Læs også:

Close
overgangsalder, kvinde, kvinder, kvindekroppen, kroppen, hormoner, alder, brystkræft, liv, sundhed, mental sundhed, pre-overgangsalder, alderdom, bivirkninger, gener, behandling, slimhinder, knogleskørhed, knogler, blodpropper, dt56a, brystkræft, livmoderkræft, urinvejsinfektion, blærebetændelse, østrogen, humør, humørsvingninger, overgang, klimakterie, menopause, voksen, ældre, livskvalitet,

NEWS: Barnløse kvinder klarer sig bedre end mændene

Nyheder  | 

Barnløse kvinder klarer sig bedre end mændene · Fremtiden er måske med Kina ved roret · Kvinde fik peanut-allergi fra organdonor · Flere køber måske take-away den første dag i 2019 · Dagens billede: Vi elsker Ryan Gosling

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Barnløse kvinder klarer sig bedre end mændene

Omkring 10 procent af de ældre i Danmark har ingen børn – og blandt disse er der store forskelle på trivsel og sociale forholde blandt mænd og kvinder. Mens barnløse kvinder oftere har lange videregående uddannelser og højere indkomst end kvinder med børn, så er det modsat hos mændene.

Ud over af have lavere uddannelsesniveau og indkomst, så er mænd uden børn også ofte sårbare både fysisk, socialt og psykisk. Mange barnløse ældre mænd oplever for eksempel, at de ikke har nogen, der er parat til at lytte, når de har behov for at snakke.

Generelt ses der dog en tendens til, at barnløse – både mænd og kvinder – er mere ensomme end de personer, der har børn. Det skriver VIVE i en pressemeddelelse.

overgangsalder, kvinde, kvinder, kvindekroppen, kroppen, hormoner, alder, brystkræft, liv, sundhed, mental sundhed, pre-overgangsalder, alderdom, bivirkninger, gener, behandling, slimhinder, knogleskørhed, knogler, blodpropper, dt56a, brystkræft, livmoderkræft, urinvejsinfektion, blærebetændelse, østrogen, humør, humørsvingninger, overgang, klimakterie, menopause, voksen, ældre, livskvalitet,
Barnløse kvinder klarer sig bedre end mændene. (Foto: Pexels)

Læs også: Nyuddannede får spørgsmål om graviditetsplaner til jobsamtalen

Fremtiden er måske med Kina ved roret

Den svære månelanding på den mørke side af månen, kan være med til, at Kina får fat i Helium 3. Stoffet er nærmest ikke til at finde på jorden, men noget tyder på, at der er store mængder af stoffet på Månen.

Helium 3 er vigtig, fordi det kan være med til, at udvinde store mængder energi, for eksempel af havvand. Da energi i fremtiden kan blive en mangelvare, så kan dette også betyde, at Kina kommer til at sidde på hele energiproduktionen.

– Udover at være dygtige til at kopiere og bygge videre på de andre teknologier, der allerede eksisterer, har kineserne også pengene til at købe de folk og virksomheder i Vesten, der vil rykke til Kina for at arbejde der, siger John Leif Jørgensen, Professor på Institut for Rumteknologi.

Magtkampen om, hvem der bestemmer og sætter dagsordenen for, hvilket liv vi skal leve, er skudt i gang med kinesernes månelanding.

Kina rækker tunge af alle og rammer især USA ekstra hårdt på et symbolsk plan. USA kunne ikke lande på den mørke side af månen. På den måde demonstrerer Kina også, at de er dygtigere end USA inden for Rumteknologi. Dermed sætter Kinas leder en tyk streg under sin egen overlegenhed. En overlegenhed som kan sætte Kina ved roret. Det skriver DR.

Kina, storby, by
Fremtiden er måske med Kina ved roret. (Foto: Pexels)

Læs også: USA giver privat firma tilladelse til at lande på månen

Kvinde fik peanut-allergi fra organdonor

En amerikansk kvinde på 53 år har blandt andet udviklet allergi overfor peanuts, efter hun havde modtaget en donor-lunge fra en ung mand, som selv var allergisk overfor peanuts. Kvinden, som ikke har været allergisk overfor peanuts tidligere, opdagede allergien, da hun fik problemer med at trække vejret, imens hun var ved at spise en sandwich med peanutbutter.

Da kvinden fik den allergiske reaktion, var hun heldigvis allerede på hospitalet i forvejen, da hun var ved at komme sig efter lungetransplantationen.

Efterfølgende blev hun også testet positiv for allergi overfor mandler, cashewnødder, kokos og hasselnødder. Det skriver DR.

peanuts, nødder, allergi
Kvinde fik peanut-allergi fra organdonor. (Foto: Pexels)

Læs også: Hver tredje dansker har ikke taget stilling til organdonation

Flere køber måske take-away den første dag i 2019

– Just Eat sendte 140.000 måltider ud den 1. januar i år, lyder det i en pressemeddelelse fra Just Eat. Dette lyder af meget, men der er ikke noget sammenligningsgrundlag fra året før i denne udtalelse.

Sammenligner man væksten på området i hele 2018, så kan man dog se, at der er en vækst på over 10 procent sammenlignet med året før. Dette er tre gange mere end den gennemsnitlige generelle vækst.

Sandsynligheden er stor for, at denne udvikling også kommer til udtryk i take-away køb dagen efter nytår.

– Vi har helt klart kunne mærke på danskerne, at de har sluttet året af med et kæmpe brag, og vi glæder os over, at vi kan sørge for, at danskerne får noget lækkert at spise på årets første dag. Man kan sige, at 1. januar er lidt af en festdag hos Just Eat, og i år sendte vi 130.000 måltider mad afsted til de sultne danskere, så der var tryk på kedlerne, siger Carsten Boldt, CEO hos Just Eat.

Sidste års meddelelse om stigning i take-away køb viser, at 130.000 købte take-away hos Just Eat første dag i 2018. Således er der altså 10.000 mere, der har valgt at købe take-away hos Just Eat den første dag i 2019. Så flere købte altså take-away nytårsdag end årene før.

Just Eat, mad, take away, aftensmad, sulten, junkfood, junk, usund
Flere køber måske take-away den første dag i 2019. (Foto: Just Eat)

Læs også: Just Eat klar med Burger King-levering til danskerne

Dagens billede: Vi elsker Ryan Gosling

Læs også: 14 mænd, der beviser, at du ikke behøver være kvinde for at være feminist

· Mere fra samme kategori ·