Læs også:

Close
mobilforbrug, afhængighed, mobil, test, space, vaner, liv, mobil,

NEWS: Nu kommer menstruations-emojien

Nyheder  | 

Nu kommer menstruations-emojien · JYSK donerer soveposer til hjemløse i Danmark · Vi kan få hvidhajer i Danmark · Tivoli tager hul på vinterferien · Dagens billede: Cardi B vinder Grammy for årets bedste rap-album

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nu kommer menstruations-emojien

En rød dråbe blod. Sådan ser den emoji ud, som Plan International har fået godkendt, efter mere end 55.000 efterspurgte den i forbindelse med en kampagne fra vores afdeling i Storbritannien sidste år. Menstruations-mmojien skal give kvinder en ny måde at tale om deres menstruation på og være med til at nedbryde det tabu, der for mange er omkring kvinders månedlige cyklus.

Der er ikke bare tale om et stunt. En undersøgelse fra Plan International viser, at 47 procent af kvinder i aldersgruppen 18-34 år ville finde det nemmere at tale om menstruation med venner og partnere, hvis de havde en menstruations-emoji til at udtrykke sig.

Lucy Russel er chef for Plan International UK’s afdeling for pigers rettigheder, og hun er sikker på, den lille bloddråbe kommer til at gøre en forskel.

– En emoji, der kan udtrykke, hvad 800 millioner kvinder verden over oplever hver måned, er et stort skridt mod at normalisere menstruation og knuse det stigma, der er om kvinders cyklus. I årevis har vi tiet stille om menstruation og skabt et tabu om emnet. Som eksperter i pigers rettigheder ved vi, at det har en skadelig effekt på piger. De er flove over at tale om deres menstruation, og det kan have konsekvenser for deres helbred. Det løser en emoji ikke i sig selv, men det kan være med til at ændre måden, vi taler om menstruation på. Og for at fjerne skammen, skal vi tale om det,  siger Lucy Russel.

Det forventes, at menstruations-emojien lander på det digitale tastatur i løbet af foråret 2019. Det skriver PlanBørnefonden i en pressemeddelelse.

Menstruation, emoji
Nu kommer menstruations-emojien. (Foto: PR)

Læs også: 56 nye emojis er på vej!

JYSK donerer soveposer til hjemløse i Danmark

21 væresteder og varmestuer i 15 forskellige byer over hele landet kan vinteren igennem dele nye soveposer ud til hjemløse borgere. Soveposer, som JYSK har doneret til Kirkens Korshærs brugere.

Det er tredje år i træk, at JYSK støtter op om Kirkens Korshærs arbejde for udsatte mennesker ved at donere varme fornødenheder til organisationens brugere. Udover en donation på 1.000 soveposer har JYSK ligeledes doneret liggeunderlag og håndklæder til Kirkens Korshærs væresteder og varmestuer. En donation, der ifølge JYSK giver rigtig meget mening, da man herigennem kan hjælpe nogle af de mennesker, der har allermest brug for det.

– Som en stor virksomhed har vi et ansvar for at hjælpe nogle af de mest udsatte grupper i samfundet, og derfor er vi glade for at kunne hjælpe i form af donation af soveposer, liggeunderlag og håndklæder. Vi er ikke i tvivl om, at vores samarbejde med Kirkens Korshær gør en forskel for mange hjemløse, som specielt om vinteren har det meget svært, siger Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director i JYSK.

Der findes mere end 6.600 hjemløse i Danmark. 75 procent er mænd og 25 procent er kvinder. Cirka 50 procent er psykisk syge. Og cirka 10 procent af de hjemløse er gadesovere. Det skriver Kirkens Korshær i en pressemeddelelse.

Hjemløs, fattig
JYSK donerer soveposer til hjemløse i Danmark. (Foto: Pexels)

Læs også: Antallet af unge hjemløse fordoblet på otte år

Vi kan få hvidhajer i Danmark

Grundet klimaforandringerne og temperaturstigninger forventer WWF, at mange dyrearter vil søge nordpå i løbet af de næste år.

Ifølge Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i Verdensnaturfonden i Danmark, WWF, regner EU med, at hvis temperaturen stiger mere end 2,5 grader fra niveauet i dag, så vil cirka 25 procent af alle dyre- og plantearter forsvinde.

Men de højere temperaturer betyder også, at dyr og planter vil flytte sig. De store pattedyr vil have det nemmere, men eksempelvis padderne vil få det svært, da de ikke på samme måde kan tilpasse sig.

– I Danmark, der som bekendt ligger i nord, vil vi måske opleve flere dyrearter, end vi har i dag. I havene vil eksempelvis tunfiskene søge mod nord, og jeg tror ikke, at det er urealistisk, at vi om 20-25 år får hvidhajer i Danmark, siger Bo Øksnebjerg. Det skriver TV 2.

haj hajangreb angreb hajbid hajer australien farlig
Vi kan få hvidhajer i Danmark. (Foto: Pixabay)

Læs også: Mand død efter hajangreb

Tivoli tager hul på vinterferien

Mange af danskere er gået på vinterferie, og hvis man ikke har planlagt en tur på skiferie, så kan man opleve et væld af aktiviteter i hele landet. I Tivoli kan man boltre sig i Pingonesien, der er en overdækket aktivitetsiglo, teste den nyudviklede virtual reality-oplevelse ”Bring the Spring” og prøve de mange kørende forlystelser – så der er ingen undskyldninger for at være indendørs hele ugen.

Hvis man er til oplevelser, hvor den sorte himmel bruges som kæmpe lærred, så kan man for første gang i Danmark nyde synet af et nordlys-show på Plænen, illuminationer på Tivoli Søen og de mange andre lysinstallationer i Haven.

Vinter i Tivoli dækker også valentinsdag på torsdag, det kinesiske nytår og lukker og slukker den 24. februar. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Tivoli, vinter, vinterferie, februar, københavn, vinter
Tivoli tager hul på vinterferien. (Foto: Tivoli PR)

Læs også: Love is in the air: Gode idéer til valentinsdag

Dagens billede: Cardi B vinder Grammy for årets bedste rap-album

I nat blev musikbranchen hyldet med Grammys, og her var Cardi B den første kvindelige artist nogensinde, der vandt prisen for årets bedste rap-album.

https://www.instagram.com/p/Btulf_yneXK/

Læs også: Storslåede karrierer, brede smil og true love: 7 Hollywood-par, vi elsker

· Mere fra samme kategori ·