Læs også:

Close

NEWS: May i ilden efter nej til brexit-aftale

Nyheder  | 

May i ilden efter nej til brexit-aftale • Nu spirer frø på månen • Regioner skal være uden politikere • Grøntsager hitter i januar • Dagens billede: Vi elsker et lille grin med jegfinderselvud

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

May i ilden efter nej til brexit-aftale

Dobbelt så mange parlaments medlemmer stemte mod en Brexit-aftale
end, der stemte for. Tallene var 202 til 432. Dermed fik Theresa May og hendes skilsmisseaftale med EU et klart nej fra de øvrige politikere.

Det stiller Theresa May meget dårligt, at så mange stemte imod aftalen. Hendes politiske modstander og leder af Labour, Jeremy Corbyn har allerede sagt, at han vil fremsætte et mistillidsvotum mod May-regeringen i dag. Hun risikerer altså at blive afsat som Premierminister. Det skriver DR

Brexit-aftale aflyst (Foto: Pixabay)

Læs også: Theresa May danner ny regering trods vælgerlussing

Nu spirer frø på månen

Fjorten dage efter kineserne landede på den mørke side af månen, har de fået noget til at spire. Der små spirer af bomuldsfrø, raps og kartofler på månen.

– Ved at lære om disse planters vækst i et miljø med lav tyngdekraft lægger vi fundamentet til etableringen af en fremtidig rumbase, siger Liu Hanlong, der er professor og vicedirektør på Chongqing University, til South China Morning Post.

Med denne rumbase tæt på jorden ville det eventuelt være muligt at komme til Mars.

Derfor arbejder kineserne også på at skabe et mikro økosystem. Dette har i alt 6 organismer. De tidligere tre nævnte: bomuldsfrø, raps og kartofler. Dertil kommer: karsefrø, gær og bananflue-æg, som dog ikke er spiret og klækket endnu.

Alle organismerne bliver dyrket i en beholder. De bliver således ikke dyrket i månejord eller flyver rundt på månen. Formålet er i første omgang at lykkes med at dyrke dem ved den lave tyngdekraft, som er på månen. Det skriver DR

Det spirer på månen (Foto: Pixabay)

Læs også: NEWS: Sjælden kombination af månefænomener over kloden onsdag

Regioner skal være uden politikere

Står det til blå blok, så vil de fleste af partierne gerne skifte politikerne i regionerne ud med embedsmænd. Den røde blok er på den anden side imod en nedlæggelse af regionerne som en politisk ledet model. Midt i det hele står venstre, som er internt uenige.

– Jeg har hele tiden været bekymret for, at der ville komme et udspil, hvor man ville fravælge en folkevalgt forankring i forhold til sundhedsvæsenet. Jeg er blevet bekræftet i, at det er på vej, siger Stephanie Lose, regionsrådsformand for Venstre i Regions Syddanmark og formand for Danske Regioner til Ritzau.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er anderledes positivt stemt over for dette og mener, at man bør tage chancen og ændre sundhedsvæsenet.

Sundhedsudspillet vil blive præsenteret i dag kl 10. Herefter vil det vise sig, om regionerne skal køre med eller uden folkevalgte politikere. Det skriver TV2 nyhederne

Regionerne bliver eller lukkes ned. (Foto: Pexel)

Læs også: NEWS: Vestager udråbt til en af årtiets tænkere

Grøntsager hitter i januar

Lidl melder, at deres salg af grøntsager for nogles vedkommende er steget med det femdobbelte i januar. Tager man og sammenligner avokadosalget I december og januar, så er dette femdobbelt, hvilket næsten også gælder for salget af blomkål.

Gulerødder, hvidkål og broccoli er blevet solgt tre gange så meget i januar, som det er tilfældet for december. Dette vækker glæder i Lidl.

– Selvfølgelig skifter indkøbsvanerne fra december til januar, men at grøntsagssalget allerede efter få dage i januar er så lovende, overrasker os alligevel lidt. Men vi er parate, og vi sørger selvfølgelig for at imødekomme efterspørgslen, siger Chief Operations Officer i Lidl, Marcus Gustafsson.

Allerede i 2018 var der et rekord stort salg af grøntsager og frugt, hvilket, Marcus Gustafsson siger, er en afspejling af, at danskerne er mere klimabevidste og fokuseret på vegansk kost.

En analyse fra 2018 viser, at 2,4% af befolkningen er vegetar. Dog er der en større andel på 5,5% blandt de unge fra 15 og 34 år, der lever vegetarisk. Årsagen til at de unge vælger en vegetarisk kost er kan ses i følgende rækkefølge af disse tre kategorier: klima, sundhed og dyrevelfærd. I den generelle gruppe af vegetarer er rækkefølgen: sundhed, klima og dyrevelfærd. Det skriver Vegetarisk Forening

Læs også: Grøntsager kan hjælpe dig hurtigere af med dine tømmermænd

 

Dagen billede: Vi elsker et lille grin med #jegfinderselvud

https://www.instagram.com/p/BqP5DohlOua/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=16zvqn0kcghr6

Læs også: Mit liv med dyreprint, klipklapper og actionfilm

· Mere fra samme kategori ·