Læs også:

Close
kvinder vaelger humane job

Dit køn afgør dit valg af karriere

Nyheder  | 

En undersøgelse blandt danske universitetsstuderende viser, at kvinder går efter job med socialt ansvar, mens mænd vælger efter prestige og løn

Noget kunne tyde på, at de oldgamle kønsroller stadig præger os og vores valg i livet. En ny undersøgelse viser nemlig, at mænd går direkte efter et arbejde, der kan give dem succes, en god løn og prestige.

Men når det kommer til kvinder er historien en anden. Ifølge undersøgelsen går de nemlig gerne på kompromis med løn og prestige, hvis de til gengæld kan arbejde for en virksomhed, der tager socialt ansvar, der har et inspirerende og dynamisk arbejdsliv. Arbejdet bærer lønnen i sig selv, hvis det tjener et højere mål, mener de adspurgte kvinder.

Det lyder lidt som en gammel kliché. Ikke desto mindre er det virkeligheden blandt danske studerende anno 2016.

– Der, hvor vi kan se de virkelig store forskelle, er, når vi kigger på et inspirerende formål. Det vægter 54 procent af kvinderne mod kun 39 procent af mændene. Omvendt ser vi, at 49 procent af mændene vægter prestige mod kun 21 procent af kvinderne, siger Jesper Dansholm, der er direktør for Universums danske afdeling, til Ritzau.

Arbejdet skal give mening

Det er rådgivningsvirksomheden Universum, der står bag undersøgelsen blandt 15.478 danske universitetsstuderende.

Chefkonsulent i Djøf Thomas Kantsø har i sit daglige arbejde meget kontakt til studerende, som han blandt andet rådgiver i karrierespørgsmål. Han oplever også, at kvinder gerne vil arbejde i virksomheder med blødere værdier som socialt ansvar og etiske normer.

– Noget, vi ofte hører fra kvinderne, er, at virksomhederne skal have et værdigrundlag, og at der skal være en større mening i virksomheden. Vi kan også se, at der er mange kvinder, der vil arbejde for NGO’er, siger han til Berlingske.

Går man tættere på de godt 4.000 danske business-studerende, der er adspurgt i undersøgelsen, drømmer mændene især om job i konsulenthusene McKinsey, The Boston Consulting Group og investeringsbanken Saxo Bank.

– Omvendt, hvis vi kigger på, hvad kvinderne vil, som mændene ikke vil, ligger L’Oréal forrest og dernæst Bestseller og Pandora. Så det er kolde kontanter og business kontra skønheds- og tøjprodukter, siger Jesper Dansholm fra Universum.

mydailyspace-facebook-logo

· Mere fra samme kategori ·