Læs også:

Close
police, politi, crime, mord, murder

NEWS: Terrorangreb i New Zealand

Nyheder  | 

Terrorangreb i New Zealand · Storbritannien vil udskyde Brexit · Danskerne skal skabe ny viden om plastik i Danmark sammen med WWF · Giv rent vand med Aveda · Dagens billede: Ny sæson af ‘Ex on the Beach’

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Terrorangreb i New Zealand

Politiet har anholdt én kvinde og tre mænd efter et skudangreb i byen Christchurch, hvor en mand åbnede ild i to moskéer under fredagsbønnen, hvor omkring 300 mennesker var samlet. New Zealands premierminister betegner episoden som et terrorangreb.

New Zealands premierminister, Jacinda Ardern oplyser, at der meldes om 40 dræbte og 20 sårede. Hun uddyber desuden, at de anholdte ikke var på politiets overvågningsliste.

Efter skyderierne har politiet destrueret flere eksplosive enheder, der er fundet i biler rundt omkring i byen.

En af de anholdte er eaustralsk statsborger. Skudepisoden skete i to af byens moskéer – Masjid al-Noor Moskéen og Linwood Masjid Moskéen. Det skriver TV 2.

police, politi, crime, mord, murder
Terrorangreb i New Zealand. (Foto: Pexels)

Læs også: Flere såret efter skyderi ved Youtubes hovedkvarter

Storbritannien vil udskyde Brexit

Torsdag aften fik Theresa May en sejr i det britiske parlament, da parlamentet vedtog at bede EU om en udsættelse af den endelige dato for Brexit. Derfor får Theresa May endnu en ny chance for at få vedtaget sin Brexit-aftale med EU, så Storbritannien ikke ender med, at ryge ud af EU den 29. marts uden en aftale.

I løbet af næste uge vil Theresa May bede parlamentet om at stemme om den aftale, som hun har indgået med EU. Det er tredje gang hun forsøger, da aftalen allerede er blevet stemt ned to gange i parlamentet.

Men lykkedes det Theresa May at få den godkendt, så vil der kun være tale om en kort udsættelse af Brexit frem til den 30. juni, så lovgivningen kan nå at falde på plads. Vælger parlamentet derimod at nedstemme aftalen igen for tredje gang, så er der tale om en meget længere udsættelse, der faktisk kan strække sig over et helt år. Det skriver TV 2.

Storbritannien vil udskyde Brexit. (Foto: Pixabay)

Læs også: May i ilden efter nej til Brexit-aftale

Danskerne skal skabe ny viden om plastik i Danmark sammen med WWF

Har du også oplevet, at Danmarks kyster sejler i plastik? Og vil du også være med til at gøre noget ved det? Så har du og din familie nu chancen! Det skriver WWF i en pressemeddelelse.

WWF Verdensnaturfonden starter Danmarks første videnskabelige og folkelige plastik-projekt op, hvor alle danskere kan deltage. Målet er at finde ud af, hvor meget plastik der egentlig er på de danske strande, hvor det kommer fra og hvad vi skal gøre for at stoppe forureningen. Og alle familier kan være med. Det kræver kun, at de har lyst til at gøre en forskel for naturen og stoppe plastiktruslen mod vores have.

WWF’s eksperter og danskerne skal undersøge 10 forskellige strande fordelt over hele landet. Første undersøgelse foregår i maj og bliver fulgt op af en omgang til på de præcist samme områder i september. Resultaterne bliver samlet og sammenlignet med lignende undersøgelser fra resten af verden. På den måde skaber WWF Verdensnaturfonden et reelt billede af, hvor slemt det egentligt står til i Danmark sammenlignet med andre lande.

Projektet er en del af et partnerskab mellem Salling Group og WWF Verdensnaturfonden, der har til formål at mindske brugen af unødvendig plastik i supermarkederne, få genanvendt så meget som muligt og finde nye bæredygtige løsninger i fremtidens supermarkeder.

Hvis din familie vil hjælpe med at skaffe ny viden om plastik på de danske strande, skal du tilmelde dig på wwf.dk/plastiksmart. Men alle danskere opfordres til at deltage i WWF’s Projekt Plastik-Smart. Danskerne kan nemlig selv dokumentere plastikforureningen på netop deres strand ved at downloade en app, på www.plastiksmart.dk  og selv taste deres fund ind.

Plastik, havet, forurening, wwf
Alt for meget plastik ender i verdenshavene. Her ligger det i flere hundrede år og skader natur og dyr. (Foto: WWF)

Læs også: Ørsted og WWF går sammen om at passe på kloden

Giv rent vand med Aveda

Siden 1999 har Aveda gjort en kæmpe forskel hvert år i april med sin Earth Month-kampagne, der har indsamlet mere end 60 millioner dollars til miljømæssige sager rundt om i verden.

Fra 2019 og fremover hjælper Aveda, sammen med non-profit organisationen charity: water, med at give rent vand til mennesker i nød i Indien, Nepal, Madagaskar og Etiopien. Når familier får adgang til rent vand, bliver de sundere, sikrere og har mere tid til at fokusere på skole, arbejde og samvær.

Ved at købe en Eco Water Bottle hos din Aveda frisør eller forhandler i løbet af hele april måned 2019, kan du være med til at donere penge og støtte Avedas Earth Month 2019. Flasken koster 280 kroner, hvoraf de 100 kroner går ubeskåret til charity: water. Du kan også donere direkte på charitywater.org/aveda.

Giv rent vand med Aveda
Giv rent vand med Aveda. (Foto: PR)

Læs også: Aveda indgår samarbejde med charity:water

Dagens billede: Ny sæson af ‘Ex on the Beach’

Den nye sæson af ‘Ex on the Beach’ har premiere på søndag den 17. marts på Kanal 4. Og vi glæder os, for det er altså mega god underholdning!

Læs også: Premiere: Ex on the Beach – Danmark

· Mere fra samme kategori ·