Læs også:

Close
baseball, sport, usa, bold

NEWS: Kvinde dræbt af bold til baseball-kamp

Nyheder  | 

Kvinde dræbt af bold til baseball-kamp · Mariah Carey kommer til Aalborg · Modevirksomhed fik 6000 influencer-ansøgninger på få timer · Stærke ungdomsfortællinger vinder konkurrence mod kærestevold · Cykellygter dumper igen på stribe · Dagens billede: Jennifer Lawrence skal giftes

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kvinde dræbt af bold til baseball-kamp

Det er netop kommet frem, at en 79-årig kvinde i august sidste år, blev ramt af en bold og efterfølgende døde til en kamp i den amerikanske baseball-liga Major League Baseball i Los Angeles.

Kvinden som var en trofast baseball-fan blev ramt i hovedet af en bold, som kom med utrolig høj fart inde fra banen. Hun døde af sine skader fire dage efterfølgende.

For at beskytte tilskuerne var der ellers blevet sat sikkerhedsnet op hos samtlige klubber i ligaen, men uheldigvis dækkede sikkerhedsnettet ikke området, hvor kvinden sad.

Det er 49 år siden, at et lignende uheld har været årsag til et dødsfald i Major League. Det skriver Ritzau.

baseball, sport, usa, bold
Kvinde dræbt af bold til baseball-kamp. (Foto: Pexels)

Læs også: Forstå sagen: Derfor går sportsstjerner på knæ for at protestere mod Trump

Mariah Carey kommer til Aalborg

Den internationale sangerinde og sangskriverlegende, Mariah Carey, offentliggjort, at hun bringer sin kommende Caution World Tour til Europa, hvor hun indtager den pretigefyldte Royal Albert Hall med tre koncertaftener i træk. Herefter gør hun stop i Paris, Hamborg, Aalborg, Barcelona, Bordeaux og Amsterdam. Offentliggørelsen kommer som opfølgning på udgivelsen af hendes anmelderroste 15. studiealbum, Caution.

Eneste koncert i Danmark er i Aalborg Kongres & Kultur Center tirsdag den 4. juni. Billetsalget begynder fredag den 8. februar.

Mariah Carey er den bedst sælgende kvindelige artist i verden med mere end 200 millioner solgte albums og 18 Billboard Hot 100 nummer 1 singler (17 selvskrevne sange), hvilket er mere end nogen anden soloartist i historien. Det skriver Aalborg Kongres & Kultur Center i en pressemeddelelse.

Mariah Carey, sanger, sangerinde, koncert, musik
Mariah Carey kommer til Aalborg. (Foto: PR)

Læs også: 10 slemme, pinlige og sjove koncert-fuck-ups

Modevirksomhed fik 6.000 influencer-ansøgninger på få timer

Webshoppen Trendday, der sælger modetøj til piger og kvinder, lader sig på hjemmeside og i markedsføring inspirere af det Instagram-univers, som kunderne kender. Virksomheden lagde et opslag på Instagram, hvor de efterspurgte 200 micro influencers. Eneste krav var mindst 500 følgere, og at man delte opslaget. Tiltaget tog lynhurtigt fart.

– Allerede et par timer efter opslaget var der så mange delinger, at vi ikke kunne følge med. I alt blev opslaget delt af næsten 6000 unge piger og kvinder, der alle ville være en del af vores team af influencers. Samtidig var tiltaget et effektivt marketing move, der gav mere end 6.000 nye følgere, et omsætningsboost på over 100 procent og 3.000 nye nyhedsbrevsmodtagere, forklarer Camilla Louise Krøyer, der er ejer og grundlægger af Trendday.

Efterfølgende gik en udvælgelsesproces i gang, hvor tusindvis af profiler blev nærstuderet. Kriterierne var den rette forståelse for mode og opbygning af et godt Instagram-foto. Det skriver Trendday i en pressemeddelelse.

