Læs også:

Close

NEWS: Direktør for TV2 stopper

Nyheder  | 

Direktør for TV2 stopper  • BR vender tilbage • Theresa May drager igen til EU • Det første Drama College i Danmark  • Dagens billede: lyserød ballerina-tirsdag

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Direktør for TV2 stopper

Merete Eldrup den administrerende direktør for TV2 stopper efter 11 år på posten. I fremtiden vil hun fokusere på en karriere inden for bestyrelsesarbejde.

– TV 2 er en helt unik virksomhed befolket af fantastiske mennesker, som har været en del af min hverdag i mange år. Jeg har elsket min tid på TV 2, og det er derfor også en meget svær beslutning, jeg har truffet. Jeg har dog den indstilling, at man har godt af at rykke sig selv nye steder hen, og selvom det kan være svært at finde den helt rette timing for den slags store beslutninger, så er nu et godt tidspunkt. Både for TV 2, som økonomisk, indholdsmæssigt og strategisk står rigtigt stærkt, og for mig selv. Jeg ønsker at være mere aktiv i bestyrelsesarbejde og tror på, at jeg vil få glæde af at skrue mit arbejdsliv sammen på en ny måde de kommende år, siger Merete Eldrup.

Hun fortsætter arbejdet i bestyrelsen hos Nykredit, Rambøll og Gyldendal. Det skriver TV2

Merete Eldrup fortsætter karrieren med bestyrelsesarbejde. (Foto: Pixabay).

Læs også: Dit køn afgør dit valg af karriere

BR vender tilbage

Salling Group overtog BR-legetøjskædens varelager og retten til at bruge navnet, BR. Til foråret åbner koncernen så 25 BR-legetøjsforreninger rundt omkring i landet.

– Med en landsdækkende BR-kæde og en stærk webshop sikrer vi, at der fremover bliver et univers, hvor man kan købe legetøj. Det ligger os meget på sinde, at børn fortsat kan have gode oplevelser med legetøj i fysiske butikker, og at legetøj forbliver en del af danskernes hverdag, siger Salling Groups administrerende direktør, Per Bank.

Det er Salling Groups ambition at komme ud til alle dansker med legetøj. De ejer også Føtex og Bilka. De steder, hvor butikkerne ikke kommer til at være, vil Føtex og Bilka derimod udvide deres tilbud af legetøj.  Det skriver TV2.

BR kommer i 25 butikker til foråret. (Foto: Pixabay).

Læs også: NEWS: Lego lancerer ny temaserie, der handler om seje kvinder i NASA

Theresa May drager igen til EU

Efter nedstemningen af Brexit-aftalen i det britiske parlament, har Theresa May pakket sin taske og drager nu igen til EU for at forhandle en ny aftale på plads for briterne.

Denne gang er modtagelsen af hendes ønsker om forhandling mere afvisende end tidligere. EUs præsident, Donald Tusk, sagde i går aftes, at aftalen var den bedste, som briterne kunne få.

– Udtrædelsesaftalen er og bliver den bedste – og eneste – måde at sikre, at Storbritannien forlader Den Europæiske Union på en ordentlig måde. Bagstopperen er en del af udtrædelsesaftalen, og udtrædelsesaftalen kan ikke genforhandles, siger en talsmand for EU-præsidenten.

Det britiske Underhus havde syv ændringsforslag til afstemning i går. Heraf blev to vedtaget. Det ene handler om bagstopper-aftalen, som nævnes ovenfor. Her vil briterne undgår en hård grænse mellem Irland og Nordirland. Den anden aftale handler om en udskyldelse af Brixit-aftalen til slutningen af 2019, hvis aftalen ikke falder på plads i februar 2019 som planlagt.

– Som jeg har sagt tidligere, så er der begrænset appetit i EU for at forhandle, og det bliver ikke let. Men i kontrast til for nogle dage siden, har huset her gjort det klart, hvad det har behov for for at godkende en Brexit-aftale, siger Premierminister Theresa May.

Theresa May er bekendt med den udfordring, der ligger i at få en ny aftale forhandlet på plads. Baglandet har dog talt, så hun tager afsted til EU med helt klare forhanlingspunkter. Det skriver TV2

May pakker igen tasken og tager til EU for at forhandle. (Foto: Pexels).

Læs også: NEWS: May i ilden efter nej til brexit-aftale

Det første Drama College i Danmark

Med åbningen af Drama College efter sommerferien giver Morsø Gymnasium mulighed for, at gymnasieelever kan tage drama på A-niveau. Det vil være det eneste sted i Danmark, man kan tage drama på så højt niveau på en ungdomsuddannelse.

– Det unikke er, at de unge, udover en fantastisk uddannelse på højeste niveau, også får mulighed for at bo tæt på uddannelsesstedet. Vi giver ovenikøbet de unge to måltider om dagen, samt muligheder for et studiejob på eller bag scenen, fortæller Kurt Sonne Thomsen, rektor på Morsø Gymnasium.

Uddannelsespakken indeholder både muligheder for, at de studerende kan få et kollegieværelse, to måltider samt studiejob på det nærliggende teater, Mors Teater eller teatret under opførsel, Limfjordsteatret. Dermed er det muligt for studerende fra hele landet at tage uddannelsen på Drama College.

Første Drama College åbner. (Foto: Morsø Gymnasium).

Læs også: Derfor valgte Amela, Ditte og Anne Sofie deres uddannelser

Dagens billede: lyserød  ballerina-tirsdag

Chefredaktør for ELLE, Cecilie Ingdal er gået i et lyse mode.

https://www.instagram.com/p/BXpkg9CnNSx/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1xv6v8jjluuvb

Læs også:  Pink Lady – når du vil servere en lækker drink til veninderne

· Mere fra samme kategori ·