Læs også:

Close
Møde, aftale, præsident, topmøde, politik, arbejde, håndtryk, aftale

NEWS: Ingen aftale efter topmøde

Nyheder  | 

Ingen aftale efter topmøde · Ny datomærkning fra Arla skal bekæmpe madspild · Klaus Riskær Pedersen er officielt godkendt til folketingsvalget · Det er farligere at sidde stille end at ryge · Dagens billede: Ed Sheeran er blevet gift

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ingen aftale efter topmøde

Donald Trump og Kim Jong-un havde ikke siddet længe ved forhandlingsbordet i Vietnam, da topmødet blev forkortet, fordi de ikke kunne blive enige om en aftale vedrørende atomnedrustning.

– Det var nogen produktive dage, men nogen gange er man nødt til at forlade bordet, og det var en af de gange. Vi følte, at det ikke var en god idé at underskrive noget, fortæller Donald Trump.

– De ville have alle sanktionerne fjernet, og det kan vi ikke imødekomme, fortsætter han.

Humøret var ellers højt hos de to statsledere, da de torsdag morgen satte sig for at snakke om atomnedrustning, sanktioner og en eventuel fredsaftale mellem de to lande.

Men hvad der er sket efterfølgende, det er stadig uklart. Kort tid efter forlod Kim Jong-un det hotel, hvor mødet blev afholdt.

Alt dette sker efter otte måneders løbende forhandlinger mellem Donald Trump og Kim Jong-un siden sommerens første topmøde, hvor de mødte hinanden for første gang i Singapore. Det skriver TV 2.

Møde, aftale, præsident, topmøde, politik, arbejde, håndtryk, aftale
Ingen aftale efter topmøde. (Foto: Pexels)

Læs også: Donald Trump og Kim Jong-un giver hinanden historisk håndtryk

Ny datomærkning fra Arla skal bekæmpe madspild

Udløbsdatoerne på den populære mælk ‘Arla 24’ vil fra juni se anderledes ud. Fremover vil der efter kartonens datomærkning stå ”ofte god efter”. Arla har allerede ændret datomærkningen på en stribe produkter i Sverige, og nu er målet at nuancere danskernes forhold til holdbarhed, så god mælk ikke ender i vasken.

Læser man i dag på toppen af kartonen, står der ”Bedst før” efterfulgt af en udløbsdato. Men fra juni vil tre ord blive tilføjet efter datomærkningen, nemlig ”ofte god efter”. Målet er at give den sunde fornuft større indflydelse på, hvilke mejeriprodukter, der ender i vasken, og dermed er ændringen det seneste initiativ i Arlas kamp mod madspild.

Den nye mærkning skal tydeliggøre, at du ikke behøver smide mad ud, bare fordi den overskrider datoen. Med denne ændring opfordres der i stedet til at bruge sine sanser og sin sunde fornuft, når du vurderer, om en vare kan spises eller drikkes.

Den nye datomærkning hos Arla introduceres i første omgang på ‘Arla 24’ i juni, men forventningen er, at flere Arla-produkter vil ændre datomærkning, inden året er omme.

Mælk, arla, mad, madspild, drik, tørstig
Ny datomærkning fra Arla skal bekæmpe madspild. (Foto: Pexels)

Læs også: Danskerne har skåret 14.000 tons madspild væk

Klaus Riskær Pedersen er officielt godkendt til folketingsvalget

Partiet Klaus Riskær Pedersen er blevet godkendt til folketingsvalget. Partiet har fået partibogstavet ‘E’ til det kommende valg, som senest skal afholdes den 17. juni i år.

Klaus Riskær Pedersen har også været hos andre partier, inden han sidste år i november stiftede sit eget parti i sit eget navn.

– Indenrigsministeriet har godkendt vor opstilling til folketingsvalget 2019 og har tildelt os bogstav ‘E’. Kandidatliste klar i næste uge for opstilling i alle storkredse, skriver Klaus Riskær Pedersen på Twitter.

Klaus Riskær Pedersen begyndte sin jagt på vælgererklæringer for kun tre og en halv måned siden, i starten af november, og er derfor kommet usædvanligt hurtigt i mål. Det skriver Ritzau og TV 2.

Læs også: Omskæringsforbud skal i Folketinget

Det er farligere at sidde stille end at ryge

Det er efterhånden de fleste som ved, at det ikke er godt for helbredet at ryge eller være overvægtig. Men ikke lige så udbredt er viden om den mindre synlige tredje gruppe for dødsårsager, som placerer sig i toppen.

Ifølge en ny videnskabelig artikel er cigaretter og store mængder fed mad nemlig ikke det værste, du kan udsætte din krop for. Det er inaktivitet til gengæld, skriver Videnskab.dk.

Personer i dårlig form har større risiko for at dø som 50-årig end både rygere, diabetikere og mennesker med fedme, der ikke er i dårlig form. Det viser et studie af 12.000 midaldrende mænd og kvinder, som artiklen henviser til.

– En dag med fysisk inaktivitet har samme omkostninger for din krop som at ryge tre cigaretter. På en uge svarer det til at ryge en hel pakke. Det kan du tænke over, hvis du synes, du har for travlt til at løbe en tur, lyder det fra Karim Khan, professor i sportsmedicin.

– Det er stadig hamrende usundt at ryge, men det er også hamrende usundt at være inaktiv. Problemet er, at folk godt ved, om de ryger eller ej, men ikke alle ved, at de er inaktive, siger Eskild Ebbesen, idrætsfysiolog.

– Men hvis man bare gerne vil være sundere, handler det heller ikke nødvendigvis om at komme i super form. Selvfølgelig siger man jo mere, jo bedre, men det kan gøre meget, hvis man bare er fysisk aktiv dagligt og en gang imellem få pulsen højere op, forklarer han. Det skriver TV 2.

røg rygning tobak (Foto: Pxhere)
Det er farligere at sidde stille end at ryge. (Foto: Pxhere)

Læs også: Dagligvarekæder får hæderspris for at gemme tobakken væk

Dagens billede: Ed Sheeran er blevet gift

Ed Sheeran og Cherry Seaborn er i al hemmelighed blevet gift.

Læs også: Ed Sheeran er forlovet

· Mere fra samme kategori ·