Læs også:

Close
strand pige palme ferie sommer (Foto: Pxhere)

Ferie-blues rammer hver 3. dansker

Rejser  | 

Når sommerferien synger på sidste vers, bliver en stor del af danskerne triste ved udsigten om at vende tilbage til hverdagen. En ny undersøgelse fra hotel- og rejsesøgemaskinen momondo.dk viser, at hver tredje dansker rammes af ferie-blues

Ifølge Momondos seneste undersøgelse er ferie-blues en tilbagevendende tilstand for mange ferieglade danskere, når de i disse uger returnerer til hverdagstilværelsen med alle dens gøremål og pligter – om det så er job eller skole, man skal tilbage til.

Ser man på den yngre del af befolkningen mellem 18-35 år, så har hele 45 procent svært ved at skifte hængekøjen ud med skrivebordet uden, at det går ud over humøret. Efter flere uger med sol, afslapning og måske lidt rosé i glasset oplever en stor del af danskerne, at overgangen til hverdagslivet er en svær og til dels nedslående øvelse.

trist ked af pige computer arbejde skole (Foto: Pxhere)
Pyhhh – det kan være en hård omgang at skulle tilbage til hverdagen igen. (Foto: Pxhere)

– Det er 4. år i træk, at vi undersøger, hvordan danskerne håndterer skiftet mellem ferie og hverdag, og dette års tal bekræfter kun, at ferie-blues er en tilbagevendende tilstand for mange danskere, fortæller Lasse Skole Hansen, som er momondos danske presseansvarlige, og han uddyber:

– Ferien markerer jo noget særligt for os, og ofte bruger vi lang tid på at se frem til dette højdepunkt. Når ferien så er ved at rinde ud, og udsigten til eksempelvis arbejde, lektier, madpakker og stå tidligt op melder sig i horisonten, så er det forståeligt, at man kan blive lidt trist. Men omvendt så er det også et godt tegn på, at man har haft en dejlig ferie.

Momondos undersøgelse viser desuden, at jo ældre man bliver, jo mindre er sandsynligheden for, at man rammes af ferie-blues. Det er primært den yngre del af befolkningen, som bliver triste eller deprimeret efter ferien.

Søvn og træning kan kurere ferie-blues

Når tilstanden ferie-blues er indtruffet, så arbejder cirka halvdelen af danskerne målrettet på at komme tilstanden til livs ved for eksempel at spise sundere, træne mere eller sove længere eller mere. Her er det primært de unge, som aktivt arbejder på at få humøret tilbage i hverdagen.

– Ferie-blues er heldigvis en forbipasserende tilstand, og mange danskere gør faktisk noget for at gøre det lettere at vende tilbage til den uundgåelige hverdag. Udover selvforkælelse og prioritering af en sundere livsstil, så begynder næsten hver femte dansker også at gå i gang med planlægningen af den næste ferie, så de på den måde har noget at se frem til, afslutter Lasse Skole Hansen.

græs pige træning fitness (Foto: Pxhere)
Ud og løb en tur eller lav lidt træning- Ferie-blues skal væk. (Foto: Pxhere)

Om momondos internationale rejseundersøgelse

Momondos internationale undersøgelse om rejsevaner og tendenser er foretaget blandt 26.216 respondenter i alderen 18-65 år på tværs af 26 lande, og mindst 1.000 respondenter har deltaget i hvert land.

Data er indsamlet gennem en e-survey via Cints panel i perioden den 9. til den 17. januar 2018. Respondenterne er repræsentativt fordelt i forhold til køn, alder, uddannelse og region og efterfølgende vægtet. Momondo har gennemført undersøgelsen hvert år siden 2014.

 

Kilde: Momondo

Momondo.dk er en gratis, global rejsesøgeside, som sammenligner milliarder af priser på fly, hotel og rejser. Momondo har hovedkvarter i København og betjener rejsende på mere end 30 internationale markeder.

 

Læs også:

Mine to liv

to liv københavn drøsselbjerg sommerhus

· Mere fra samme kategori ·