Læs også:

Close

7 tegn: Var Michelle Obama den bedste førstedame nogensinde?

Nyheder  | 

Michelle Obama har sat nye standarter for, hvor sej en FLOTUS kan være. Vi har fundet nogle af Michelle Obamas 7 bedste øjeblikke

Michelle LaVaughn Robinson Obama er advokat, forfatter, en god mor, en sej hustru, hengiven ven, en fænomenal taler og så er hun USA’s førstedame.

Sammen med sin mand skrev hun historie, da de blev USA’s første sorte præsidentpar nogensinde. Siden har hun skrevet sin egen historie og gjort en forskel for mange mennesker i sin rolle som førstedame.

Snart er otte år med hende og hendes mand, Barack Obama, ved roret slut. Og selv om Eleanor Roosevelt gang på gang er blevet kåret som den mest populære førstedame nogensinde, har Michelle mere end én gang vist, at hun godt kunne skubbe Eleanor af pinden som den mest populære og bedste FLOTUS (First Lady Of The United States) nogensinde.

Michelle Obama til Invictus Games i 2016. (Foto: All Over)
Michelle Obama til Invictus Games i 2016. (Foto: All Over)

I sin tid som førstedame har Michelle Obama startet en mad- og bevægelsesrevolution blandt amerikanerne, hun har sat fokus på militærfamilier og fattigdom, været et forbillede for kvinder og samtidig været et stilikon, der ser lige så ung ud i dag, som den dag, hun trådte til som førstedame.

Intelligent, hjertevarm, veltalende, stilfuld og sjov er bare nogle af de prædikater, man kan sætte på USA’s ledende lady.

Vi kigger på nogle af de bedste øjeblikke med Michelle Obama.

Læs også: Obama siger farvel: Otte år med Barack ved roret

Michelle Obama holdte en rørende tale. (Foto: Polfoto)
Michelle Obama holder mange populære taler. (Foto: Polfoto)

1: Hun kæmper for sundhed

Hvis der er noget, USA er kendt for, så er det junk food. Desværre lider mange amerikanere under overvægt og fedme, dårlige spisevaner og for lidt motion. Børn såvel som voksne.

Det besluttede Michelle Obama sig for at gøre noget ved. Derfor startede hun Choose My Plate- og Let’s Move initiativet, der skal hjælpe forældre, børn og skoler med at tage sunde beslutninger, gøre sund mad mere tilgængeligt og få amerikanerne til at røre sig, så landet kan få vendt den negative spiral for de kommende generationer.

Hun lavede også lige en køkkenhave bag Det Hvide Hus.

2: Hun kæmper for uddannelse

I sin tid som førstedame har Michelle Obama lavet flere initiativer, der skal hjælpe unge amerikanere med at få en uddannelse, der går længere end high school. I 2014 lancerede hun Reach Higher Initiative, der viser unge, hvilke muligheder de har i forhold til uddannelse og karriere, hjælper dem med at søge økonomisk støtte, hvordan de planlægger et studieforløb eller tager sommerkurser, og støtter studievejledere, der hjælper unge videre på universitetet.

I 2015 gik Michelle og Barack sammen om Let Girls Learn-initiativet, der hjælper piger over hele verden med at komme i skole og blive der, til de er færdige.

Læs også: Hillary Clinton: Altid den første kvinde

3: Hun støtter veteraner

I 2011 gik Michelle Obama sammen med vicepræsident Joe Bidens kone, Jill Biden, om initiativet Joining Forces.

Initiativet skulle få amerikanerne, private virksomheder og offentlige til at støtte op om militærfolk, veteraner og deres familier med uddannelse, jobmuligheder og at lykkes i deres liv.

4: Hun er en rollemodel for kvinder og piger

For mange kvinder er Michelle Obama en inspirerende rollemodel. Hun er veluddannet, hårdtarbejdende, velartikuleret, en god mor, sin mands partner, spiser sundt, træner og vigtigst af alt: Hun er nede på jorden.

Michele Obama har ved flere lejligheder bevist og støttet kvinder i, at de kan gøre lige akkurat det, de vil.

0.21 sekunder inde i denne video giver Michelle Obama et vigtigt råd til piger:

Da gamle optagelser kom frem med den republikanske præsidentkandidat Donald Trumps udtalelser om, at han kunne gøre, hvad han ville ved kvinder og “Rage dem i fissen” (oversat fra “Grab them by the pussy” red.), talte førstedamen kvinders sag.

Uden at nævne Trumps navn en eneste gang fik hun sat ord på de følelser, mange kvinder har haft i forbindelse med sagen.

https://www.youtube.com/watch?v=r7e3QKKOp50

Læs også: Donald Trump: Den evige entreprenør

5: Hun holder de vildeste taler

Michelle Obama er kendt for at holde nogle fantastiske taler. Til det demokratiske konvent, hvor Hillary Clinton blev nomineret som præsidentkandidat for partiet, løb Michelle med opmærksomheden for sin eminente tale.

Hendes taler er endda så gode, at den ene af dem blev kopieret af Donald Trumps kone, Melania Trump, til stor ståhej i medierne.

Se Michelle Obamas tale fra konventet, der tog alle med storm, hvor hun blandt andet taler om at sidde som en sort førstedame i Det Hvide Hus, der blev bygget af slaver.

Læs også: Trumps kone anklages for at kopiere Michelle Obama

6: Hun er sin mands partner

Fra det øjeblik Obama-familien indtog den brede offentlighed, stod det klart, at fundamentet var et par, som udover at have været gift i mange år også var hinandens bedste venner og ligeværdige partnere med dyb respekt og beundring for hinanden.

7: Hun har humor

Michelle Obama har ved flere lejligheder vist, at hun har masser af humor og ikke tager sig selv alt for seriøst.

Se for eksempel klippet her, hvor hun imiterer sin mand (4 minutter og 50 sekunder inde):

Eller her, hvor hun viser mor-dansen gennem tiden med komikeren Jimmy Fallon part 1.

Eller part 2.

Eller når hun laver Carpool Karaoke med komikeren James Corden.

 

· Mere fra samme kategori ·