Læs også:

Close
ferie, frygt, bus, transport, offentlig transport, køre, køresyg

NEWS: Her er danskernes største frygt på ferien

Nyheder  | 

Her er danskernes største frygt på ferien · Nyt center for transkønnede åbner på Rigshospitalet · Socialdemokratiet foreslår topskat på arv · Theresa May udsætter parlamentets afstemning om Brexit-aftalen · I dag skal den døde hval i Hobro dissekeres · Dagens video: New Zealands premierminister undskylder

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Her er danskernes største frygt på ferien

Danmark er generelt et trygt sted at bo i forhold til mange andre steder i verden, der oplever kriminalitet, terror og flere ulykker. Og måske derfor er netop de tre ting, blandt noget af det mange danskere frygter skal ske på deres ferierejse, viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

I undersøgelsen svarer næsten halvdelen af de adspurgte ja til spørgsmålet om, hvorvidt de er bange for, der skal ske ulykkelige hændelser på ferien. Og her er det især sygdom, tyveri og terror, der sniger sig med som frygt i bagagen på ferien.

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring blandt 1678 repræsentativt udvalgte danskere i oktober 2018.

Til spørgsmålet om deres største frygt på ferien svarede de følgende:

 • Terror 13 %
 • Overfald 12 %
 • Tyveri 19 %
 • Røveri 10 %
 • Sygdom 22 %
 • Trafikuheld 10 %
 • Andre ulykker der vil sende mig på hospitalet 2 %
 • Jeg er ikke bange for noget særligt, når jeg rejser 46 %
 • Ingen af ovenstående men noget andet 1 %
 • Jeg rejser ikke til udlandet 10 %
 • Ved ikke 5 %
ferie, frygt, bus, transport, offentlig transport, køre, køresyg
Her er danskernes største frygt på ferien. (Foto: Annie Spratt)

Læs også: Ferie-blues rammer hver 3. dansker

Nyt center for transkønnede åbner på Rigshospitalet

Et flertal i regionsrådet besluttede i efteråret at afsætte midler til et nyt center for transkønnede, og nu er der sat både navn og dato for åbningen af centret. Center for Kønsidentitet (CKI) åbner den 1. februar 2019 og vil tilbyde skræddersyet, individuel hjælp ved kønsidentitetsforhold.

– Transkønnede har brug for et tilbud, der er skræddersyet til deres særlige behov. Det får de på det nye Center for Kønsidentitet. Jeg har mødt rigtigt mange transkønnede, som længe har efterspurgt, at vi rykkede behandling af kønsidentitetsforhold væk fra psykiatrien. Det gør vi nu, og det synes jeg er rigtigt vigtigt, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Center for Kønsidentitet kommer til at ligge på Gynækologisk Klinik i Juliane Marie Centret på Rigshospitalet. Dermed følger Region Hovedstaden Sundhedsstyrelsens anbefalinger om, at behandlingsforløb for borgere, der ønsker hjælp til kønsidentitetsforhold, skal foregå i somatikken frem for psykiatrien og varetages af tværfaglige og multidisciplinære teams.

LGBT
Nyt center for transkønnede åbner på Rigshospitalet. (Foto: Pexels)

Læs også: Transkønnet politiker skriver historie

Socialdemokratiet foreslår topskat på arv

Hvis det står til Socialdemokratiet, så skal der tilfalde flere penge til dem som arver et mindre beløb, imens dem som arver et større beløb, skal betale mere. Partiet vil i et nyt udspil hæve det skattefrie bundfradrag fra 289.000 kroner til 500.000 kroner, og samtidig skal dem, som arver over tre millioner kroner, beskattes med 30 procent.

Forslaget er en del af “Danmark er for lille til store forskelle”, som omhandler 18 tiltag, og som ifølge Socialdemokratiet vil bidrage til et mere retfærdigt Danmark.

Ifølge partiet efterlader de fleste danskere sig en mindre sum, når de dør, og det, mener Mette Frederiksen ikke, at arvinger bør betale skat af. Derfor vil partiet indføre det, de omtaler som en “topskat på arv” for dem, der modtager store arvesummer. Det skriver Ritzau.

Penge
Socialdemokratiet foreslår topskat på arv. (Foto: Pexels)

Læs også: Flertal mener, at redigerede billeder i reklamer skal mærkes

Theresa May udsætter parlamentets afstemning om Brexit-aftalen

Efter planen skulle det britiske parlament havde stemt om Brexit-aftalen i aften. Men nu har den britiske premierminister, Theresa May, udsat den endelige afstemning i landets parlament.

Afstemningen skulle have været holdt i aften, men i erkendelse af, at aftalen ikke ville have sin gang på britisk jord, har Theresa May altså valgt at udsætte den.

– Aftalen ville blive afvist med en betydelig margen. Vi udskyder derfor afstemningen, lød det fra Theresa May. Det skriver TV 2.

EU, brexit, politik, bruxelles, uk
Theresa May udsætter parlamentets afstemning om Brexit-aftalen. (Foto: Pexels)

Læs også: Brexit skyld i ASOS-nedbrud

I dag skal den døde hval i Hobro dissekeres

I dag begynder arbejdet med at finde ud af, hvorfor den ti meter lange sejlhval svømmede rundt i Mariager Fjord og i sidste uge døde i havnebassinet i Hobro. For at finde ud af så meget som muligt om hvalen, vil et hold af konservatorer, dyrlæger og andre fagpersoner på havnen i Hobro skære den op, partere den, skelettere den og tage prøver.

Arbejdet på havnen i Hobro forventes at vare, indtil det bliver mørkt tirsdag. Naturstyrelsen har besluttet, at dissektionen skal foregå, så man kan komme forbi og se det. Det skriver TV 2.

nyheder, news, Grindehvaler, hvaler, havet, strandede hvaler, naturen
I dag begynder arbejdet med at finde ud af, hvorfor den ti meter lange sejlhval svømmede rundt i Mariager Fjord og i sidste uge døde i havnebassinet i Hobro. (Foto: Pexels)

Læs også: 150 hvaler strandet i Australien

Dagens video: New Zealands premierminister undskylder

Den 22-årige backpacker Grace fra England blev sidst set i live, da hun gik ind på et hotel i Auckland på New Zealand. Nu er hun fundet dræbt, og manden, som hun fulgtes med på hotellet, er anholdt for mord. I går undskyldte New Zealands premierminister overfor Graces familie.

Læs også:

· Mere fra samme kategori ·