Læs også:

Close
Hud creme allergi

NEWS: Selv ”hudvenlig” makeup indeholder allergifremkaldende metaller

Nyheder  | 

Selv “hudvenlig” makeup indeholder allergifremkaldende metaller · Unge i byerne dropper bilejerskab – vil hellere privatlease · Breve til borgere skal være bedre og lettere at forstå · Tappede blod fra sin søn i fem år: Mor idømt fire års fængsel · Dagens billede: Hailey og Justin

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Selv ”hudvenlig” makeup indeholder allergifremkaldende metaller

Flere typer makeup-produkter indeholder høje koncentrationer af allergifremkaldende metaller, viser en ny undersøgelse foretaget af Astma-Allergi Danmark. På trods af dette anprises halvdelen af produkterne som værende særligt gode for huden. Den problematik sætter Astma-Allergi Danmark fokus på gennem kampagnen FRAGILE.

Astma-Allergi Danmark har foretaget en laboratorieanalyse af 50 forskellige makeup-produkter. Analysen viser, at 70 procent af produkterne indeholder krom, nikkel, kobolt eller kombinationer af de tre metaller i mængder, der overskrider den grænse, som af eksperter anses for forsvarlig i makeup. Det gælder også produkter, som ikke har angivet et eventuelt indhold af metaller på indholdsdeklarationen.

Forbrugerne kan således ikke vide sig sikre på indholdet af allergifremkaldende metaller i makeup-produkter, uanset om de vælger såkaldt hudvenlige produkter eller ej. Det gør det svært at bedømme hvilke produkter, som er gode valg. For allergikere og de mange mennesker, der også i deres valg af makeup gerne vil beskytte sig mod hudallergi, er der ikke meget hjælp at hente i producenternes anprisninger. Det skriver Astma-Allergi Danmark i en pressemeddelelse.

Hud creme allergi
Selv ”hudvenlig” makeup indeholder allergifremkaldende metaller. (Foto: Pexels)

Læs også: Husholdningsprodukter kan være den skjulte årsag til kløe

Unge i byerne dropper bilejerskab – vil hellere privatlease

I en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Santander Consumer Bank, er det især den yngre del af befolkningen, der melder sig klar til at privatlease deres næste bil.

I undersøgelsen tilkendegiver i alt 21 procent af de unge mellem 18 og 29 år, at det er sandsynligt eller meget sandsynligt, at de vil privatlease deres næste bil. For de 30-39-årige er det 15 procent, mens det for de 50-59-årige og +60-årige er henholdsvis 8 og 4 procent.

61 procent af de +60-årige svarer, at det er “meget usandsynligt”, at de vil privatlease deres næste bil.

– Den yngre generation ønsker en fast udgift og adgang til fleksibilitet. Med privatleasing får de opfyldt disse ønsker, og det tiltaler dem. Man løber ikke den store risiko, og man kan træde ud af aftalen inden for rimelighedens grænser. Det tiltaler den yngre del af befolkingen, siger Carsten Levin, salgsdirektør i Santander Consumer Bank auto.

– Vi ser en øget efterspørgsel på leasing- og abonnementstjenester, hvor man kender den præcise månedlige ydelse og ikke har nogle ricisi i forhold til værditab på bilen, fortæller han. Det skriver Brand Movers i en pressemeddelelse.

Bil kørsel parkering
Unge i byerne dropper bilejerskab – vil hellere privatlease. (Foto: Pexels)

Læs også: Danske bilister i tvivl: Ved ikke, hvornår man må køre over for gult

Breve til borgere skal være bedre og lettere at forstå

– Skal jeg svare? Hvor skal jeg møde op? Trækker de mig i kontanthjælp?

Erfaringen viser, at den skriftlige kommunikation med borgerne ikke altid er så snorlige, at alle forstår de budskaber, som kommer fra det offentlige. Derfor starter Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen nu et brevprojekt, for at undersøge, hvordan – og hvor godt – københavnerne opfatter forvaltningens breve. Ideen er, at tilpasse brevene på de punkter, hvor borgerne har svært ved at forstå dem, og hvor der er mulighed for at ændre.

– Kvaliteten af de breve vi sender til borgerne, er noget, som optager mig meget, og de må under ingen omstændigheder gøre borgerne bange. Vi er selv usikre på, hvor godt de virker – både vores egne og de fælles kommunale breve. De indeholder alle de korrekte oplysninger, men er de også letforståelige og anviser de præcist over for borgeren, hvad vedkommende skal gøre?”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Brevprojektet er en del af Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens strategiske fokusområde om servicekultur og medarbejdertrivsel. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

brev, email, mail, computer, pc, online, besked
Breve til borgere skal være bedre og lettere at forstå. (Foto: Pexels)

Læs også: En snak med Cecilia Lonning-Skovgaard om kampagnen ‘Trygt Natteliv’

Tappede blod fra sin søn i fem år: Mor idømt fire års fængsel

I går blev en 36-årig kvinde idømt fire års fængsel i Retten i Herning. Kvinden er kendt skyldig i vold af særlig farlig og brutal karakter efter straffelovens § 245, efter at have tappet blod systematisk fra sin søn i en periode over fem år.

Kvindens søn, der i dag er syv år gammel, bor nu hos sin far. Han har i dag en normal blodprocent, og han går ikke længere til undersøgelser på hospitalet.

En mentalundersøgelse af kvinden har vist, at hun kan have diagnosen Münchausen by Proxy. Lægerne har vurderet, at hun alligevel godt kan modtage en fængselsstraf.

Kvinden valgte ikke at anke dommen. Det skriver TV 2.

idømt, fængsel, straf, dom, dommer, anholdt, politi, 112, hammer
Tappede blod fra sin søn i fem år: Mor idømt fire års fængsel. (Foto: Pexels)

Læs også: Britta Nielsen er anholdt

Dagens billede: Hailey og Justin

https://www.instagram.com/p/Btl3WT0FTi7/

Læs også: Beauty: Sådan laver du selv Hailey Biebers look

· Mere fra samme kategori ·