Læs også:

Close
Ski, sne, vinter, vinterferie, ulykke, mænd, sne

NEWS: Mænd får oftere skader på pisterne end kvinder

Nyheder  | 

Mænd får oftere skader på pisterne end kvinder · Flere mennesker dræbt i brand i Paris · Dagligvarekæder får hæderspris for at gemme tobakken væk · DMI vinker farvel til “femdøgneren” · Manden bag det berømte Insta-æg står nu frem · Dagens billede: Andy Cohen er blevet far

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Mænd får oftere skader på pisterne end kvinder

Off-pist, hasarderede overhalinger, spring og høj fart er en del af mange mænds skiløb. Det betyder flere skader hos mænd end kvinder på skiferien, viser nye tal fra Topdanmark. Cirka 43 procent af de, som kommer til skade på skiferien er kvinder, mens cirka 57 procent er mænd.

– Der kan være mange årsager til, at mænd får flere skader end kvinder på skiferien. Men en er nok, at mænd tager flere risici, når de står på ski eller snowboard, siger Anne Marie Lai Kjar skadeleder i Topdanmark. Hun fortæller, at skiturister i alderen 40 til 50 år oftere kommer til skade, end de yngre skiløbere. Det skyldes, at de er i dårligere form.

– Skal man på skiferie, og er man over 40 år, så er det en god idé at træne sin krop lidt op til skiferien, siger hun.

I 2018 udbetalte Topdanmark erstatninger på 61 millioner kroner til skader opstået på kundernes skiferie. Det svarer til, at hver skade i gennemsnit kostede 15.205 kroner.

Anne Marie Lai Kjar opfordrer alle skiturister til at forebygge skader bedst muligt ved blandt andet at overholde skireglerne på løjpen og huske rejseforsikringen. Den dækker både hjemtransport ved alvorlige ulykker og behandling på et lokalt hospital.

– Det er især relevant, efter at det gule sygesikringskort ikke længere dækker dig, når du er uden for Danmarks grænser, siger Anne Marie Lai Kjar. Det skriver Topdanmark i en pressemeddelelse.

Ski, sne, vinter, vinterferie, ulykke, mænd, sne
Skiskader og skiulykker rammer oftere mænd end kvinder. (Foto: Alexander Ishchenko/Colourbox)

Læs også: 5 lette tips: Begynd træningen til skiferien nu, og undgå skader

Flere mennesker dræbt i brand Paris

I nat omkring klokken 01.00 brød en brand ud i en bygning på otte etager i det 16. arrondissement i Paris. Det lykkedes dog ikke brandvæsnet at få branden under kontrol, hvilket har resulteret i, at bygningen nu er forvandlet til en ruin.

Det er endnu ikke klarlagt, hvad der har startet branden, men den efterforskes som påsat, og en kvinde er blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen. Indtil videre er otte personer meldt omkommet og mindst 27 personer er meldt såret.

– Dødstallet kan fortsat stige, da der stadig er ild i syvende og ottende etage, siger talsmand for brandvæsenet Clement Cognon tidligt tirsdag morgen. Det skriver TV 2 og Ritzau.

Ildebrand, ild, røg, brand, brandmand, brandmænd, 112, hjælp, sos, farligt
Flere mennesker dræbt i brand Paris. (Foto: Pexels)

Læs også: Folk evakueret grundet skovbrande

Dagligvarekæder får hæderspris for at gemme tobakken væk

Dagligvarekæderne Aldi, COOP, Lidl, REMA 1000, Salling Group samt Magasin modtager Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2019. De får prisen for at gemme tobakken væk i butikkerne og dermed gå forrest i indsatsen for at undgå, at børn og unge begynder at ryge.

Hædersprisen blev overrakt af H.K.H. Kronprinsessen mandag den 4. februar på World Cancer Day. Det skete ved et arrangement i Skuespilhuset i København, som også var en markering af World Cancer Day. Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse, begrunder valget således:

– Dagligvarekæderne har valgt at tage ansvar og gå forrest i en fælles indsats for at skabe et samfund, hvor børn og unge ikke begynder at ryge. Hvert år dør næsten 13.600 mennesker i Danmark på grund af rygning, og de fleste af dem tændte den første cigaret, da de var unge. Supermarkedskæderne har valgt at sætte hensynet til børn og unge højere end risikoen for at miste kunder, siger Helen Bernt Andersen. Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

Tobak cigaretter rygning ryge usundt
Dagligvarekæder får hæderspris for at gemme tobakken væk. (Foto: Salling Group)

Læs også: Flere butikker skjulte tobakken: 20 millioner færre solgte cigaretter

DMI vinker farvel til ”femdøgneren”

Gennem de sidste små 20 år har ”femdøgneren” – det landsdækkende femdøgnsskema – været en fast del af DMI’s vejrudsigter. Den er blevet erstattet af en endnu mere nøjagtig lokal forankret vejrudsigt, da DMI’s nye hjemmeside i går den 4. februar tog over med et hav af forbedringer og et nyt design.

DMI’s nye hjemmeside gør det nemmere for borgerne at få de vigtigste vejrinformationer, da den kan tilpasses den enkelte bruger. Den landsdækkende femdøgnsudsigt erstattes blandt andet med en ny lokal udgave, som kan tilpasses den enkelte bruger. Det skriver DMI i en pressemeddelelse.

DMI, vejr, vejret, vejrudsigt
DMI’s nye hjemmeside gør det nemmere for borgerne at få de vigtigste vejrinformationer. (Foto: DMI)

Læs også: Den varmeste tropenat i fem år

Manden bag det berømte Insta-æg står nu frem

For en måned siden blev et billede af et æg lagt op på Instagram, som der egentlig ikke var noget specielt over. Men alligevel blev billedet i løbet af bare ni dage det mest likede billede på Instagram nogensinde.

Inden da var det Kylie Jenner som havde det mest likede billede på Instagram, men hun blev altså udkonkurreret af et æg. Derfor begyndte folk at spekulere over, hvem der egentlig stod bag det berømte Insta-æg.

Men nu er skaberen af profilen stået frem. Han hedder Chris Godfrey, og han er en 29-årig amerikansk reklamemand. Chris havde fået den idé at udfordre Kylie Jenner og slå hendes rekord. Og her faldt valget altså på et æg.

– Et æg har intet køn, ingen race og ingen religion. Et æg er et æg; det er universelt, lyder begrundelsen fra den unge amerikaner i New York Times. Det skriver TV 2.

https://www.instagram.com/p/BsOGulcndj-/

Læs også: Fjern “sidst aktiv” på Instagram, så chefen ikke kan overvåge dig

Dagens billede: Andy Cohen er blevet far

https://www.instagram.com/p/BtfHss1nqiY/

Læs også: Khloe Kardashian har født en pige

· Mere fra samme kategori ·