betjent får 15 års fængsel for drab på sort teenager. (Foto: Pexels)

Læs også: Betjent dømt for drab på sort dreng

8 ud af 10 mener vi skal beskytte havet til fremtidige generationer

Ny undersøgelse foretaget på vegne af Marine Stewardship Council kortlægger danskernes forbrug af fisk og vores holdninger til blandt andet miljøets udfordringer og bæredygtigt fiskeri. Undersøgelsen bekræfter, at danskerne elsker fisk.

Pris, smag og bæredygtighed er blandt de vigtigste faktorer når vi står ved køledisken, og så er forbrugerne mest bekymrede for plastaffald og overfiskning, i en grad så to ud af tre danske forbrugere mener, vi kun bør spise fisk fanget af bæredygtigt fiskeri.

Når man spørger forbrugerne hvilke trusler mod havet, der bekymrer mest, peger 68 procent på den stigende mængde plastaffald i havet og 47 procent peger på overfiskning på grund af udsigten til faldende fiskebestande. Hver fjerde forbruger frygter klimaforandringernes påvirkning af havet.

8 ud af 10 mener vi skal beskytte havet til fremtidige generationer
8 ud af 10 mener vi skal beskytte havet til fremtidige generationer. (Foto: Marine Stewardship Council)

Læs også: Jordens ressourcer for 2018 er opbrugt

Dagens billede: Præsident Macron på Glyptoteket

Som en del af præsident Macrons statsbesøg, besøgte han i går Glyptoteket i København. H. C. Andersens Boulevard var fyldt med politifolk, sikkerhedsvagter, presse og ikke mindst et hav af mennesker, der gerne ville have et lille glimt af den franske præsident.

macron frederik statsbesøg glyptoteket frankrig
Præsident Macron på vej ind i Glyptoteket. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Lars Løkke tager imod præsident Macron

· Mere fra samme kategori ·