Læs også:

Close
bog mascha vang piece of cake gulerodskage_med_frosting

Lækkersulten: Gulerodskage med frosting

Mad  | 

Gulerodskage med frosting er oftest en favorit og vinder hos de fleste. Lav den selv, og invitér veninderne på kaffeslabberas

Bogen Piece of Cake er skrevet af Annemette Voss Fridthjof og Mascha Vang med fokus på enkle og lækre bageopskrifter til alle nybegyndere. I bogen er der hjælp at hente til alle dem, der måske ikke er kandidater i den store bagedyst men stadig gerne vil imponere og lave en lækker sød ting.

Vi har været så heldige at få lov til at få opskriften på gulerodskagen med frosting, som på alle måder er en lækkerbisken.

bog mascha vang piece of cake gulerodskage_med_frosting
Er du lækkersulten? Hvem er ikke det, når man ser den her kage … (Foto: Claudia Dons)

Kagen er til 8 personer

Sværhedsgrad: Medium

Det skal du bruge

Ingredienser
250 gram lyst rørsukker
3 æg, størrelse M/L
1 teske vaniljesukker, med top
2 deciliter solsikkeolie
200 gram hvedemel
2 teske stødt kanel
½ teske salt
1 teske bagepulver
1 teske natron
250 gram gulerødder, cirka 3-4 mellemstore
70 gram valnødder

Pynt

1 håndfuld hele valnødder

Eventuelt guldstøv (kan købes i velassorterede dagligvarebutikker)

Sådan gør du

Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.

Pisk rørsukker, æg og vaniljesukker lyst og luftigt i en dyb skål med en elpisker. Det tager 3-4 minutter, før det er pisket nok.

Rør olien i med en grydeske.

Bland hvedemel med kanel, salt, bagepulver og natron og kom det gennem en sigte ned i dejen. Rør forsigtigt dejen sammen med grydeskeen.

Skræl og riv gulerødderne fint og hak valnødderne fint, så de er på størrelse med små ærter. Vend det i dejen.

Fordel dejen i en springform (mål: 23 cm diameter), der er beklædt med bagepapir på bund og sider.

Bag kagen i den varme ovn i cirka 50-55 minutter. Tjek, om kagen er færdig. Hænger der dej ved, når du stikker i kagen med en lille skarp kniv, bages den i lidt længere tid.

Lad kagen køle helt af, inden du fjerner bagepapiret og placerer kagen på et fad.

Frosting

Ingredienser
250 gram blødt smør (rigtigt smør)
500 gram flormelis
1 teskevaniljesukker
2 spiseske citronsaft

200 gram flødeost natural

Kom det bløde smør i en dyb skål og pisk det cremet med en elpisker i cirka 15 sekunder. Tilsæt halvdelen af flormelissen og pisk forsigtigt ved lav hastighed.

Tilsæt derefter resten samt vaniljesukker og citronsaft og pisk cremen sammen ved lav hastighed.

Når der ikke er flere klumper, piskes den let og luftig og lys på fuld kraft. Det tager 8-10 minutter.

Så er vaniljesmørcremen lavet, og du kan lave frosting.

Start med at komme flødeosten op i en skål for sig og rør den godt rundt. Vend den derefter sammen med smørcremen. Kan du lide, at den har lidt farve kan der tilsættes lidt gul pastafarve.

Smør frostingen ud over den helt afkølede kage. Det er meget vigtigt, at kagen ikke stadig er lun, for så vil frostingen smelte.

Dekorér kagen med valnødder, som du eventuelt kan drysse med guldstøv, hvis du har den slags i dine gemmer.

 

Velbekomme …

 

Bogen ser således ud:

bog dessert kage piece of cake annemette voss mascha vang

 

Læs også:

Tømmermændsmad: Pizzasnegle

PIZZASNEGLE tømmermænd nem mad (Foto: Betina Hastoft)

· Mere fra samme kategori ·