
Kødfri dag: Nudelsalat
Det er ikke altid, man gider det der kød, og reelt kan vi jo også klare os uden. Her er en lækker nudelsalat, som er nem at lave
Nudelsalat med gode råvarer iblandet kan godt gøre det ud for aftensmad. Bogen ‘Flere kødfrie dage’ af Nadia Mathiasen er fyldt med lækre opskrifter. Om du er vegetar, flexitar eller kødspiser, så kan du nemt bruge de lækre opskrifter. Vi har fået lov at bringe opskriften på nudelsalat, som også kan serveres sammen med for eksempel et kyllingebryst, hvis du ikke kan undvære kødet.

Det skal du bruge
Ingredienser
200 gram soba- eller æggenudler
1/4 rødkål eller 1/2 rødt spidskål
2 store gulerødder
1 bundt forårsløg
150 gram edamamebønner
4 spiseske lys soja
3 spiseske riseddike
2 spiseske honning
1 spiseske sesamolie eller smagsneutral olie
1 spiseske sesamfrø
Salt, peber
Husk – at du også kan variere salatens grønne elementer efter sæson og grøntsagsskuffens indhold. #stopmadspild
Sådan gør du
1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af.
2. Snit rødkålen fint, og skær gulerødder i julienne. Snit forårsløget i tynde skiver. Kom de snittede grøntsager i en skål sammen med edamamebønner og nudler.
3. Ryst soja, eddike, honning og sesamolie sammen, og vend dressingen i salaten.
4. Drys med sesamfrø ved servering.
TIP: Du kan også bruge en rest til frokost dagen derefter.
Velkomme …
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Drinkstid – lav en lækker cocktail