Læs også:

Close
Nu ruller Coca-Cola julelastbilen igen

NEWS: Coca-Cola Julelastbilen har nu indsamlet 233.000 kroner til Mødrehjælpen

Nyheder  | 

Coca-Cola Julelastbilen har nu indsamlet 233.000 kroner til Mødrehjælpen · Stor stigning i efterspørgslen på plastikfri dagligvarer · Theresa May bliver som partiformand og premierminister · Michelle Obama kommer til Danmark · Dagens billede: En gade dækket af chokolade

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Coca-Cola Julelastbilen har nu indsamlet 233.000 kroner til Mødrehjælpen

Coca-Cola Julelastbilen har nået 24 af sine 35 stop på sin tur rundt i Danmark for at sprede juleglæde. Og danskerne er strømmet til for at se den ikoniske rød-hvide julelastbil, få en iskold forfriskning og komme i julehumør.

Som noget nyt har man i år kunnet få en miniatureudgave af Coca-Cola Julelastbilen med hjem, hvis man til gengæld donerer et frivilligt beløb til Mødrehjælpens velgørende arbejde. Coca-Cola donerede miniaturelastbilerne til Mødrehjælpen, og indtil nu er minilastbilerne blevet revet væk. Dermed når man formentlig allerede fredag målet om at indsamle en kvart million kroner.

Pengene går ubeskåret til julehjælp til økonomisk trængte familier, der kan søge hos Mødrehjælpen indtil i dag den 13. december kl. 10.

Se hvor Coca-Cola Julelastbilen kører frem til den 23. december her.

Økonomisk trængte familier kan frem til i dag den 13. december kl. 10 søge om julehjælp her.

Nu ruller Coca-Cola julelastbilen igen
Coca-Cola Julelastbilen har nu indsamlet 233.000 kroner til Mødrehjælpen. (Foto: Coca-Cola Danmark / PR)

Læs også: Alternative julegaver

Stor stigning i efterspørgslen på plastikfri dagligvarer

Døde havdyr med mavesækken fuld af plastik og mareridtsbilleder af strande overdænget med plastikaffald så langt øjet rækker, har på få år skabt folkelig opbakning til at bekæmpe den globale plastikforurening. Og danskerne er i stigende grad klar til at tage egen medicin på området. Hos Økovejen.dk, der udelukkende sælger økologiske og miljøvenlige varer, har de i løbet af det seneste år oplevet en stor stigning i efterspørgslen på plastfri alternativer til hverdagsprodukter.

– Vi har mange kunder, der er first movers på feltet – især blandt børnefamilier. De går op i en økologisk livsførelse, og mange af dem er også engageret i at bekæmpe plastikforurening. Begge bevægelser bunder i en grundholdning om at tage ansvar for miljøet. Vi ved, at efterspørgslen er der, og har købt stort ind af produkter af plantebaseret plastik eller helt uden plastik. Alt fra fryseposer og kompostbare tandbørster, der er produceret af majsstivelse til de mest miljøvenlige bleer på markedet, er meget populære, siger Lars Schmidt Larsen, der er direktør i Økovejen.dk.

Det økologiske supermarked har eksempelvis femdoblet salget af frugt og grøntsager uden plastikemballage på halvandet år og femdoblet salget af miljøvenlige bleer med 100 procent certificeret naturmateriale på kun et år. Derudover er de gået fra nul efterspørgsler på plastfri alternativer til flere hundrede i løbet af et års tid.

Stor stigning i efterspørgslen på plastikfri dagligvarer
Stor stigning i efterspørgslen på plastikfri dagligvarer. (Foto: PR)

Læs også: Ny 6-pack sparer miljøet for 1.200 tons plastik om året

Theresa May bliver som partiformand og premierminister

I går vandt Theresa May mistillidsafstemningen med 200 stemmer for og 117 imod. Dermed overlever Theresa May og kan fortsætte både som partiformand og som premierminister. Desuden er hun fredet fra lignende afstemninger i sit eget parti i et år frem.

Selvom Theresa May fik 200 stemmer for sig, så er det langt fra et samlet parti, som hun nu står i spidsen for. Kort efter resultatet af afstemningen kom frem, opfordrede Jacob Rees-Mogg fra det konservative parti til, at Theresa May skulle træde tilbage.

Theresa May har oplyst, at hun ikke har tænkt sig at stille op til posten som premierminister ved næste valg, som senest skal afholdes i 2022. Det skriver TV 2.

uk, storbritannien, brexit, theresa may
Theresa May bliver som partiformand og premierminister. (Foto: Pxhere)

Læs også: Theresa May udsætter parlamentets afstemning om Brexit-aftalen

Michelle Obama kommer til Danmark

Live Nation Danmark offentliggjorde i går, at Michelle Obama kommer til København i Royal Arena den 9. april 2019. Her kan man opleve Mrs. Obama på første hånd og høre hendes ærlige refleksioner om de erfaringer og begivenheder, både offentlige og private, der har formet hende fra barndommen på South Side i Chicago til hendes år som en leder, der skulle balancere kravene omkring moderskab og arbejde, til hendes år på den mest berømte adresse i verden.

Det officielle billetsalg starter i morgen den 14. december klokken 10 på Live Nation.

Læs også: 7 tegn: Var Michelle Obama den bedste førstedame nogensinde?

Dagens billede: En gade dækket af chokolade

Flydende chokolade flød ud på gaden i nærheden af chokoladefabrikken Dreimeister’s i Tyskland.

Læs også: 6 mega gode grunde til at spise mere chokolade

· Mere fra samme kategori ·