Trendday
Camilla Louise Krøyer og Kasper Bondegaard Pedersen oplevede en overvældende interesse fra næsten 6.000 unge kvinder, da de søgte 200 influencere og ambassadører til modevirksomheden Trendday. (Foto: PR)

Læs også: En snak med influenceren Amalie Wessel

Stærke ungdomsfortællinger vinder konkurrence mod kærestevold

En undersøgelse viser, at 35 procent af unge i alderen 16-24 år synes, det kan være svært at sætte grænser for, hvad der er okay at gøre i et kæresteforhold. Af de unge, der har været i et kæresteforhold, svarer 15 procent at de har fået overtrådt deres grænser fysisk, og 23 procent at de har fået overtrådt deres grænser psykisk.

Det handler om at aflæse og respektere hinandens grænser, når man er eller gerne vil være kærester. Temaet har i år været ”Skal- skal ikke?” i Kreativ Konkurrence mod kærestevold, hvor unge fra hele landet i film, lyd, sange, tekst og fotos har sat ord og billeder på deres tanker om, hvordan man sikrer, at begge har en god oplevelse, når unge bliver kærester og begynder at have sex.

– De unges fortællinger viser, at det er nødvendigt at blive bevidst om egne og andres grænser i en ung alder. Grænser er forskellige, og indimellem kan det være svært at tolke andres signaler. Derfor skal vi tale højt om grænser, og om vigtigheden af at spore sig ind på hinanden og respektere hinandens grænser, siger minister for ligestilling, Eva Kjer Hansen.

Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen, Bryd Tavsheden og Det Kriminalpræventive Råd har kåret de fire vinderklasser, som kommer fra Kassebølle Friskole, Langå Skole, Alssundgymnasiet Sønderborg og Vesterdal Efterskole. I år er der kommet i alt 207 kreative bidrag, hvor elever både har deltaget enkeltvis, i grupper eller som samlet klasse med ét bidrag. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

forhold, følelser, emotionel manipulator, kæreste, kærester, usundt
Stærke ungdomsfortællinger vinder konkurrence mod kærestevold. (Foto: Pexels)

Læs også: Krisecentre må afvise tusindvis af voldsramte kvinder

Cykellygter dumper igen på stribe

I efteråret dumpede 8 ud af 22 cykellygter i Forbrugerrådet Tænks laboratorietest af cykellygter. Særligt de små silikonelygter/diodelygter havde problemer – blandt andet med at levere den lovpligtige lysstyrke. Derfor har Forbrugerrådet Tænk netop lavet en opfølgende test, der fokuserer på små silikonelygter fra danske supermarkeder og byggemarkeder og derudover undersøgt tre sæt cykellygter købt på den kinesiske hjemmeside wish.com.

I denne opfølgende test var der endnu mere at komme efter. Alle tre sæt købt på wish.com dumpede, og ikke et eneste af de små lygtesæt klarede sig godt i testen.

Efterhånden er det populært at købe mange varer, også cykellygter, på internationale platforme som wish.com. Testen fokuserede derfor på blandt andet lygter fra wish.com, der så ud til at være af god kvalitet. Alligevel var fejlene mange og dækkede blandt andet over for dårligt lys, manglende synlighed og lys til siderne samt laserlys, der kan skade øjnene.

Forbrugerrådet Tænk har i alt testet 36 cykellygter det sidste halve år. 19 af dem – over halvdelen – dumpede.

Mørk mørke gade lys by aften nat
Cykellygter dumper igen på stribe. (Foto: Pexels)

Læs også: Danskere vil have deres cykelhjelm på loven

Dagens billede: Jennifer Lawrence skal giftes

Jennifer Lawrence skal giftes med Cooke Maroney, som hun har kendt siden sidste sommer.

Læs også: Fem kvinder friede selv: Derfor ventede vi ikke på, at han gik på knæ

· Mere fra samme kategori ·