Læs også:

Close
betablokkere, modafinil, stress, nervøs, angst, karakterræs, karakterer, eksamensperiode, studerende, student, ida, eksamen, eksamenspres, eksamensstress, præstationsangst, ritalin, misbrug, bekymring, ida

NEWS: Flere og flere unge i misbrugsbehandling

Nyheder  | 

Flere og flere unge i misbrugsbehandling  · Facebooks sikkerhedschef stopper efter strid om misinformation · Donald Trump vil give dødsstraf til narkohandlere · Dragqueen får historisk stjerne på Hollywoods “Walk of Fame”

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Flere og flere unge i misbrugsbehandling

Flere tilbud og fokus på unge kan være svar på stigning i misbrugsbehandling, siger professor i rusmidler. Det skriver Ritzau.

Andelen af unge, der modtager behandling for stofmisbrug, er steget markant på bare ti år. Det viser en analyse, der bygger på tal fra Sundhedsdatastyrelsens register over stofmisbrugere (SIB). Det skriver Kommunernes Landsforenings nyhedsbrev Momentum, der har stået for analysen.

Fra 2006 til 2016 er andelen af personer i behandling, der er mellem 18 og 25 år gammel, steget fra 25 procent til 45 procent.

Det er der flere grunde til, vurderer Mads Uffe Pedersen, der er professor ved Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus Universitet.

– Ændringen i behandlingslandskabet har i særlig grad taget fart, efter at kommunerne overtog ansvaret for behandlingen af stofafhængighed. Der er kommet langt flere tilbud til denne her gruppe, da ansvaret for behandlingen gik fra amterne til kommunerne, siger han til Ritzau.

betablokkere, modafinil, stress, nervøs, angst, karakterræs, karakterer, eksamensperiode, studerende, student, ida, eksamen, eksamenspres, eksamensstress, præstationsangst, ritalin, misbrug, bekymring, ida
Andelen af unge, der modtager behandling for stofmisbrug, er steget markant de seneste ti år. (Foto: Pexels)

Facebooks sikkerhedschef stopper efter strid om misinformation

Alex Stamos, som har været fortaler for at undersøge russisk aktivitet på Facebook, træder tilbage til august. Det skriver Berlingske.

Det sker efter interne uenigheder om, hvordan det sociale netværk skal håndtere sin rolle i spredningen af misinformation. Det fortæller unavngivne, nuværende og tidligere medarbejdere, som er orienteret om sagen, til The New York Times.

Alex Stamos har været en fortaler for at undersøge og afsløre russisk aktivitet på Facebook. Det er ifølge de unavngivne medarbejdere ofte sket til frustration for andre højtstående chefer i virksomheden. Herunder Sheryl Sandberg, Facebooks øverste driftsleder.

Alex Stamos er den første højtstående chef til at forlade Facebook.

Nyheden om hans afgang kommer, efter at en kontrovers om misinformation på det sociale netværk brød ud. Hans afgang er et tegn på øgede spændinger i ledelsen hos virksomheden, skriver The New York Times.

sociale medier, some, facebook,
Alex Stamos forlader Facebook til august. (Foto: All Over)

Donald Trump vil give dødsstraf til narkohandlere

Præsident Donald Trump siger, at det er nødvendigt med en landsomfattende kampagne for at overbevise amerikanerne – og navnligt børn – om, at de ikke skal begynde at anvende narkotika. Det skriver Ritzau.

Trump offentliggjorde samtidig adressen på en ny hjemmeside – crisisnextdoor.gov – hvor der advares mod faren ved opioider. Denne gruppe af stoffer, som udvindes af opiumvalmuen, og som virker smertestillende, omfatter morfin, metadon og heroin.

Den amerikanske præsident har også lagt op til, at de amerikanske tv-stationer skal bringe en annoncekampagne, hvor det bliver gjort klart for børn, hvor skadelige stofferne er for dem.

Den amerikanske præsident understreger også, at der skal slås hårdere ned på narkotikakriminelle – blandt andet ved indførelse af dødsstraf.

Trump lover, at han vil skabe en generation af “narkotika-uafhængige børn”.

Donald Trump
Donald Trump vil slå hårdere ned på handel med narkotika. (Foto: Polfoto)

Dragqueen får historisk stjerne på Hollywoods “Walk of Fame”

Både det amerikanske modemagasin Vogue og den britiske avis The Telegraph var med, da RuPaul Charles fredag fik en stjerne på Hollywood’s berømte fortov, Walk of Fame. Det skriver DR.

Han blev præsenteret af vennen og den Oscar-vindende skuespiller Jane Fonda, der sagde, at RuPauls stjerne “burde være mindst tre gange så stor” på grund af den måde, han har katapulteret drag-industrien lige ind i mainstream-kulturen og i samme ombæring skabt “hundredvis af jobs”.

– Det her er uden tvivl det vigtigste øjeblik i min professionelle karriere, sagde RuPaul ved stjernetildelingen, der kommer som en foreløbig kulmination på hans stigende popularitet.

RuPaul der blev populær som dragqueen i New Yorks homoseksuelle miljø i 1980’erne, er overvældet over sin stjerne.

– Jeg er overvældet af følelser lige nu. Da jeg var barn, plejede vi at tage herop, så jeg kunne se alle stjernerne på Hollywood Boulevard og drømme om, at jeg en dag selv ville blive én af stjernerne. Den drøm er nu blevet til virkelighed.

rupaul, rupauls drag race, drag queen, kvinder, mænd, udklædning, drag, cunt, charisma, uniqueness, nervem talent, chancer, selvtillid, selvværd, kropsimage, bodyimage
Som den første dragqueen nogensinde får RuPaul en af de eftertragtede stjerner. (Foto: Logo Press)

· Mere fra samme kategori ·