Læs også:

Close
politi, blå blink

NEWS: Mindst to dræbt i tysk togulykke

Nyheder  | 

Mindst to dræbt i tysk togulykke · Peter Madsen vil gå efter en kortere straf · Uber erkender fejl og vil vende tilbage til Danmark · Filmfestival i Cannes er klar til ny æra efter MeToo · Bookmaker: Rasmussen sender Danmark i Eurovision-finalen · Dagens video: The Met Gala

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Mindst to dræbt i tysk togulykke

Mindst to mennesker har mistet livet, da to toge er kørt sammen i det sydlige Tyskland. Sammenstødet fandt sted mandag aften mellem Ingolstadt og Augsburg i Bayern. Det skriver Ritzau.

Ulykken skete tæt på stationen Aichach, som ligger øst for Augsburg. Ifølge politiet og det statslige tyske togselskab, Deutsche Bahn, har to mistet livet, skriver Süddeutsche Zeitung.

Ifølge det tyske nyhedsbureau dpa er yderligere 14 mennesker blevet såret i ulykken. To af dem er kommet alvorligt til skade. Begge tog blev på skinnerne, da de stødte sammen. Myndighederne har ikke fastlagt årsagen til ulykken, der nu vil blive efterforsket, skriver dpa.

politi, blå blink
Mindst to dræbt og flere kvæstet i tysk togulykke. (Foto: /ritzau/)

Peter Madsen vil gå efter en kortere straf

På Twitter har Statsadvokaten i København skrevet, at ankesagen om Kim Walls død om bord på ubåden Nautilus i august sidste år kun kommer til at handle om straffens længde.

Statsadvokaten forklarer, at anklagemyndigheden vil have en stadfæstelse af byrettens dom om fængsel på livstid til Peter Madsen. Peter Madsen ønsker derimod en formildelse af straffen ved ankesagen.

– Ankesagen kommer alene til at vedrøre straffens udmåling og ikke skyldsspørgsmålet, skriver Statsadvokaten på Twitter. Det tilføjes, at ankesagen i landsretten endnu ikke er berammet.

Peter Madsen vil gå efter en kortere straf. (Foto: /ritzau/)

Uber erkender fejl og vil vende tilbage til Danmark

I foråret 2017 trak Uber sig ud af Danmark efter store protester mod selskabet. Men nu vil Uber tilbage til Danmark. Det skriver Ritzau.

Den amerikanske kørselstjeneste Uber ønsker at vende tilbage til Danmark. Det siger selskabets officielle talsperson i Norden, Kristian Agerbo.

– Vi arbejder på at komme tilbage til Danmark. Men når det sker, skal det ske på den rigtige måde. Det bliver en anden model denne gang, siger Kristian Agerbo til Berlingske.

Ifølge Kristian Agerbo arbejder Uber på at indgå et samarbejde med den danske taxabranche og har løbende dialog med myndighederne.

uber, jeff jones, app, teknologi, ulovlig, eu, eu-domstol, teknologi, taxa, pirattaxa, dom
Uber erkender fejl og vil vende tilbage til Danmark. (Foto: All Over)

Filmfestival i Cannes er klar til ny æra efter MeToo

MeToo-bevægelsen kommer til at præge den 71. udgave af filmfestivalen i Cannes, som begynder i dag tirsdag og varer til den 19. maj. Det skriver Ritzau.

Siden beskyldninger om filmproducenten Harvey Weinsteins overgreb mod kvindelige skuespillere dukkede op i amerikanske medier i efteråret 2017, har adskillige kvinder fra filmens verden berettet om lignende krænkelser og seksuelle overgreb under hashtagget MeToo. Derfor har arrangørerne af Cannes-festivalen etableret en hotline, som ofre for seksuelle overgreb kan ringe til.

Derudover er der et flertal af kvinder i den jury, som udpeger vinderne. Og omkring 100 kvindelige skuespillere og kvindelige instruktører vil lørdag på det røde tæppe markere deres opbakning til MeToo-bevægelsen.

MeToo-bevægelsen kommer til at præge den 71. udgave af filmfestivalen i Cannes. (Foto: Pixabay)

Bookmaker: Rasmussen sender Danmark i Eurovision-finalen

Eurovisions danske islæt Rasmussen vader henover al modstand i semifinalen. Sådan lyder spådommen fra spilleselskabet NordicBet, der helt præcist giver 64 procent chance for en dansk finaledeltagelse. Det skriver Ritzau.

Den rødskæggede Grand Prix-viking Rasmussen fortsætter sit vilde togt mod europæisk sangdominans og erobrer Danmark en plads i finalen. Så tydelig er spilleselskabet NordicBet i sin vurdering inden torsdagens semifinale.

– Med sit vikingelook passer Rasmussen perfekt ind i den moderne tidsånd. Interessen i vores forfædre er større end nogensinde, og Rasmussen er som taget ud af storserierne Vikings og Game of Thrones. Vi er ikke i tvivl om, at det alene vil skaffe nok point til at sende Danmark i finalen, siger Thomas Holm, pressechef hos NordicBet.

Bookmaker: Rasmussen sender Danmark i Eurovision-finalen
Bookmaker: Rasmussen sender Danmark i Eurovision-finalen. (Foto: /ritzau/)

Dagens video: The Met Gala

Mandag aften var de allerstørste stjerner samlet til Met Gala, der blev afholdt i New York. I år var temaet: “Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination”.

Det betød, at vi kunne se mange af stjernerne iklædt religiøse symboler. Blandt andet Rihanna, som næsten lignede paven i sit smukke outfit.

· Mere fra samme kategori ·