Læs også:

Close
pension, penge, økonomi, politik, indland, folketinget, enhedslisten, politikere, pensionsordning

NEWS: I dag stemmes Danmarks-historiens første borgerforslag ned

Nyheder  | 

I dag stemmes Danmarks-historiens første borgerforslag ned · Ubådssagen: Obduktionsrapporten spiller en stor rolle · 150 hvaler strandet i Australien · Netto indfører pant på plastikposer · Tivoli åbner i morgen

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

I dag stemmes Danmarks-historiens første borgerforslag ned

Der skrives Danmarkshistorie, når det første borgerforslag førstebehandles i Folketingssalen fredag. Det blev fremsat for 56 dage siden, og det tog knap to uger at opnå de 50.000 stemmer, der kræves. Det skriver Ritzau.

Men på forhånd har et flertal tilkendegivet, at de vil stemme nej til forslaget om at afskaffe uddannelsesloftet, også kaldet begrænsning af dobbeltuddannelse.

Det skuffer Sana Mahin Doost, der står i spidsen for Danske Studerendes Fællesråd.

– Jeg ser frem til at høre, hvad politikerne har at sige. Jeg håber, det har vakt opsigt, og at politikerne tager det til efterretning, at 50.000 ser det her som en folkelig sag, siger hun.

Både Venstre samt Dansk Folkeparti samt Socialdemokratiet har tilkendegivet, at de stemmer forslaget ned.

Det er elev- og studenterbevægelsen, der står bag forslaget, som ikke har anvist, hvor pengene til at afskaffe forslaget skal findes. De studerende vil marchere fra Rundetårn i indre København mod Christiansborg, hvor de fredag demonstrerer, mens politikerne behandler forslaget.

pension, penge, økonomi, politik, indland, folketinget, enhedslisten, politikere, pensionsordning
I dag stemmer folketinget om Danmarkshistoriens første borgerforslag. (Foto: Polfoto).

Ubådssagen: Obduktionsrapporten spiller en stor rolle

Obduktionsrapporten blev for første gang gennemgået torsdag, der også var tredjedagen i retssagen mod Peter Madsen. Det skriver TV 2.

Netop obduktionsrapporten spiller en stor rolle, mener Kurt Kragh, der er tidligere efterforsker og souchef hos Rejseholdet.

– Den er udgangspunktet for enhver drabssag, siger han.

Og dødsårsagen kan, som det ser ud nu, ikke fastslås, kom det frem i retten. Der var særligt to ting, som Kurt Kragh hæftede sig ved, under gennemgangen af obduktionen.

– De stik, der var påført torso. For er skaderne kommet før, døden indtrådte, er det meget svært at argumentere for, at hun er død af en kulilteforgiftning, som Peter Madsen har forklaret, siger han.

Obduktionen viste, at der har været blodcirkulation, da to af læsionerne i Kim Walls underliv blev påført. Og det kan betyde, at hun ikke var helt død, medgav retsmedicineren på sagen, Christina Jacobsen, i retten. Men hun kunne hverken be- eller afkræfte, at der skulle være tale om kulilteforgiftning.

I dag, fredag, er fjerde dag i retssagen mod Peter Madsen.

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning, sm, sm-miljø, sex, forklaring, byretten, københavns byret, retsmøde, anklager, forsvarer
Endnu en dag venter i retssagen mod Peter Madsen. (Foto: /ritzau/)

150 hvaler strandet i Australien

Et sørgeligt syn har tidligt fredag morgen mødt en fisker ved Hamelin Bay i den australske delstat Western Australia.

135 kortfinnede grindehvaler er omkommet efter at være blevet skyllet op på stranden, skriver britiske The Guardian. 15 hvaler er dog stadig i live.

Det har fået frivillige og dyrlæger til at kaste sig ind i kampen for at redde de få hvaler, der stadig er håb for. Men opgaven er sværere, end man tror. Et øjenvidne har beskrevet, hvordan det først lykkedes at få bugseret en hval ud på dybt vand, for et øjeblik senere at se selv samme hval blive skyllet tilbage på stranden igen.

Desuden har hajer fået færten af de døde og døende hvaler, og det har fået flere af de dødbringende havdyr til at blive dristige og nærme sig kysten. Senest er en tre meter lang haj blevet observeret i området.

Derfor har de lokale myndigheder nu udstedt et hajvarsel, for at eventuelle badende eller svømmende holder sig fra området. Det skriver TV 2.

hval, strandede hvaler, hvaler, natur, strandet, redningsfolk, dyr, natur, miljø, hav, vand, indonesien
Strandede hvaler er desværre ikke et sjældent fænomen. Her forsøger redningsfolk at skubbe strandede hvaler ud i havet igen på Ujong Kareng-stranden i Indonesien. (Foto: /ritzau/)

Netto indfører pant på plastikposer

Plastik skal være fra naturen, og det skal være slut med unødig plastik. Derfor går Danmarks største detailhandelsvirksomhed sammen med miljøorganisationen WWF Verdensnaturfonden for at finde nye løsninger på verdens plastikproblemer herhjemme og i udlandet. Sammen vil parterne søsætte en række initiativer, der blandt andet skal fjerne unødvendig plastik i koncernes egne produkter og emballage, sikre at mest mulig plastik genanvendes, ligesom parterne vil introducere nye og mere bæredygtige plastikprodukter. Endelig vil Dansk Supermarked Group og WWF Verdensnaturfonden indsamle plastik, der allerede er endt i naturen, så verdens dyreliv kan få et tiltrængt pusterum. Det skriver Ritzau.

Pant på plastikposer er første skridt i partnerskabet mellem WWF Verdensnaturfonden og Dansk Supermarked Group, der driver dagligvarekæderne, føtex, Bilka og Netto. Målsætningen er at nedbringe plastforurening og understøtte en udvikling, hvor al plastik bliver genbrugt eller genanvendt.

Netto tester fra den 16. april pant på deres specialdesignede plastikposer. Til at starte med sker det i alle fynske Netto-butikker. I testperioden vil kunderne betale en pant på 50 øre for hver købt pose. Poserne kan returneres til kasseassistenten, hvorefter man får 1 krone i retur. Forskellen betales af Netto. Poser der bliver afleveret, vil blive indsamlet og afleveret til genanvendelse. Vælger man ikke at pante posen, vil pantoverskuddet gå fra Netto til WWF Verdensnaturfonden.

Netto indfører pant på deres plastikposer. (Foto: /ritzau/)

Tivoli åbner i morgen

I morgen lørdag slår Tivoli portene op for sommersæsonen. Der festes i hele 2018, hvor Tivoli fejrer 175 års jubilæum. Der lægges på åbningsdagen ud med et nyt påsketema samt premiere på teaterforestillingen ”Rytteriet Live” i Glassalen. I forbindelse med åbningen klokken 11:00 mødes gæsterne i Hovedindgangen af Tivoli-Gardens Band, Columbine, Harlekin, Pjerrot, Rasmus Klump & Flora. Åbningsdagen afsluttes med stort fyrværkeri, så ingen er i tvivl om, at sommersæsonen er skudt i gang.

Årets sommersæson byder på 184 åbningsdage, hvilket er det største antal dage nogensinde i Tivolis historie, og den varer til og med 23. september.

I morgen åbner Tivoli op for sommersæsonen. (Foto: Lasse Salling, Tivoli)

· Mere fra samme kategori ·