Læs også:

Close
Politi, dansk politi, Danmark, kriminelle

NEWS: 30-årig kvinde fundet kvalt på Bornholm – kæresten er anholdt

Nyheder  | 

30-årig kvinde fundet kvalt på Bornholm – kæresten er anholdt · Saudi-Arabien indfører straf for at snage i ægtefælles mobil · Teenager reddet efter 12 timer i Los Angeles’ kloakker · Forhandlinger sluttede 02.30 i nat uden en aftale · Ottende dag i retssagen mod Peter Madsen

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

30-årig kvinde fundet kvalt på Bornholm – kæresten er anholdt

En kvinde på omkring 30 år er fundet død på sin bopæl i Østermarie på det nordøstlige Bornholm. Bornholms Politi formoder, at hun er blevet kvalt. Det skriver Ritzau.

Politiet fik anmeldelsen tirsdag klokken 22.26 via alarmcentralen. Det fortæller efterforskningsleder Henrik Schou tidligt tirsdag morgen.

– Vi behandler sagen som en drabssag, siger han.

Kvindens kæreste er anholdt på mistanke om drab.

– Det var ham, der ringede til alarmcentralen, fortæller Henrik Schou.

Den mistænkte fremstilles i grundlovsforhør tirsdag sigtet for drab. Det er uvist, hvordan han stiller sig til sigtelsen.

Politi, dansk politi, Danmark, kriminelle
Politiet behandler sagen som en drabssag. (Foto: Scanpix Danmark)

Saudi-Arabien indfører straf for at snage i ægtefælles mobil

Saudi-Arabien indfører et forbud mod at snage i sin ægtefælles telefon og gør det til en strafbar handling, der potentielt kan give en stor bøde og fængselsstraf. Det skriver Ritzau.

– Gifte individer, der planlægger at udspionere deres ægtefælle i Saudi-Arabien, bør tænke over det en ekstra gang, oplyser landets informationsministerium.

– En sådan handling vil kunne udløse en bøde på 500.000 riyaler (cirka 800.000 kroner) og en straf på et års fængsel.

Bestemmelsen er del af en ny lov om bekæmpelse af cyberkriminalitet. Den har til formål at “beskytte moralen hos individer og i samfundet samt beskytte privatlivets fred”.

Loven trådte allerede i kraft i sidste uge.

smartphone, 11 år, forbrug, brug, tid, fomo, telefon, some, mail, sms, internet,
Det kan nu give en bøde på 800.000 kroner og et års fængsel at snage i sin ægtefælles telefon i Saudi-Arabien. (Foto: All Over)

Teenager reddet efter 12 timer i Los Angeles’ kloakker

En teenager i Los Angeles er blevet reddet, efter at han faldt ned i en kloakledning og tilbragte over 12 timer i storbyens underjordiske, labyrintagtige rørsystem. Det skriver Rizau.

Den 13-årige Jesse Hernandez havde under en familieudflugt i en park leget med andre børn på nogle træplanker, som lå hen over en af portalerne ind til kloaksystemet.

– Da en planke knækkede, faldt han otte meter ned i en kloakflod med kraftig strøm, siger Brian Humphrey, talsmand for redningstjenesten i Los Angeles.

De andre børn gav øjeblikkeligt besked om uheldet til en voksen, der slog alarm ved at ringe 911. Dette førte til en godt 12 timer lang intens og udmattende redningsindsats i undergrundsrørene med kameraer, der blev fastspændt på flydende bøjer.

Redningstjenesten fandt omsider Jesse efter at have set hans håndaftryk på et kloakrør. Et redningshold kørte med udrykning til området og sendte en mand ned i kloakkerne ved at åbne et dæksel.

Da teenageren var reddet op, blev hans øjne og næse øjeblikkeligt renset. Herefter bad han om en mobiltelefon, så han kunne ringe til sin familie.

Da teenageren var reddet op, blev hans øjne og næse øjeblikkeligt renset. Herefter bad han om en mobiltelefon, så han kunne ringe til sin familie. Drengen oplyste senere til tv-stationen KNBC-TV, at han ud over nogle småskrammer var ok.

Kloak
En 13-årig dreng faldt ned i en kloakledning og tilbragte over 12 timer i en underjordisk labyrint. (Foto: Visualhunt)

Forhandlinger sluttede 02.30 i nat uden en aftale

Parterne i de igangværende overenskomstforhandlinger kom igen på overarbejde mandag, da de kommunalt ansattes løn var på dagsordenen. Det skriver TV 2.

Forhandlingerne startede klokken 10.15 mandag formiddag. Og først klokken 02.30 kom repræsentanterne for de kommunalt ansatte og Kommunernes Landsforening ud igen. Dog uden en aftale.

– Jeg ærgrer mig. Men jeg kender forhandlingssystemets tålmodighed. Det er en dyd i forhandlinger, siger Anders Bondo Christensen, der er chefforhandler for de kommunalt ansatte.

– Jeg havde bestemt håbet, at vi havde klaret det i dag. Men det har vi så ikke gjort. Så nu tror jeg, at det er en god ide, at forligsmanden (Mette Christensen) har sagt, at vi alle sammen går hjem og sover lidt, så vi er friske i morgen.

ok18, overenskomst, overenskomsforhandling, forhandling, løn, arbejde, arbejdsvilkår, vilkår, rettigheder, medarbejdere, offentlig ansat, offentlige ansatte, kommune, regioner, staten, regeringen, sophie løhde, kl, martin ziegler, lærerforeningen, musketered, sammenhold, storkonflikt, konflikt, strejke, lockout, politik, moderniseringsstyrelsen, innovation, finansministeriet, penge, økonomi, pres, mette christensen, sammenbrud
Forhandlingerne sluttede 02.30 i nat uden en aftale. (Foto: Ritzau/Scanpix)

Ottende dag i retssagen mod Peter Madsen

I dag fortsætter retssagen mod Peter Madsen i Københavns Byret. Det skriver TV 2.

Blandt andet skal to vigtige tekniske vidner afgive forklaring – en kaptajnløjtnant med stor viden om ubåde fra Søværnet – og en ekspert fra Teknologisk Institut.

Begge dagens tekniske vidner er vigtige i forhold til, om Peter Madsens egen forklaring om gasser og undertryk i ubåden er mulig.

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning, sm, sm-miljø, sex, forklaring, byretten, københavns byret, retsmøde, anklager, forsvarer
I dag er ottende dag i ubådssagen. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·