Læs også:

Close
Amalie Wessel

En snak med influenceren Amalie Wessel om diskrimination

Annonce for Københavns Kommune  | 

Vi har fået en snak med influenceren Amalie Wessel, som fortæller om sine oplevelser med diskrimination af LGBT+ miljøet

Københavns Kommune har lanceret kampagnen ‘Trygt Natteliv i København’, der skal sætte fokus på, at man skal sige fra over for diskrimination og støtte op om unge, der udsættes for diskrimination og chikane. Vi har fået en snak med influenceren Amalie Wessel om diskrimination i København.

(Artiklen forsætter under billedet)

Amalie Wessel
Vi har fået en snak med influenceren Amalie Wessel om diskrimination i København. (Foto: Amalie Wessel)

Hvad har fået dig til at være en af frontfigurerne i denne kampagne?

– Egentlig havde jeg ikke nogen tanke om at være specielt offentlig omkring seksualitet i det hele taget. Men jeg har haft nogle oplevelser, hvor der manglede en forståelse. Jeg vil gerne gøre mit for, at der kommer en større forståelse og oplysning omkring LGBT+ miljøet.

Hvad har du selv oplevet?

– Jeg oplever meget i nattelivet, at folk føler et behov for at komme med upassende kommentarer og ubehagelig blikke. Jeg har ikke selv været udsat for nogle voldsomme hændelser, men oplever rigtig ofte at få kommentarer, som bunder i min seksualitet. 

Hvorfor tror du det er så stort et problem?

– Jeg tror egentligt, at det er et problem, fordi der desværre stadig er en opdeling af ’os’ og ’dem’. At der ligesom er et form for skel mellem. Der mangler en forståelse for kærligheden uanset hvem den er i mellem. Desuden tror jeg, at det er et stort problem i nattelivet, fordi folk tror, at de kan gøre alt i nattens mørke og med alkohol i blodet. Som om de tror, at det gør det okay at ytre deres holdninger. Jeg oplever aldrig noget i dagstiden, men rigtig ofte noget i nattelivet. 

Hvad kan man gøre for at undgå det i fremtiden?

– Jeg tror, at der skal “speakes op” og siges fra. At bartendere og vagter i nattelivet skal være mere opmærksomme på det. Og mennesker i det hele taget skal blive bedre til at sige fra i stedet for at lade det passere. Jeg kunne godt tænke mig, at andre mennesker også tager en del i kampen, så det ikke kun er os selv. Det ville være en virkelig smuk opbakning, at andre også støtter op om, at kærlighed skal have lov til at være kærlighed, uanset hvem man er. 

(Artiklen forsætter under billedet)

Amalie Wessel
Amalie vil gerne gøre sit for, at der kommer en større forståelse og oplysning omkring LGBT+ miljøet. (Foto: Amalie Wessel)

Hvordan kan den enkelte gøre en forskel?

– Ved at være mere opmærksom på det. Det er ikke kun den enkeltes ansvar at sige fra. Man må også gerne sige fra hvis, man er vidne til noget eller overhører noget. Man kan gøre en forskel ved at tage konflikten, hvis der opstår noget. Det er også på den måde, at vi kan sætte fokus på problemet ved at gå i dialog.

Har det gjort en forskel, at du som influencer har kunne formidle budskabet?

– Jeg tror, det har gjort en forskel, at jeg som ikke er talsperson for LGBT+ eller i forvejen er kendt i mediebilledet, har stået frem og støttet op om den her kampagne. At sådan en person som jeg står frem og tør sige ’Hallo, sådan her og sådan her.’ Også i virkeligheden fordi min målgruppe ikke er LGBT+ mennesker, men den målgruppe jeg når ud til er piger i alderen 18 til 24 år. Så jeg når ud til mennesker, som måske ikke normalt ville gå ind og læse om det emne.

 

Læs også:

En snak med Cecilia Lonning-Skovgaard om kampagnen ‘Trygt Natteliv’

· Mere fra samme kategori ·