Læs også:

Close
sundhed, kroppen, kvindekroppen, astma allergi danmark, astma, klø, kløe, allergi, kontaktallergi, hudallergi, parfume, tilsætningsstoffer,

Allergi: Husholdningsprodukter kan være den skjulte årsag til kløe

Nyheder  | 

Hvert år rammes mange danskere af hud- og kontaktallergi. Når først allergien er brudt ud, kan du ikke slippe af med den igen, og den kan føre til mange problemer i hverdagen. Heldigvis er et stigende antal danskere ved at opdage kilder til allergi, der tidligere har været overset

Det anslås, at 10 procent af den danske befolkning er ramt af kontakt- og hudallergi, der kan føre til kløe, skællende hud og andre ubehagelige symptomer.

En udbredt misforståelse har været, at allergi primært skyldes parfume, der sprøjtes direkte på huden eller af produkter med en stærkt parfumeret lugt, men der kan faktisk være mange andre kilder til hud- og kontaktallergi, blandt andet parfume og konserveringsmiddel i produkter som sæbe, vaskemiddel og shampoo.

sundhed, kroppen, kvindekroppen, astma allergi danmark, astma, klø, kløe, allergi, kontaktallergi, hudallergi, parfume, tilsætningsstoffer,
Husholdningsprodukter kan være den skjulte årsag til kløe. (Foto: All Over)

Læs også: Kender du kemien i din makeup og dine plejeprodukter?

En undersøgelse foretaget af Neutral og analyseinstituttet YouGov viser nu, at danskerne for alvor har fået øjnene op for risikoen ved at bruge husholdningsprodukter med unødvendige tilsætningsstoffer.

– At være bevidst om valget af eksempelvis vaskepulver uden parfume og unødige tilsætningsstoffer kan have en afgørende betydning for at forebygge allergi, siger Emma Hall, Nordic Brand Manager hos Neutral.

Kender du kemien i de produkter du kommer på din krop? (Foto: All Over)

Se også: Har du styr på Svanen, Blomsten og Den Blå Krans? Kend dine kemimærker

Allergi bestemmer produkterne

I undersøgelsen, der er foretaget blandt 1.000 respondenter i alderen 25 til 45 år, svarer 54 procent, at de i høj eller meget høj grad forsøger at vælge produkter uden parfume og unødige tilsætningsstoffer, når de køber husholdningsprodukter som vaskemiddel og shampoo.

Desuden svarer hele 66 procent at forebyggelse af allergi er den primære grund til, at de køber produkter uden parfume eller unødvendige tilsætningsstoffer.

Hvis du vil minimere risikoen for hud-og kontaktallergi, bør du vælge produkter med Den Blå Krans, der er Astma-Allergi Danmarks mærkning af rene og milde produkter.

Læs mere: Test: Så meget giftig kemi er der i min makeuppung

Det kan være en jungle at finde rundt i de mange produkter og den kemi de indeholder, men danskerne bliver hele tiden bedre til det. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·