Læs også:

Close
En sød lille juleged med en blå sweater (Foto: All Over)

Alternative julegaver – giv en ged, og gør en god gerning

Underholdning  | 

Julen er hjerternes fest, så hvorfor ikke give en alternativ julegave, der gavner og støtter udsatte børn, demente eller den tredje verden? Læs om de alternative julegaver her, og støt op om et godt formål

Verdensgaver

Vil du give gaver til verdens børn? På UNICEFs hjemmeside kan du give vintertøj, vacciner, medicin eller en vandpumpe, der kan forsyne en hel landsby med rent vand. Du kan enten få et elektronisk eller fysisk gavekort for at vise donationen.

Kan I huske, da Nynne fra Nynnes Dagbog fik et sponsorbarn af sin mor i fødselsdagsgave, så hun på denne måde blev en eller anden form for "mormor". Gør det samme på (Foto: Filmcover)
Kan I huske, da Nynne fra Nynnes Dagbog fik et sponsorbarn af sin mor i fødselsdagsgave, så hun på den måde blev en eller anden form for “mormor”? Du kan gøre det samme. (Foto: Filmcover)

Sweatre til hele familien

I vores alle sammens Magasin sælges de berømte Christmas  Jumpers, som også havde stor succes sidste år. Her findes der juletrøjer til hele familien, og for hver solgte sweater donerer Magasin 50 kroner til projektet EventyrJul. Projektet går ud på at holde en fantastisk juleaften for 250 udsatte familier i Danmark.

Magasin ved juletid med julelys (Foto: Polfoto)
Magasin du Nord er smukt dekoreret med julelys. Her kan du købe Christmas Jumpers til 250-300 kroner.

Læs også: Udsatte børn får hjælp til at give julegaver

Giv en ged

Folkekirkens Nødhjælps hjemmeside kan du købe en ged, 1.000 fisk, en fodbold, en skolebænk, en køkkenhave og meget mere. Her får du muligheden for at give et anderledes og morsomt gavekort, samtidig med at du hjælper familier og folk fra verdens fattigste områder. Blot ét gavekort gør en stor forskel og giver håb for en ressourcesvag familie, og så er det da rimelig fedt at sige, at man har givet en ged.

En sød lille juleged med en blå sweater (Foto: All Over)
Hvis du køber en juleged til en familie, vil geden blive et led i en større proces. Først købes der en ged på det lokale marked, og den gives til en familie. Næste led er så at give det førstefødte kid videre til endnu en anden familie. Tredje led skal næste kid så sælges, så pengene kan blive brugt til mad, medicin og andet praktisk. (Foto: All Over)

Pynt dig med god samvittighed

Hjælp demensramte ved at støtte Alzheimerforeningen med køb af et armbånd fra kollektionenen Jewelry for a good cause, der blev lanceret i august 2016. Det fine armbånd står til 499 kroner og kan købes på Jewelrybyad og hos udvalgte forhandlere.

Guld armbånd for at støtte demensramte
Annemette Djernæs har designet guldarmbåndet med en klar plade i 24 kt, forgyldt sterling sølv og en klar zirkon.

Fra kvinde til mor

Her kan du give Mødrehjælpen en hjælpende hånd i juletiden, så udsatte børn kan få en god jul med julemad og julegaver sammen med deres familier. Du bestemmer selv beløbet, alt gør en forskel.
Hver familie får som udgangspunkt 300 kroner og 100 kroner lagt oveni per barn. Herudover gives der 400 kroner per barn til en julegave.

Børn og mor bager julekager (Foto: All Over)
En mor og hendes to børn nyder kvalitetstid sammen ved at julebage. (Foto: All Over)

Hjælp de hjemløse

Projekt UDENFOR har arranget en indsamling til julegaver til hjemløse i Danmark. Her har du mulighed for at give en hjemløs en personlig gave. De har skrevet deres ønsker ned, og herefter kan du overføre beløbet via Mobilepay for at opfylde deres ønske sammen med en personlig besked.

Hjemløs i København med et Hus Forbi Blad (Foto: All Over)
Varm og hjælp en hjemløs med en personlig julegave. Her ses en mand, der sælger Hus Forbi i København (Foto: All Over)

Læs også:
– DIY-julegaver: Gaveidéer til de kreative og shoppetrætte
– Danskerne bruger flest penge på jul
– Gaveæsker til 100, 200, 300 og 400 kroner

· Mere fra samme kategori ·