Læs også:

Close

NEWS: De danske håndboldherrer vandt guld

Nyheder  | 

De danske håndboldherrer vandt guld • Ny dæmning truer med at slå flere ihjel • Frivilligt arbejde stiger blandt ældre • Genbrug hitter både hos unge og ældre • Dagens billede: Celeste Barber får smilet frem

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

De danske håndboldherrer vandt guld

Det danske herrelandshold i håndbold spillede sig i finalen og fejede i finalen nordmændene af banen, hvor de vandt suverænt 31-22. Det er første gang et dansk herrelandshold i håndbold vinder guld ved VM.

Kronprins Frederik og familien var også med som tilskuere. Efter kampen overrakte Kronprinsen pokalen og sagde efterfølgende:

– Det var fantastisk. Det er verdens bedste håndbold, der blev spillet her. Det er det bedste hold i verden. Det var så flot – og en flot opvisning, sagde Kronprins Frederik til TV 2 SPORT.

Mikkel Hansen blev også kåret som turneringens bedste spiller, og det fantastiske fortsatte med udnævnelsen af all star teamet, hvor tre danskere var på holdet:

Målmand: Niklas Landin (Danmark), Playmaker: Rasmus Lauge (Danmark) og MVP: Mikkel Hansen (Danmark). Det skriver TV2 SPORT.

Holdet hyldes på Rådhuspladsen i dag klokken 17, hvor alle kan komme forbi og hylde VM-heltene. Det skriver DR

Læs også: Fem håndboldherrer, vi følger på Instagram

Ny dæmning truer med at slå flere ihjel

Brasilien oplever i byen Brumadinho, at den ene dæmning efter den anden truer med at briste i det samme område. Fredag bristede en dæmning og et massivt mudderskred skyllede ind over minearbejdere til frokostpause.

På nuværende tidspunkt er 40 fundet døde, men der savnes stadig 300 mennesker. Der er fundet overlevende og af de 170 overlevende er 23 indlagt med kvæstelser.

Alarmen gik igen søndag. Endnu end dæmning truede med at springe.

– Alarmen søndag er et varsel om, at enorme vandmasser presser på en dæmning, som er en del af minekomplekset Corrego do Feijao, hed det i en erklæring fra mineselskabet Vale.

Brasiliens præsident Jair Bolsonaro er berørt og vil hjælpe de pårørende.

– Vi vil tage alle tænkelige forholdsregler for at minimere lidelser for de ramte, lovede den relativt nyvalgte præsident.

Ifølge miljøorganisationer har disse flere gange advaret mod minedriftens rydning af skov, som øger risikoen for mudderskred. Det skrive TV 2 Nyhederne

Brasiliens præsident Jair Bolsonaro lover hjælp til mudderskredsramte. (Foto: Pixabay).

Læs også: NEWS: Hårde ord om klima og cyber

Frivilligt arbejde stiger blandt ældre

Der er inden for de seneste år sket en markant stigning af frivilligt arbejde blandt ældre. Blandt de 67-årige er 28 procent flere i frivilligt arbejde mens for de 77-årige, er der 73 procent flere i arbejde. Denne stigning forklarer seniorforsker fra VIVE:

– Danskere lever længere, og i dag har mange ældre et godt helbred, derfor har mange tid og lyst til en mere aktiv ældretilværelse. Frivilligt arbejde kan hjælpe ældre med at få struktur i hverdagen og skabe nye sociale kontakter, siger Anna Amilon, der står bag undersøgelsen.

Flere ældre hjælper andre. (Foto: Pixabay).

Læs også: Klumme: “Spreder du benene næste gang?”

Genbrug hitter både hos unge og ældre

Den Blå Avis er det største marked for udveksling af genbrug i Danmark. Her er sket en stigning i genbrugssalg på 111 pct. i forhold til 2013. Dette betyder i tal, at 1.1 milliard klikkede ind på en annonce, og over 21 millioner oprettede en annonce i 2018.

”Genbrug er rigtig populært blandt unge, og der er gode penge at hente ved at sælge ens brugte ting. I Genbrugsindekset fra 2018, vurderede 3/4 af de 18-35-årige, at de har ting liggende derhjemme, som de ikke længere bruger, til en gennemsnitlig anslået værdi på 14.759 kroner,” siger Sofie FoldenLund, der er kommunikationschef hos DBA.

Mens de yngre overvejende ønsker at tjene penge på salget, så ønsker folk over 35 år, at tingene ikke går til spilde. Det skrive DBA.

Sofaer ligger nummer 1 på listen af genbrugssalg og -køb. (Foto: Pexels).

Læs også: Når loppefund og genbrug bliver mere end en hobby

Dagens billede: Celeste Barber får smilet frem

· Mere fra samme kategori ·