Læs også:

Close
Rulletrappe gik amok: 24 personer kvæstet

NEWS: Rulletrappe gik amok: 24 personer kvæstet

Nyheder  | 

Rulletrappe gik amok: 24 personer kvæstet · Ministre: Det skal koste dyrt at sælge ulovligt legetøj · Ny strategi kan gøre Danmark til fyrtårn for kunstig intelligens · Københavnsk restaurantkæde planter 30.000 træer i Tanzania · Rekordstor interesse for international hifi-messe i København · Dagens billede: Et firkantet isbjerg i Antarktis

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Rulletrappe gik amok: 24 personer kvæstet

Tirsdag aften blev 24 personer kvæstet og en person fik amputeret sit ben, da en rulletrappe fyldt med mennesker i Rom pludselig accelererede voldsomt.

En video viser optagelser af ulykken, hvor rulletrappen pludselig begynder at accelerere meget hurtigt, og de mennesker der står på den, falder oven i hinanden. Optagelserne viser også folk fra den modsatte side af rulletruppen, som forsøger at trække personerne i sikkerhed.

I følge flere vidner gik rulletrappen amok efter at russiske fodboldfans sang og hoppede på den.

De fleste af de kvæstede er russiske fodboldtilhængere er fra CSKA Moskva, som var i Rom for at overvære en Champions League-kamp mellem CSKA Moskva og AS Roma. Det skriver TV 2.

Rulletrappe gik amok: 24 personer kvæstet
Rulletrappe gik amok: 24 personer kvæstet. (Foto: Pexels)

Læs også: Mindst to dræbt i tysk togulykke

Ministre: Det skal koste dyrt at sælge ulovligt legetøj

Farlig kemi i legetøj fører nu til, at erhvervsministeren og miljø- og fødevareministeren skærper straffen for ulovligt legetøj. Det skal nemlig være lettere for myndighederne at politianmelde virksomheder, som bryder legetøjsreglerne og fx sælger legetøj med ulovlige kemiske stoffer.

Som legetøjsreglerne er i dag, kan myndigheder kun politianmelde overtrædelser, som er begået med forsæt, men det er ofte rigtig vanskeligt at bevise, at nogen har overtrådt reglerne med vilje. Ved at ændre reglerne bliver det muligt også at straffe, når virksomhederne sløser med tingene, og det bliver nemmere for myndighederne at løfte bevisbyrden, så grundlaget for en politianmeldelse bliver bedre.

Ulovlige kemikalier i legetøj som squishies, slim og bolde har understreget behovet for at kunne slå hårdere ned på virksomheder, som sælger ulovligt legetøj. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Ministre: Det skal koste dyrt at sælge ulovligt legetøj
Ministre: Det skal koste dyrt at sælge ulovligt legetøj. (Foto: Pexels)

Læs også: Ny forskning: Støv feder, så kom i gang med din støvsuger 

Ny strategi kan gøre Danmark til fyrtårn for kunstig intelligens

I går lancerede regeringen en ny strategi om en offentlig digital service i verdensklasse. Regeringen lancerede blandt andet en national strategi for kunstig intelligens. Det glæder DI (Dansk Industri), der ser frem til, at Danmark på samme vis som fx Frankrig får en strategi for en af de nye avancerede teknologier.

– Det er afgørende, at Danmark får en national strategi for kunstig intelligens. Kunstig intelligens er ikke noget fra en science film. Det er noget, der kan gøre både det offentlige og det private hurtigere og bedre. I dag er det kun 5 procent af virksomhederne, der bruger det, og det offentlige kunne klare flere opgaver med kunstig intelligens. Vi skal have mange flere med, og det skal være nu, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI.

– Danmark er i dag verdens bedste land til offentlig digitalisering. Med den nye strategi tager vi de første skridt til at sikre, at vi også er det om fem og ti år, fortsætter Christian Hannibal. Det skriver DI i en pressemeddelelse.

Ny strategi kan gøre Danmark til fyrtårn for kunstig intelligens computer arbejde klog
Ny strategi kan gøre Danmark til fyrtårn for kunstig intelligens. (Foto: Pexels)

Læs også: Facebook dropper forsøg efter robotter opfinder eget sprog

Københavnsk restaurantkæde planter 30.000 træer i Tanzania

Hvert år op til jul og nytår er der ekstra travlt i Cofocos cateringkøkken med tilberedning og levering af mad til københavneres julefrokoster og nytårsfester. I år har Cofoco, som den første danske madvirksomhed, indgået et samarbejde med den britiske NGO Carbon Free Dining.

Samarbejdet betyder, at Cofoco med hver eneste solgte catering-menu til jul og nytår donerer et træ og garanterer, at det bliver plantet til gavn for miljø og lokalbefolkning i Tanzania.

Carbon Free Dining arbejder for at etablere økosystemer og bæredygtige skov- og landbrug i Usambara-bjergene i Tanzania. Træplantningsprojektet går i korte træk ud på at uddanne lokalsamfund med viden og redskaber til at styrke biodiversitet og etablere selvforsynende, bæredygtige økosystemer – til gavn for lokalområdet, dets beboere og for atmosfærens samlede CO2-indhold. Det skriver Cofoco i en pressemeddelelse.

Årets salg forventes at blive omsat til 30.000 nye træer med et samlet CO2-optag på omtrent 30.000 tons. Træplantningsprojektet er et led i Cofocos egen grønne omstilling.

Københavnsk restaurantkæde planter 30.000 træer i Tanzania frø plante
Københavnsk restaurantkæde planter 30.000 træer i Tanzania. (Foto: Pexels)

Læs også: Jordens ressourcer for 2018 er opbrugt

Rekordstor interesse for international hifi-messe i København

Skandinaviens største hi-fi- og surroundmesse Copenhagen HighEnd den 27. og 28. oktober på lufthavnshotellet Clarion Copenhagen på Amager mødes allerede før åbningen med rekordstor interesse fra udstillersiden.

Dobbelt så mange udstillere som i 2017 har meldt deres ankomst. Også medierne strømmer til. Ikke færre end 20-30 journalister fra Sverige, Norge, Tyskland, England, Kina, USA, Rusland, Italien og Polen har meldt deres ankomst, og de vil kunne møde repræsentanter fra mange af de danske producenter.

– Efter en sommer, hvor varmen ikke fik danskerne til at tænke ret meget på lækker hifi og surround, så er efteråret kommet, og tørsten efter nyheder er stor nu, kan vi mærke, fortæller Daniel Juel-Nielsen fra DHES, der er arrangør.

Messen er den 21. i rækken, og der forventes 5000 gæster. Det skriver Copenhagen HighEnd i en pressemeddelelse.

Den svævende pladespiller fra Mag-Lev har skandinavienspremiere på Copenhagen HighEnd i den kommende weekend 27. og 28. oktober på Calrion ved Københavns Lufthavn. Foto: PR.
Den svævende pladespiller fra Mag-Lev har skandinavienspremiere på Copenhagen HighEnd i den kommende weekend 27. og 28. oktober på Calrion ved Københavns Lufthavn. (Foto: PR)

Læs også: Ny undersøgelse viser, at mænd er de bedste til at få venner på DBA

Dagens billede: Et firkantet isbjerg i Antarktis

Det amerikanske rumfartsagentur NASA har fanget dette billede af et firkantet isbjerg i Antarktis. Ifølge NASA har isbjerget skarpe kanter og en helt flad overflade, og har højst sandsynligt revet sig løs fra en gletsjer.

Læs også: Sne i Sahara

· Mere fra samme kategori ·