Læs også:

Close
Kloak

NEWS: Vådservietter og madolie blev til 64 meter lang fedtklump i kloakken

Nyheder  | 

Vådservietter og madolie blev til 64 meter lang fedtklump i kloakken · Nye regler skal give mere sikkerhed på Storebæltsbroen · Pendling: Region Sjælland udleder 26 procent mere CO2 end landsgennemsnittet · Senior-boom i onlinehandel: Langt de fleste ældre mellem 66–74 år shopper på nettet · Dagens billede: Lady Gaga stråler med sin Golden Globe

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Vådservietter og madolie blev til 64 meter lang fedtklump i kloakken

En 64 meter lang fedtklump blokerer en kloak i den sydlige engelske by Sidmouth. Dette svarer til fire busser efter hinanden. Fedtklumpen er blevet til af ting, som folk smider ud i toilettet og vasken.

Af samme årsag har Dansk Vand- og Spildevandsforening også sagt, at det vil være en god ide ikke at smide vatpinde, vådservietter, hår eller toiletruller i toiletkummen.

Oprydningsarbejdet koster mange millioner, og det tager 8 uger at fjerne fedtklumpen i Sidmouth fra kloakken. Det skriver DR.

Kloak
Vådservietter og madolie blev til 64 meter lang fedtklump i kloakken. (Foto: Pxhere)

Læs også: Teenager reddet efter 12 timer i Los Angeles’ kloakker

Nye regler skal give mere sikkerhed på Storebæltsbroen

Efter togulykken på Storebæltsbroen, hvor otte personer mistede livet, kommer Trafikstyrelsen med nye regler for at sikre sikkerhed. Det skriver TV 2.

– Med øjeblikkelig virkning påbyder TBST (Trafik-, Bolig- og Byggestyrelsen, red.), at Banedanmark og jernbanevirksomhederne sikrer, at al godstransport på Storebæltsbroen sker under skærpede vilkår med hensyn til godstogenes fart i forhold til vindforholdene, skriver Trafikstyrelsen i en pressemeddelelse.

Udover større opmærksomhed på vindforholdene, så forbyder de helt transporten af lastbilers trailer.

– Forbuddet gælder for alle typer af lommevogne uanset type af skammel/saddel ved læsning af alle typer af sættevogne. Alle relevante jernbanevirksomheder har dags dato fået direkte besked, skriver styrelsen.

Storebæltsbroen
Nye regler skal give mere sikkerhed på Storebæltsbroen. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Otte personer omkommet i togulykken på Storebæltsbroen

Pendling: Region Sjælland udleder 26 procent mere CO2 end landsgennemsnittet

I en ny undersøgelse, udarbejdet af GreenMatch.dk, konkluderes det, at indbyggerne i Region Sjælland udleder 11,87 kilo CO2 per indbygger, når de tager bilen på arbejdet på en almindelig arbejdsuge på fem dage. Dette er 26 procent mere end landsgennemsnittet, som ligger på 9,4 kilo CO2 om ugen.

Vordingborg Kommune er den kommune i Danmark, hvor indbyggerne udleder mest CO2 per indbygger i forbindelse med pendling. Kommunens indbyggere udleder 14,79 kilo CO2 per indbygger blot på én arbejdsuge. I den anden ende ligger Rødovre Kommune, hvor indbyggerne kun udleder 4,74 kilo CO2.

Derved udleder Vordingborg Kommunes indbyggere altså mere end tre gange så meget CO2 som indbyggerne i Rødovre Kommune. Til dette skal der dog nævnes, at indbyggerne fra Vordingborg Kommune har en længere pendlingsafstand til arbejde, som selvsagt spiller en stor rolle for det totale CO2-udslip ved pendling.

Bil kørsel parkering
indbyggerne i Region Sjælland udleder 11,87 kilo CO2 per indbygger, når de tager bilen på arbejdet på en almindelig arbejdsuge. (Foto: Pexels)

Læs også: Dansk Taxi Råd: Eltaxier er et af de mest effektive tiltag i den grønne omstilling

Senior-boom i onlinehandel: Langt de fleste ældre mellem 66–74 år shopper på nettet

Modsat hvad mange tror, så viser de seneste tal fra DIBS, en del af Nets, at de ældre i stor stil har taget internettets muligheder til sig. De ældre shopper på nettet som aldrig før, fordi det gør hverdagen lettere, og fordi det er nemt at sammenligne priser og produkter.

DIBS laver årligt en analyse af dansk e-handel og i de seneste år har de set en stor vækst i de ældres onlineforbrug:

– Vi kan se en stor vækst i de ældres køb af varer på nettet. Vi så det også i den travle julemåned, hvor halvdelen af danskerne over 60 år valgte at købe en eller flere julegaver online. Til sammenligning valgte 63 procent af alle danskere over 18 år at tage nettet i brug, når de skulle købe julegaver i december, så de ældres onlineforbrug følger fint med resten af befolkningen, fortæller Henriette Høyer, salgsdirektør i DIBS.

Online, shopping, pensionist, senior
Senior-boom i onlinehandel: Langt de fleste ældre mellem 66–74 år shopper på nettet. (Foto: PR)

Læs også: Sådan bliver du en pro onlineshopper

Dagens billede: Lady Gaga stråler med sin Golden Globe

Læs også: Lady Gaga i Valentino

· Mere fra samme kategori ·