Læs også:

Close

NEWS: Guld på Rådhusets balkon

Nyheder  | 

Guld på Rådhusets balkon • Billetkontrollører får ubehøvlede bemærkninger på jobbet • Tjek lejekontrakten før aftalen skrives under • Modeugen skudt i gang i TAP1 • Eksport af modetøj topper • Dagens billede: Emma Stone i guld

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Guld på Rådhusets balkon

Landsholdet i herrehåndbold blev hyldet af en enormt stor folkeskare, da de stod på balkonen på Københavns Rådhus. H.C. Andersens Boulevard måtte afspærres, da overvældende mange mennesker var mødt op for at hædre de seje drenge.

Håndboldherrerne fik en overdådig modtagelse allerede i lufthavnen, hvor flyet blev mødt af en vandbro, som er en særlig og stor hæder at få.

Da bussen med landsholdsspillerne kom til Rådhuspladsen, lød der et brøl af en velkomst. Efterfølgende blev den ene landsholdsspiller efter den anden hædret, mens alle kendte sejrssange fra håndboldhallerne akkompagnerede dem.

Kronen på værker var, da håndboldspillerne på skift kom ud i små grupper og hilste fra balkonen på Københavns Rådhus. En særlig stemning opstod, da Mikkel Hansen kom ud på balkonen med sin nyfødte baby i armene. Jublen blev roligere for en kort tid og en varm følelse af empati skyllede op mod ham.

Jublen og glæden fra alle på Rådhuspladsen var dog brølende det meste af tiden. Det nåede op til landstræneren Nikolaj Jacobsen, der værdsatte øjeblikket fuldt ud.

– Det var fantastisk, lige som man havde drømt om, når man har set de andre landshold få lov til at stå herinde. Det var en fantastisk oplevelse. Det er en god revanche. Jeg var ikke rigtig i nærheden af det som spiller, men det her er fantastisk. Det skriver DR.

Folk strømmede til Rådhuspladsen for at fejre herrelandsholdet i håndbold. (Foto: Marianne Meiland).

Læs også: NEWS: De danske håndboldherrer vandt guld

Billetkontrollører får ubehøvlede bemærkninger på jobbet

TV2 er taget med billetkontrolløren, Mariah, billetkontrollør for Movia på arbejde. Der går ikke lang tid, før de første ubehagelige kommentar ryger hendes vej.

– Luk røven. Jeg snakker ikke til dig, din fucking lebbe-bitch, siger en mandlig passager.

Forud for denne kommentar har manden råbt ud i bussen, at dørene skulle åbne. Mariah har svaret ham, at de snart åbner.

For Mariah er det ikke et særtilfælde, at hun bliver talt grimt til. Det sker nærmest dagligt. Selvom hun er psykisk stærk og netop er valgt ud til dette job på grund af det, så går det hende alligevel på.

– Det er jo en form for mobning, siger Mariah.

Movias ressourcedirektør, Eskil Thuesen mener, at hans ansatte må finde sig i langt mere end, hvad der er rimeligt. Han synes, at der skal være en bedre tone i det offentlige rum.

– Jeg synes, det er vigtigt, at folk taler pænt til hinanden, for nogle kan blive meget påvirket af den grove tone. Jeg tror, at folk har brug for at se sig selv i spejlet og forstå, at man ikke skal snakke grimt til andre, siger Movias ressourcedirektør, Eskil Thuesen. Det skriver TV2.

Billetkontrollører får mange ubehagelige kommentar på jobbet. (Foto: Pixabay).

Læs også: Klumme: “Spreder du benene næste gang?”

Tjek lejekontrakten før aftalen skrives under

Der er kamp om boligerne i København og mange af landets andre store byer. Derfor er det også nemt at slå til i en fart, når et godt tilbud kommer forbi én.

Selvom tilbuddet er godt, så er der god grund til at læse lejekontrakten igennem, inden man skriver lejekontrakten under. Det skriver BoligPortalen.

De gode lejelejligheder hænger ikke på træerne, men man skal alligevel lige tjekke alt inden man skriver under på lejekontrakten. (Foto: Pixabay).

Læs også: NEWS: Huslejen på private studieboliger er eksploderet

Modeugen skudt i gang i TAP1

Mandag eftermiddag afholdt Copenhagen Fashion Week og Boozt.com et ekstraordinært stort modeshow for både fagfolk og alle modeinteresserede. Der var tre store indgange – Downtown Gipsy – Copenhagen on Wheels – Scandi Tropicana. Det blev afholdt i Tap1, og hallen var fyldt godt op.

Læs også: Fem modeugetrends, vi rent faktisk kommer til at bruge

Eksport af modetøj topper

Den danske modebranche slår rekord i eksport af tøj til udlandet. Siden finanskrisen i 2007 er eksporten steget 68 % til 31 mia. kr. En ny strategi lagde fundamentet for denne udvikling. Fremtiden for branchen kræver også en klar strategi.

– Eksport er afgørende, hvis man vil have succes, og det har de danske modevirksomheder været bevidste om de sidste 10 år. Derudover er man nødt til at have en klar strategi for e-handel, ligesom man selvfølgelig skal have et stærkt brand og designmæssigt udtryk. Det gælder uanset, om vi taler dame-, herre- eller børnemode, siger Thomas Klausen, adm. direktør i Dansk Mode & Textil.

Den danske modeindustri eksporterer tøj som aldrig før. (Foto: Pexels).

Læs også: Modeugen er skudt i gang med Boozt modeshow. Og øl …

Dagens billede: Emma Stone i guld

Læs også: De 8 Oscar-nominerede kvinder, du skal heppe på denne søndag

· Mere fra samme kategori ·