Læs også:

Close
Shopping, jul, online, julegaver, december, internettet, nettet

NEWS: Over halvdelen af danskerne køber julegaver på nettet

Nyheder  | 

Over halvdelen af danskerne køber julegaver på nettet · Volden er faldet for syvende år i træk · Folkekirkens Nødhjælp og Føtex redder 60 ton mad fra skraldespanden · Kontaktløse betalinger minimerer risikoen for svindel til julefrokosten · Dagens billede: Miss Universe 2018

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Over halvdelen af danskerne køber julegaver på nettet

Hvis du er udmattet ved tanken om at skulle begive dig ud i den travle, ofte kolde, juletid, er du nok ikke den eneste. Et overvejende flertal af danskere vælger nemlig at foretage en stor del deres juleindkøb hjemme fra sofaen, hvor kassekøer og julestress kan skiftes ud med overblik og, måske endda, en varm kop kaffe. Det viser nye tal fra DIBS, der er en del af Nets, som leverer betalingsløsninger til mere end 30.000 nordiske webshops.

Analyseinstituttet YouGov har i en rundspørge spurgt danskerne om deres julegaveindkøb, og her svarer hele 63 procent af danskerne, at de allerede har købt eller forventer at købe julegaver på nettet.

Der er flere forskellige grunde til, at danskerne vælger internet til i julejagten. Den største årsag til den stigende nethandel er, at de har opdaget fidusen i, at et enkelt klik kan spare dem mange penge i den dyre juletid, skriver DIBS Payment Services.

Shopping, jul, online, julegaver, december, internettet, nettet
Over halvdelen af danskerne køber julegaver på nettet. (Foto: PR)

Læs også: Sådan bliver du en pro onlineshopper

Volden er faldet for syvende år i træk

I 2017 blev 10.371 personer tilset på landets skadestuer efter at have været udsat for vold. Det er et færre antal end året før. Det viser undersøgelsen Vold i Danmark 2017 – belyst ved tal fra skadestuerne, som er foretaget af Rambøll for Det Kriminalpræventive Råd.

Faldet ses tydeligst blandt unge mænd, men de unge mænd er stadig den mest udsatte gruppe, når det gælder vold. Volden sker typisk i nattelivet i weekenden. For at understøtte det fortsatte fald i vold kan man med fordel sætte ind ved at forebygge i nattelivet.

Det Kriminalpræventive Råd anbefaler, at dørmænd og barpersonale er uddannet i konflikthåndtering, så de kan aflæse gæsterne og undgå at konflikter optrappes. Derudover bør diskoteker og barer have en ansvarlig udskænkningspolitik, da studier viser, at mængden af alkohol hænger sammen med omfanget af vold, skriver Det Kriminalpræventive Råd.

Volden er faldet for syvende år i træk
Volden er faldet for syvende år i træk. (Grafik: Det Kriminalpræventive Råd)

Læs også: 41 procent af 7. klasses elever siger, at de har været udsat for kærestevold

Folkekirkens Nødhjælp og Føtex redder 60 ton mad fra skraldespanden

Danmark smider vi 700.000 ton mad i skraldespanden hvert år. Samtidig sulter flere end 800 millioner mennesker på verdensplan.

Det paradoks vil Føtex og Folkekirkens Nødhjælp gøre noget ved. Og sammen har detailkoncernen og nødhjælpsorganisationen i år skabt en estimeret omsætning på en million kroner. Penge. som er kommet verdens fattigste til gode.

Føtex og Salling Group har et mål om at halvere deres madspild inden 2030. Derfor donerer de overskydende mad fra deres butikker til Folkekirkens Nødhjælps madspildsbutikker Wefood i København og Aarhus, som siden 2016 har solgt overskudsvarer, der ellers var endt i skraldespanden, for eksempel på grund af forkert mærkning eller beskadiget emballage.

Wefood Aarhus, opening day, May 29. 2018
Folkekirkens Nødhjælp og Føtex redder 60 ton mad fra skraldespanden. (Foto: Martin Schubert)

Læs også: Føtex lancerer banebrydende genbrugspose

Kontaktløse betalinger minimerer risikoen for svindel til julefrokosten

Julefrokosterne i december får for alvor danskerne ud på restauranter, barer og natklubber, og de mange våde julebesøg har hidtil været “højtid” for de kriminelle, der aflurer PIN-koder og stjæler betalingskort i bylivet.

Men julen 2018 er anderledes. Danskerne har vist sig at være meget omstillingsparate, når det kommer til ny teknologi og betalinger. På kun tre år er næsten to tredjedele af alle betalinger med Dankort blevet kontaktløse. Og det tal er endnu højere, når det gælder betaling til eksempelvis fadøl, mad og drinks på cafeer, barer og restauranter, hvor det ofte er unødvendigt at taste PIN-kode, hvis beløbet er mindre end 350 kroner.

De seneste tilgængelige tal for misbrug af tabte eller stjålne Dankort viser, at misbruget i årets første seks måneder faldt med 35 pct. sammenlignet med et år tidligere, skriver Nets.

Dankort, kreditkort, kort, betal, betaling, shopping, køb, online, shop, shopping
Kontaktløse betalinger minimerer risikoen for svindel til julefrokosten. (Foto: Pexels)

Læs også: Når dine følelser styrer dankort-armen

Dagens billede: Miss Universe 2018

I går vandt Catriona Gray fra Filippinerne skønhedskonkurrencen Miss Universe 2018, som blev afholdt i Thailands hovedstad, Bangkok.

https://www.instagram.com/p/BretYn9FWWm/

Læs også: Decemberfund: Så er der skønhedsnyheder til dig

· Mere fra samme kategori ·