Læs også:

Close
kvinder, hjemløse, hjemløs, unge, unge hjemløse, bolig, billige boliger, parker, herberg, stigning, socialt

NEWS: Antallet af unge hjemløse fordoblet på otte år

Nyheder  | 

Antallet af unge hjemløse steget · Ubåds-Madsen vil kæmpe mod  mere fængsel · Politi i stor aktion på Hovedbanegården · Betjent: Vi skyder kun sorte · Livsfarlig bakterie fundet i spa-centre · USA lukker russisk konsulat · Dagens billede

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Antallet af unge hjemløse fordoblet på otte år

I 2009 var der 633 hjemløse unge mellem 18 og 24 år, i 2017 er der registreret dobbelt så mange, nemlig 1.278. Det viser nye tal fra Vive – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd ifølge. Antallet af unge mellem 25 og 29 år er steget med 27 procent fra 2015 til 2017, og det er unge fra hele landet og både fra ressourcesvage og stærke familier. Det skriver TV2.

– I begyndelsen overnatter den unge måske hos venner, familie og bekendte som såkaldt “sofa-surfer”, men denne situation har en udløbsdato i takt med relationerne bliver tyndslidte. Der er ingen af de unge, der tror, at de ender som hjemløse den næste måned. Pludselig er der bare ikke være flere personer i netværket at trække på, forklarer Eva Riedel, der er stifter og bestyrelsesformand for værestedet Hellebro.

Der er også sket en stigning i antallet af hjemløse kvinder, og i dag er hver fjerde unge hjemløse en kvinde.

– Hjemløsheden kan gå særlig slemt ud over kvinderne, der kan ende i gråzoneprostitution, hvor en udlejer eksempelvis tager en urimelig høj husleje og kræver kys, eller det der er værre, som betaling, siger Eva Riedel.

Eva Reidel forklarer yderligere, at mange unge sover i parker, kælderskakter og andre steder, og at der derfor er mange mørketal forbundet med ung hjemløshed. Flere billige boliger og herberger for unge er vejen frem, mener hun.

kvinder, hjemløse, hjemløs, unge, unge hjemløse, bolig, billige boliger, parker, herberg, stigning, socialt
Antallet af unge hjemløse fordoblet på otte år – også antallet af hjemløse kvinder. (Foto: All Over)

Ubåds-Madsen vil kæmpe mod forlængning af fængsling

Den 5. september skal den drabssigtede raket- og ubådsbygger Peter Madsens varetægtsfængsling tages op igen i Københavns Byret. Det bliver dog ikke en frivillig fængsling, hvis retten vælger at forlænge Madsens tid bag tremmer. Det siger hans advokat ifølge Ritzau.

– Jeg kan sige så meget, at der på ingen måde bliver tale om, at min klient frivilligt vil lade sin frist forlænge, og det er hans ønske at afgive forklaring i retten. Når man nægter sig skyldig, så lader man sig ikke forlænge frivilligt, siger advokat Betina Hald Engmark.

Københavns Politi går efter at få forlænger Ubåds-Madsens varetægtsfængsling og vil blandt andet fremlægge nye beviser i sagen, såsom Kim Walls lig i retten.

Læs mere: Forstå sagen: Ubåden, den dræbte Kim Wall og Peter Madsens skiftende forklaringer

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning
Peter Madsen efter at have været på Retsmedicinsk Institut i København fredag aften. (Foto: /ritzau/)

Politi i stor aktion ved Hovedbanegården

Hvorfor bevæbnede betjente rykkede ud ved Hovedbanegården i København i går, vil politiet ikke ud med. De fortæller dog, at de ikke fandt noget, og et vidne siger ifølge Ekstra Bladet, at politiet spurgte efter en mand i en grå hættetrøje. Det skriver Berlingske.

politi, blå blink
Politi vil ikke oplyse, hvorfor de havde en aktion med svært bevæbnede betjente i København. (Foto: /ritzau/)

Amerikansk politimand: Vi dræber kun sorte

En politimand fra den amerikanske stat Georgia er anklaget for at komme med racistiske udtalelser under et tjek for spirituskørsel.

– Husk, vi dræber kun sorte, siger politimanden, mens kameraet ruller. Det skriver Washington Post og Berlingske.

Politimanden siger disse ord, under et spiritustjek, hvor en kvinde ikke vil bukke sig ned efter sin telefon, fordi hun er bange for at blive skudt af betjenten efter de mange videoer, der viser netop det – betjente, der skyder uskyldige sorte mennesker.

– Du er jo ikke sort, vel?, siger betjenten Greg Abott, og uddyber;

– De videoer, du har set, har jo kun været med politifolk, der dræber sorte.

En undersøgelse af politimanden er nu sat igang.

Læs  mere: #BlackLivesMatter: Hashtagget, der er blevet symbolet på USA’s racedebat

Livsfarlig bakterie fundet på norske spa-centre

TV2 Norge har afsløret, at fire norske spa-centre har gevaldige problemer med farlige bakterier. I to ud af de fire spa-centre fandt man bakterien Legionella pneumophila. Den forårsagerlegionærsygdom, som er en potentiel dødelig lungebetændelse. Bakterien blev fundet i boblebade hos The Well, Nordens største spa, og Norefjell ski og spa. Det skriver TV 2 Norge.

Legionelle er særligt farlig i boblebad, fordi man kan blive smittet af at indånde vanddampene.

Journalisterne fandt også høje bakterieværdier i omklædningsrummene, og i Norefjell ski og spa kunne man registrere bakterietal, der var 30 gange højere end grænseværdierne i det største bassin. Som om det ikke var nok med bakterierne fandt mand også sædrester i en sauna hos The Well.

TV 2 Norge foretog alle deres prøver tidligt på dagen, så der var så rent som muligt i spa-centrene. Centrene beklager forholdene, og de har renset bassiner, boblebade, omklædningsrum og sauna og vil se på deres rengøringsprocedure.

spa, norge, wellness, bakterier, legionelle, sygdom, smitte, sæd, rengøring,
Medie finder farlige bakterier og sæd i nogle af Norges mest populære spa-centre. (Foto: All Over)

USA til Rusland: Luk konsulat i San Francisco

USA og Rusland fortsætter med at lange ud efter hinanden med lukning af konsulater og ekskludering af diplomater. Senest har USA beordret Rusland til at lukke deres generalkonsulat i San Francisco og to bygninger i New York og Washington D.C. inden lørdag. Det skriver BBC og DR.

Udmeldingen kommer, efter at de russiske myndigheder i sidste måned besluttede, at sende 755 amerikanske diplomater tilbage til USA. Rusland har tre andre generalkonsulater i USA ud over det i San Francisco, der ligger i New York, Seattle og Houston.

Forud for den russiske udvisning  beordrede den tidligere præsident Obama flere russiske diplomatiske familier ud af USA, efter det kom frem, at Rusland havde blandet sig i den amerikanske valgkamp.

Læs mere: USA udviser russiske diplomater for forsøg på at påvirke præsidentvalget

usa, rusland, konsulat, diplomati, san fransisco, new york, houston, politik, udland, diplomat
USA lukker russisk konsulat i San Fransico. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

saudi hajj, moske, islam, religion, muslim, muslimer, bede, pilgrim, pilgrimsfærd, pilgrimsrejse, mekka, saudi arabien
Muslimer beder ved Grand Mosque forud for den årlige Hajj-pilgrimsrejse til Mekka. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·