Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: USA giver privat firma tilladelse til at lande på månen og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste morgennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Privat firma får tilladelse til månelanding af USA

2017 kan være startskuddet for menneskehedens næste rumkapløb – for private firmaer vel at mærke.

USA har nemlig givet det private firma Moon Express tilladelse til at tage til månen for at drive minedrift på Månens overflade. Det skriver Moon Express i en pressemeddelelse.

– Godkendelsen af Moon Express’ 2017-mission er en skelsættende beslutning af USA’s regering og en stifinder for den private sektors kommercielle missioner uden for Jordens kredsløb. Vi kan nu frit sætte sejl som opdagelsesrejsende til Jordens ottende kontinent, Månen, og søge ny viden og ressourcer, der kan udvide Jordens økonomiske sfære til hele menneskehedens fordel, siger Moon Express’ CEO, Bob Richards, i pressemeddelelsen.

Det er de amerikanske luftfartsmyndigheder FAA, Det Hvide Hus, Indenrigsministeriet og NASA, der har givet tilladelsen efter konsultationer med firmaet.

Moon Express

Sådan så det ud, da mennesket landede på jorden for første gang i 1969. Nu vil et privat firma flyve til månen og starte minedrift. (Foto: Polfoto)
Sådan så det ud, da mennesket landede på jorden for første gang i 1969. Nu vil et privat firma flyve til månen og starte minedrift. (Foto: Polfoto)

Nu er der kommet en video frem i TopGunns voldssag

I går fortalte Ekstra Bladet, at den danske rapper TopGunn skal i retten, fordi han er blevet anklaget for vold mod en fan efter i Aarhus tilbage i februar.

Nu er der så kommet en video frem, der viser tumult, da TopGunn går rundt med en piges hoved fastlåst under sin arm, imens tre mænd går rundt om ham. Det skriver Ekstra Bladet.

Før videoen udkom, kunne Ekstra Bladet også fortælle, at der var blevet sendt en snapchat ud med rapperen, der griner, da hans ven Kidd læser Ekstra Bladets artikel om sagen op.

Hvordan TopGunn, eller Oliver Gammelgaard Nielsen, som hans borgerlige navn lyder, forholder sig til videoen er endnu ikke klart.

Ekstra Bladet

TopGunn er anklaget for at have slået en kvindelig fan i hovedet og hevet hende rundt ved håret. (Foto: Polfoto)
TopGunn er anklaget for at have slået en kvindelig fan i hovedet og hevet hende rundt ved håret. (Foto: Polfoto)

DF vil skære i DR

I en kronik i Berlingske foreslår Dansk Folkeparti, at beskære 25 procent af DR over de næste fem år.

Det er gruppeformand Peter Skaarup, kulturordfører Alex Ahrendtsen og medieordfører Morten Marinus, der står bag kronikken.

De tre politikere vil spare på DR’s budget ved at sende P3 i udbud, lukke P7, gøre DR3 til en netkanal, og lægge Ramasjang og Ultra sammen til én kanal.

Og så vil politikerne have rykket flere arbejdspladser fra DR i København ud til resten af landet.

Formanden for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, er kritisk overfor DF’s forslag.

– I Danmark har vi det princip, at politikerne fastlægger nogle rammer, og så lader man det være op til et nævn, en fond eller en bestyrelse at udfylde rammerne. Politikerne skal ikke bestemme, hvilke programmer der skal væk, og hvilke der skal fastholdes. Det må være op til Danmarks Radios bestyrelse, siger han til Ritzau.

Berlingske og /ritzau/

Står det til DF skal 25 procent af DR skæres fra. (Foto: Polfoto)
Står det til DF skal 25 procent af DR skæres fra. (Foto: Polfoto)

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·