Læs også:

Close

NEWS: Vestager udråbt til en af årtiets tænkere

Nyheder  | 

Vestager udråbt til en af årtiets tænkere  • Brexit-aftale kan falde med et brag • Lattergas er ikke så uskyldig • Hård træningsstart i januar giver skader • Dagen billede: Vi elsker sort/hvid foto med Miley og husbond

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Vestager udråbt til en af årtiets tænker

Det amerikanske magasin, Foreing Policy har udgivet en særudgave, hvor de skriver om de største globale tænkere inden for forskellige kategorier.

– Ved at give massive bøder til selskaber som Google, Apple og Facebook har Margrethe Vestager positioneret sig selv som verdens ledende myndighed i kampen mod monopoler. Hendes arbejde i EU-Kommissionen har aldrig været vigtigere, skriver Foreing Policy.

Hermed er hun placeret i kategorien af tænkere, der har haft enorm indflydelse på verdenen i det sidste årti.

Hendes kamp er mod monopoldannelser, tvivlsomme skatteforhold og misbrug af brugerdata. Hun arbejder for en digital gennemskuelighed og forbrugerrettigheder.

Dette roser magasinet hende for, og placerer hende på en tredjeplads på deres topti over tænkere, der har haft enorm indflydelse på verdenen. Det skriver TV2 nyhederne.

Vidste du …

Margrethe Vestager har været konkurrencekommissær siden 1. november 2014. Tilbage i 2007-2014 var hun leder af det Radikale Venstre. I årene 2011-2014 ledede hun Danmark sammen med blandt andet tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt.

Margrete Vestager, en af årtiets store tænkere. (Foto: Pexels)

Læs også: MORNING NEWS: Danskernes Parti efterlader “billet” til Langbortistan i postkasser i Brøndby Strand

Brexit-aftale kan falde med et brag

Theresa May har uro i partiet og hos Labour er lederen, Jeremy Corbyn, helt imod et brexit den 29. marts. I dag bliver det afgjort, om der er nok i det britiske parlament, der stemmer for en brexit.

– Det vil være et “katastrofalt og utilgiveligt demokratisk tillidsbrud”, hvis britiske parlamentarikere ignorerer folkets vilje, og stemmer regeringens brexit-aftale med EU ned, siger Theresa May i et åbent brev til Sunday Express.

Denne udmelding i offentligheden har Theresa May leveret, fordi hun er bange for et nej til afstemning i dag. Afstemningen skulle have været i sidste måned, men da kunne Theresa May se, at der ikke var flertal, så udskød hun den.

Der er større tvivl, om Storbritannien forlader EU en nogensinde før. Brexit-aftalen bliver enten vedtaget eller ikke vedtaget af det britiske parlament i dag. Det skriver DR.

Brexit-aftale kan falde med et brag. (Foto: Pexels)

Læs også: #Brexit bliver dyrt for dig, der vil læse i England

Lattergas er ikke så uskyldig

Efter en weekend ligger der mange små sølvfarvede beholdere rundt om i gadebilledet. Det er blevet en trend at tage den lattergas, de indeholder.

Efterhånden som flere og flere tager lattergas, så kommer skaderne også på sygehuset. Rusmidlet kan giver alvorlige kroniske skader ved omfattende eller uheldig brug:

– På få uger har man udviklet tydelige nerveskader, som endda kan ses på scanningsbilleder, fortæller overlæge Søren Bøgevig fra Bispebjerg Hospital, der er tilknyttet Giftlinjen.

Dette opstår, fordi lattergassen forhindre kroppen i at optage B12-vitamin.. Konsekvensen af nerveskader er svækkelser af følesansen i hænder og fødder, ødelagt balance og motorik samt svækket muskulatur.

Da et misbrug øger risikoen for disse skader, så er lattergas på dagsordenen i Folketinget. På nuværende tidspunkt er der diskussion, om der skal være et forbud, eller om der skal være pant på beholderne, så de i mindre grad købes i store mængder. Det skriver DR.

Lattergas er ikke så uskyldig (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Flere og flere unge i misbrugsbehandling

Hård træningsstart i januar giver skader

I fitnesscentrene står folk i kø til maskiner og løbebånd i januar. Det boomer med motionshungrende løbere på gaden, og sportsklubberne får flere medlemmer.

Med de mange flere, der genoptager eller prøver motion af for første gang, er der også mange flere skader. Skaderne kommer typisk af en for hård opstart, som ikke giver muskler, sener og led lov til at restituere.

Er uheldet sket, så skal man kontakte sin læge og få det dokumenteret og herefter registrere det hos sit forsikringsselskab.

– Det er godt for krop og sjæl at træne, det hersker der ingen tvivl om. Hvis man får en skade, er det vigtigt, at man går til lægen, og derefter melder det til sit forsikringsselskab. Nogle skader kan nemlig vise sig at give gener senere i livet, og derfor er det vigtigt, at man har gjort forsikringen opmærksom på, hvad der er sket. Hvis man er i tvivl om noget, bør man altid kontakte sit forsikringsselskab, siger Henrik Sagild direktør for Skade i Gjensidige Forsikring. Det skriver Gjensidige Forsikring.

Hård træningsstart i januar giver skader (Foto: Pixabay)

Læs også: 9 spøjse typer, du møder i fitnesscenteret

Dagen billede: Vi elsker sort/hvid foto med Miley og husbond

Swipe og se det skønne sort/hvid billede af Miley og Liam.

Læs også: Storslåede karrierer, brede smil og true love: 7 Hollywood-par, vi elsker

· Mere fra samme kategori ·