Læs også:

Close
ikes, gravide, reklame, tis, urin, hormoner, rabat, vugge, babyseng

NEWS: IKEA opfordrer gravide til at tisse på reklame

Nyheder  | 

IKEA opfordrer gravide til at tisse på reklame · Danske cigaretter er de næstbilligste i Europa · Der er beviser på, at hullet i ozonlaget skrumper · Politiker kaldte partifælle for “tæve” · Anders Samuelsen undskylder · YouTube straffer stjerne efter video af lig · Trump åbner for forhandling med Nordkorea · Dagens billede – Sne i Sahara

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

ikes, gravide, reklame, tis, urin, hormoner, rabat, vugge, babyseng
IKEA opfordrer gravide til at tisse på denne reklame. (Foto: IKEA)

IKEA opfordrer gravide til at tisse på reklame

I en ny reklame beder den svenske møbelgigant Ikea sine kunder om at tisse på deres reklamer.

Helt konkret opfordres der til at lade vandet på en reklamr for en babyseng. Der er nemlig et særligt område på reklamen, der fungerer som et lakmuspapir, og er du gravid og drypper noget af din urin på dette område, vil hormonerne i dit tis aktivere en rabatpris. Prisen vil dukke frem af urinen, fuldstændig som hvis du tager en graviditetstest.

Du skal også være medlem af Ikea Family-klubben, men så er der også halv pris på babysengen. Se reklamen her:

Danske cigaretter er de næstbilligste i Europa

Danmark bliver kun slået af Luxemborg, når det handler om europæiske cigaretpriser sammenlignet med andre dagligvarer til husholdningen. I forhold til priser på dagligvarer, tøj, møbler og andet, der kan være behov for i en husholdning, er danske cigaretter nemlig uhørt billige. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik ifølge Politiken.

– Det er absurd. Prisen er det stærkeste våben, vi har for at komme det kæmpestore folkesundhedsproblem til livs, som rygning er. Vi ved, hvad der virker, men i Danmark nægter politikerne at bruge det middel, der påviseligt er allermest effektivt, siger Charlotta Pisinger, forskningsoverlæge ved Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse på Frederiksberg Hospital.

Ifølge Charlotta Pisinger skal tobakspriserne fordobles eller tredobles via afgifter, før det har en effekt.

– Der er en grund til, at folk ikke spiser kaviar og drikker champagne hver dag. Det er ikke, fordi det smager grimt, men fordi det er dyrt. Det samme vil ske for folks tobaksforbrug, hvis prisen sættes markant op, siger hun med henvisning til Canada, Brasilien, Hongkong og den amerikanske stat Californien, hvor blandt andet høje cigaretpriser har sænket andelen af rygere ned under 10 procent.

Til sammenligning står andelen af danske rygere stille på 22 procent. Undersøgelser viser, at tre ud af fire rygere gerne vil stoppe – alligevel ender 14.000 danskere hvert år med at dø af rygerelaterede sygdomme. Regeringen har samtidig et mål om, at Danmark skal være røgfri i 2030.

Danmark er kun overgået af Luxemborg, når det handler om at købe billige cigaretter i Europa. (Foto: Polfoto)

 

Der er beviser på, at hullet i ozonlaget skrumper

Ozonlaget er den usynlige hinde rundt om Jorden, der skærmer alt liv mod Solens ødelæggende UV-stråler, og nu er der for første gang i mere end 30 år beviser for, at hullet i ozonlaget er ved at hele. Sejren skyldes et globalt forbud mod freon, men det vil stadig tage årtier, før ozonlaget er helt rask.

I 1985 stod det klart, at Jorden var under stor trussel. Forskere kunne fortælle, at der var et kæmpe hul i ozonlaget, og hvis laget helt forsvandt, så ville alt liv på Jorden blive udryddet i løbet af 100 år. Det skyldes, at ozonlaget blandt andet beskytter mod Solens UV-stråler, der kan ødelægge arvematerialet i alt levende og er hovedårsag til den stigning af hud- og modermærkekræft, vi har set de seneste 30 år.

Den største måling af menneskeskabt forurening viste dengang, at de industrialiserede lande havde pumpet gasser ud, der nedbrød planetens beskyttende ozon-lag. Opdagelsen førte til, at lande fra hele verden underskrev Montreal-protokollen i 1987, hvor det blandt andet blev udlovligt at udlede gasser fra freon, der særligt blev brugt i køleskabe og spray-dåser.

Nu, tre årtier senere, har den beslutning endelig båret frugt. Data fra vejrballoner og satellitter viser nemlig, at fra 2000 til 2015 er hullet i ozonlaget over Antarktis skrumpet med et areal svarende til 100 gange Danmark, og samtidig er ozonlaget blevet tykkere. Det skriver Videnskab.dk.

Politiker kaldte partifælle for “tæve”

– Skriv til mig, at du gerne vil være min tæve.

Sådan skrev det nordjyske regionsrådsmedlem Thomas Hav til sin partifælle, den 30-årige Jasmine Søgaard over Facebook i december 2017 ifølge udskrifter af samtalen, som DR Nordjylland har modtaget. Både Jasmine Søgaard og Thomas Hav var medlemmer af Socialdemokratiet, men efterfølgende har Thomas Hav forladt partiet og er blevet løsgænger.

