Læs også:

Close
politi, blå blink

NEWS: Flere såret efter skyderi ved Youtubes hovedkvarter

Nyheder  | 

Flere såret efter skyderi ved Youtubes hovedkvarter · Skyderi mod samme hus for tredje dag i træk · Det kom frem på ottende dag i retssagen mod Peter Madsen · Rugbystjerner frifundet for voldtægt – vreden breder sig i Irland · Dagens billede: Martin Luther King mindes

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Flere såret efter skyderi ved Youtubes hovedkvarter

Tirsdag fandt et større skyderi sted ved Youtubes hovedkvarter i San Bruno i Californien. Det melder det lokale politi på et pressemøde ifølge Ritzau og TV2.

Videooptagelser viser, hvordan flere personer kom løbende ud af bygningen med hænderne over hovedet, da politiet kom til stedet.

– I bygningen fandt vi en død kvinde, som formentlig har skudt sig selv. Vi formoder, at hun stod bag skyderiet, fortæller Ed Barberini, som er politikommissær ved politiet i San Bruno.

En mand og to kvinder er såret af skud efter skyderiet. Derudover er den kvindelige mistænkte i 30’erne altså fundet død. Den 36-årige mand er i kritisk tilstand, mens tilstanden hos en 32-årig kvinde beskrives som alvorlig. En 27-årig kvinde er lettere såret.

Politiet kategoriserer ikke episoden som terror, men derimod som resultatet af en privat uoverensstemmelse. Det oplyser to unavngivne embedsmænd til ABC News. Politikilder fortæller videre til CNN, at den mistænkte kvinde kendte mindst et af ofrene. Disse oplysninger er ikke bekræftet fra officielt hold.

politi, blå blink
Mistænkt kvinde død efter skyderi ved Youtube i USA. (Foto: /ritzau/)

Skyderi mod samme hus for tredje dag i træk

For tredje dag i træk er der natten til onsdag blevet skudt mod det samme hus på Tranehusene 4 i Albertslund. Det oplyser Københavns Vestegns Politi ifølge TV2.

Ingen er kommet til skade ved episoden, men bygningen er blevet ramt.

Det er ikke første gang, at der skydes på huset, natten til mandag og natten til tirsdag blev der også affyret skud mod det samme bygning på Tranehusene. Der var flere personer i huset begge gange, men heller ikke her blev nogen ramt.

Politiet vil på nuværende tidspunkt ikke kommentere, om skyderierne er banderelaterede.

Politi, dansk politi, Danmark, kriminelle
Et hus i Albertslund har været udsat for skyderi tre dage i træk. (Foto: Scanpix Danmark)

Det kom frem på ottende dag i retssagen mod Peter Madsen

Tirsdag startede den ottende dag i sagen mod Peter Madsen for drabet på Kim Wall. Der var indkald fire vidner til sagen, to af dem var tekniske, og deres forklaringer var vigtige i forhold til Peter Madsen egen forklaring om farlige gasser og undertryk i ubåden Nautilius. Det skriver TV2.

Det første tekniske vidne, ubådseksperten Ditte Dyreborg, tror ikke på Peter Madsens forklaring, og det lod hun forstå i Københavns Byret retssal 60. Ditte Dyreborg er orlogskaptajn i Søværnet, hvor hun har været ansat i adskillige år, og har taget en teknisk ubådsuddannelse. Hun har undersøgt luften i Nautilius, og tror ikke på, at Kim Wall blev kvalt af farlige gasser.

Det andet tekniske vidne var seniorkonsulent Kim Winther fra Teknologisk Institut, som gav en række meget tekniske forklaringer.

Derudover var der indkaldt to vidner, som havde set Peter Madsen med en sav den 10. august, da der var Haven Festival på Refshaleøen i København, og Nautilius stævnede ud med Kim Wall ombord.

Få overblik over sagen her: Forstå sagen: Ubåden, den dræbte Kim Wall og Peter Madsens skiftende forklaringer

kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død,
Den svenske journalist Kim Wall var kendt for at skrive historier om subkulturer og skulle skrive en reportage om Peter Madsens ubåd.
(Foto: /ritzau/)

Rugbystjerner frifundet for voldtægt – vreden breder sig i Irland

Vreden breder sig i Irland, efter to rygbystjerner fra den professionelle rygbyklub Ulster Rygby fra Belfast i Nordirland, er blevet frikendt for voldtægt af en 21-årig kvindelig studerende.

Sagen har kørt både i retssalen og i medierne siden vinter og før påske faldt dommen så: Ikke skyldig. Men kendelsen har fået den stik modsatte effekt af, hvad rugbyspillerne sikkert håbede på. Derudover har spillernes advokater truet med injuriesager mod kritikere, hvilket sikkert heller ikke har hjulpet.

Det var særligt et vidneudsagn fra en veninde til rygbyspillerne, der gjorde udslaget. Hun så nemlig episoden og vurderede, at der ikke var tale om voldtægt, men om samtykkende sex. Det hjalp heller ikke, at den unge kvinde gav divergerende forklaringer til politiet og sygehuset. Til gengæld havde hun en 1 centimeter lang rift i vagina, blødte efter episoden, og det er også kommet fram, at de to rygbyspillere havde en lummer æresrunde i en gruppechat om episoden, hvor de også delte billeder fra festen.

I stedet for at acceptere afgørelsen og gå hjem er kritikerne gået ud i verden med deres vrede. Demonstranter har fyldt gaderne i de største irske byer, endnu større demonstrationer er planlagt, på Twitter trender hashtagget #Ibelieveher – “Jeg tror på hende” – og mere end 60.000 mennesker har underskrevet et krav til det irske rugbyforbund om at få de to spillere udelukket.

Vreden handler om mere end dommen. Kvinder har generelt ikke en chance i Irland og Nordirland. Blandt andet har Irland og Nordirland har de mest restriktive abortlove i den vestlige verden. Abort er kun tilladt, hvis moderens liv er i fare og f.eks. ikke efter incest og voldtægt – det skal irerne nu stemme om den 25. maj.

Derudover er det særlig svært for kvinder, der forsøger at gå mod mænd med magt og privilegier, som eksempelvis sportsstjerner. Sagen har dog sat fokus på en rugbykultur, som sporten selv erkender er fyldt med sexisme, alkohol og piller. I 1996 fastslog en af de første store undersøgelser, at “rugby-kulturen” førte til “kvindehad” og til opfattelsen af kvinder som kød. Og sidste år bekræftede en intern rugby-undersøgelse, at sådan var det stadig. Ofte følte spillerne sig berettigede til kvinder og til sex – og de følte sig hævet over lov og orden, som det hed i rapporten fra det new zealandske rugbyforbund. Det skriver Berlingske.

https://twitter.com/jadeswilson/status/979347036008079360

Dagens billede: Martin Luther King mindes

I dag er det 50 år siden, at Martin Luther King blev skudt og dræbt. Hans minde lever videre, blandt andet i bevægelsen #BlackLivesMatter og selv hans 9-årige barnebarn kæmper mod den amerikanske våbenlovgivning i dag.

Læs også: Forstå sagen: Derfor går sportsstjerner på knæ for at protestere mod Trump

https://www.instagram.com/p/BhIK6VOHN-c/?taken-by=common

· Mere fra samme kategori ·