Læs også:

Close
Ravioli_FlereKødfriDage (Foto: Chris Tonnesen)

Kødfri dag: Ravioli med ricotta

Mad  | 

Det er ikke altid, man gider det der kød, og reelt kan vi jo også klare os uden. Her er lækker ravioli med ricotta, græskar og smørstegt salvie. Så glemmer du alt om det kød

Med denne ravioli kan du på en nem måde undvære kød, og den kan godt gøre det ud for aftensmad. Bogen ‘Flere kødfrie dage’ af Nadia Mathiasen er fyldt med lækre opskrifter. Om du er vegetar, flexitar eller kødspiser, så kan du nemt bruge de lækre opskrifter. Vi har fået lov at bringe opskriften på denne ravioli.

Ravioli_FlereKødfriDage (Foto: Chris Tonnesen)
Klar til lidt Italiens ravioli  … (Foto: Chris Tonnesen)

Har du aldrig prøvet at lavet ravioli fra bunden før, så sæt god tid af – men hyg dig med det. Det er både sjovt og hyggeligt og enormt tilfredsstillende at lave selv. Du kan komme andre ting i raviolien alt efter smag og behag.

Det skal du bruge

Ingredienser

1/2 græskar
Olivenolie
1 lille løg
1 fed hvidløg
Olie eller smør til stegning
125 gram ricotta
1 portion pastadej
1 æg
200 gram smør
1 bundt salvie
2 spiseskeer pinjekerner
Lidt Pecorino, revet eller i flager
Salt, peber

Sådan gør du

Start med at lave en pastadej:

Ingredienser

500 gram Tipo 00-mel

1 nip salt

4 æggeblommer

4 æg

2 spiseske olivenolie

12 spiseske vand

Kom mel og salt i en foodprocessor. Pisk æggeblommer, æg, olivenolie og vand sammen i en skål og hæld det langsomt i processoren, mens den kører. Man kan også bare ælte dejen sammen med hænderne.

Tag dejen ud af processoren, når den er samlet. Du kan tilsætte lidt ekstra vand, hvis det er nødvendigt. Ælt dejen med hænderne til du har en glat pastadej. Pak den ind i husholdningsfilm og lad den ligge koldt mindst 1 time.

Så går du i gang med at lave raviolien

1. Start med at halvere græskarret, fjern indmaden med en ske. Dryp med olivenolie, og steg græskarret mørt i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter. Afkøl, og skrab nu græskarkødet ud med en ske. Du skal bruge cirka 250 gram. Kasser skrællen.

2. Pil og hak løg og hvidløg, og sauter begge dele i olie eller smør i en lille gryde, til løgene er klare. Kom dem i en skål, og bland med det bløde græskarkød, ricotta, salt og peber.

3. Drys nu lidt mel på bordet, og læg et lag udrullet pastadej på det. Lav dem i den størrelse, du kan lide. Det skal være cirka 2 millimeter tykt. Fordel en spiseskefuld fyld rundt omkring på dejen, så der er god plads imellem. Pensl med lidt pisket æg rundt om fyldet, og læg så endnu et lag pasta på. Tryk dejen ned omkring fyldet. Gerne med en lille rund udstikker eller et shotglas for at få en pæn form, eller skær dem ud i firkanter med en kniv eller en kage- eller raviolispore.

4. Brun smørret i en gryde, og tilsæt salvie. Tag gryden af varmen.

5. Kog raviolierne i cirka 3 minutter i rigelige mængder saltet vand, dryp af, og server med den brunede smørsauce med salvie. Drys med ristede pinjekerner og Pecorino ved servering.

Tip: Kom raviolifyldet i en sprøjtepose. Det gør det nemmere at fordele det på pastaen.

 

Velkomme …

 

 

Sådan ser bogen ud:

Flere koedfri dage bog kogebog kødfrie dage

 

Læs også:

Drinkstid – lav en lækker cocktail

drink bartender Cointreau-Photo-cocktail-autumn-shandy

· Mere fra samme kategori ·