Ifølge Jasmine Søgaard begyndte hele sagen med, at hun fik en venneanmodning på Facebook fra den nordjyske partifælle kort efter regionrådsvalget. De kendte ikke hinanden i forvejen og havde aldrig mødt hinanden, men da de begge var medlemmer af Socialdemokratiet, og der lige havde været valgkamp, så fandt hun det ikke underligt. De skrev ifølge hende de næste 14 dages tid om politik.

Den 14. december 2017 ændrede tonen sig dog, da Thomas Hav angiveligt kaldte en partikollega for en “house-fisse”. Jasmine Søgaard svarede, at det ikke var et begreb, hun kendte, men at det ikke lød pænt. Samtalen udviklede sig derefter, fordi Thomas Hav skrev “tak tæve” til Jasmine Søgaard. Derefter skrev Hav, at han kun drillede.

Dagen efter undskyldte Thomas Hav til Jasmine Søgaard, men først efter, at han havde bedt hende skrive, at hun vil være hans tæve, og at han vil sende hende 10.000 kroner.

– Jeg forstår overhovedet ikke, at man kan tænke, at det er i orden at skrive tæve til en kvinde, man aldrig har mødt, siger Jasmine Søgaard.

Thomas Hav ønsker ikke at kommentere sagen.

Anders Samuelsen undskylder til vælgerne og partifællerne

Tidligere på ugen meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen, at regeringen dropper ambitioner om stor skattereform med skattelettelser, da det ikke har været muligt at lave en aftale med støttepartiet Dansk Folkeparti. Særligt skattereformer er en af regeringspartiet Liberal Alliances helt store mærkesager, og før jul var der drama, fordi LA og DF sloges om at forhindre eller gennemtvinge en aftale. Nu undskylder partiformanden til vælgere og medlemmer.

– Det er 100 procent og ene og alene mit ansvar. Jeg tager tævene og de er fortjente. Kritikken er 100 procent i orden. Det har ganske enkelt ikke været værdigt – og jeg beklager dybt over for jer alle. Uden forbehold. Jeg bøjer nakken. Jeg har fejlet, siger Anders Samuelsen.

– Jeg forstår sagtens alle frustrationerne over, at vi ikke kan komme i mål med den store skattereform, som vi ønsker, skriver Samuelsen på Facebook om de frustrationerne som flere lokalformænd onsdag luftede, sammen med idéen om, at partiet skal træde ud af regeringen.

– Jeg forstår sagtens, at man kan have mest lyst til at slå op i banen og sige: “Øv! Så lad os skride!” Og tro mig, det ville på mange måder gøre hverdagen nemmere. Måske ville det føles godt for os aldrig at få beskidte fingre og træffe de svære valg og indgå de vanskelige kompromiser? Men det ville være skidt for Danmark, lyder Samuelsens svar til sine partifæller.

Læs mere her: Løkke dropper ambitiøs skattepakke og udskyder forhandlinger om udlændingepolitikken

YouTube straffer stjerne efter video af lig

YouTube-stjernen Logan Paul er blevet fjernet som premium-indhold på sitet efter en omdiskuteret video, hvor den 22-årige amerikaner filmer en person, der har begået selvmord i den japanske skov Aokigaharaskoven, samtidig med at Logan og hans venner gør grin med afdøde. Området, der ligger for foden af Fuji-bjerget, er kendt som et sted, hvor mange tager hen for at begå selvmord.

Videoen har efterfølgende fået voldsom kritik for ikke at tage selvmord alvorligt, og Logan Paul har også undskyldt i en anden video, men alligevel førte sagen til, at YouTube har fjernet Logan Pauls YouTube-kanal fra hjemmesidens premium-indhold natten til torsdag. Derudover fjernes Logan blandt andet fra en online tv-serie.

Logan Pauls YouTube-kanal har flere end 15 millioner følgere.

Trump åbner for forhandling med Nordkorea

De seneste dage er Nord- og Sydkorea begyndt at snakke sammen igen trods mange års stridigheder, og nu signalerer USA’s præsident, Donald Trump, at han også er åben for at forhandle med nordkoreanerne “på et passende tidspunkt” og “under de rigtige omstændigheder.”

Sydkorea og Nordkorea diskuterer lige nu flere tiltag, der vil forbedre forholdet mellem de to lande, og Nordkorea vil sende en delegation afsted til vinter-OL i Sydkorea.

Sydkoreas præsident har efter mødet med naboen mod nord sagt, at han er villig til at møde Nordkoreas magthaver, Kim Jong-un, for at løse konflikten om Nordkoreas atomprogram. Nordkorea har dog svaret, at man ikke er interesseret i at drøfte atomprogrammet med nabolandet, blandt andet, fordi våbnene udelukkende er tiltænkt USA og ikke “brødrene” i Sydkorea. Det skriver Reuters.

Læs også: Nordkorea sender delegation til OL i Sydkorea

Læs også: Hvad sker der for Nordkorea og missilerne?

Hotlinen mellem Sydkorea og Nordkorea er i brug igen for første gang siden 2016. (Foto: /ritzau/)

 

 

Dagens billede – Sne i Sahara

For tredje gang i 40 år, har det sneet i Sahara. Det varme gule sand, var for nogle timer dækket af kridhvid sne. Det smeltede dog hurtigt igen i varmen.

· Mere fra samme kategori ·