Læs også:

Close
computer mand arbejde (Foto: Pxhere) job

Undersøgelse viser, at mænd er de bedste til at få venner på DBA

Mit liv  | 

En sjov undersøgelse viser, at mænd er langt bedre til at få venner på DBA end kvinder. Læs mere om undersøgelsen her

Det begyndte med en fiskestang og resulterede i et venskab. Kaj Ole fik en ven med i handlen, da han for et år siden solgte sin fiskestang. Han er langt fra den eneste. Faktisk svarer hver 16. mandlige deltager i en ny undersøgelse, at de har fået en ven eller en kæreste gennem DBA. Dog har kun halvt så mange kvinder oplevet det samme.

Venner på DBA

Hvis du er ensom og vil gøre et forsøg på at få venner, er DBA-appen nok ikke den første, du hiver frem. På DBA er handel med brugte varer i højsædet, og det er nok de færreste, der tænker på genbrugsportalen som et sted, man kan få venner – og for den sags skyld kærester.

skrivebord køkken snakke mænd kop (Foto: Pxhere)
DBA kan bruges til andet end at købe og sælge ting på.  (Foto: Pxhere)

Men ikke desto mindre er det noget, der sker. Og ikke engang så sjældent endda. Det viser en ny undersøgelse, som DBA står bag.

Her er 2.850 DBA-brugere blevet adspurgt, om de har fået venner og/eller kærester gennem DBA, og det kan hver 16. mandlige deltagere bekræfte. Men blandt de kvindelige adspurgte er det kun hver 33. kvinde, der oplever at blive venner og/eller kærester med folk, de har mødt gennem DBA.

Kvinder er kræsne

– Mænd er bedre til at mødes over noget, man har til fælles. Har man en fælles interesse, som man dyrker sammen, vil de fleste mænd nok kalde sig for ’venner’. Sådan gælder det ikke for kvinder, lyder forklaringen fra Torben Bechmann Jensen, der er socialpsykolog på Institut for Psykologi, Københavns Universitet.

Han er overrasket over, at det i gennemsnit er hver 20. adspurgte i undersøgelsen, der har oplevet at få venskabelige eller kæreste-agtige relationer til en anden DBA-bruger. Men eksperten i sociale relationer kan godt genkende tendensen med, at mændene er dobbelt så ”gode” til at skabe relationer gennem DBA. For kvinder er nemlig mere venskabs”kræsne”.

– Kvinder synes ikke, det er nok kun at mødes over en fælles ting eller en fælles interesse. Kvinder skal også kunne tale ordentligt sammen, før de kan kalde sig ’veninder’, fortæller Torben Bechmann Jensen til DBA Guide.

computer kontor my daily space dba (Foto: MY DAILY SPACE)
En handel på DBA kan udvikle sig til et venskab. (Foto: MY DAILY SPACE)

Han forklarer desuden, at man skal være socialt anlagt for få skabt et grundlag for venskab i en handelssituation på DBA.

– Dem der bliver venner eller kærester på DBA har et socialt overskud, siger han til DBA Guide.

En sød historie om Kaj Ole

Kaj Ole fik en ven på grund af sin fiskestang. Ja, det lyder skørt, men Kaj Ole Sørensen fra Ebeltoft er en af de mandlige DBA-brugere, som har fået sig en ven gennem genbrugsportalen. Han havde sat sin fiskestang til salg og endte med at blive venner med køberen:

Kaj Ole Sørensen - han fandt en fiskeven gennem DBA ven venskab fisk fiskeri
Kaj Ole Sørensen fandt en fiskeven gennem DBA. (Foto: DBA)

– Køberen var 64-årige Petur fra Færøerne, som ville købe min fiskestang, nu hvor han alligevel var i Kolding for at besøge sin datter. Vi fandt hurtigt ud af, at vi havde en fælles interesse for fiskeri, og derfor endte jeg med at invitere ham til at overnatte i mit anneks, så vi kunne bruge en weekend på at fiske, fortæller 71-årige Kaj Ole til DBA Guide.

Og det gjorde de to passionerede hobby-fiskere så. Og med gevinst. Mange aborre og geder blev fanget den weekend.

– Jeg kunne med det samme mærke, at han var et dejligt menneske. Vi havde en god dialog. Nu har Petur inviteret mig til Færøerne, så vi kan fiske sammen igen, fortæller Kaj Ole til DBA Guide.

Han håber blandt andet på at fange fjeldørreder på Færøerne.

Endnu flere fik venner

I undersøgelsen har det været muligt for deltagerne, som har svaret ’ja’ til, at de har fået en eller flere venner eller en kæreste gennem DBA, at uddybe deres oplevelse.

Her er nogle af DBA-brugernes oplevelser, der førte til, at de fik en ven eller en veninde gennem DBA:

– Jeg havde en guitar til salg, som var et fejlkøb. En anden person var vild med den, så vi mødtes og fik handlet. Snakken gik om guitarer og alverdens andet. I dag er vi venner og skriver tit om et godt råd, hvis vi har fundet en guitar, vi ikke kender historien på. Vi mødes også til både kaffe og småfester og lignende, svarer en DBA-bruger i undersøgelsen.

guitarist-dusk-guitar-man-city-landscape-1435835-pxhere.com
En guitar og en god historie. (Foto: Pxhere)

– Jeg er blevet venner med personer, som har solgt mig bygge- og VVS-artikler. Jeg har også fået gode bekendtskabet ved at handle med hifi-udstyr, svarer en DBA-bruger i DBAs undersøgelse.

– Jeg har solgt højtaler og mixergrej til en makker, som jeg sidenhen har lavet job sammen med. Jeg køber muligvis også sommerhus sammen med vedkommende, svarer en DBA-bruger.

technology-joystick-controller-youth-gadget-playing-948574-pxhere.com
Store og små køb og venskaber. (Foto: Pxhere)

– Jeg købte en PlayStation engang. Det viste sig, at sælger havde samme interesse for at spille musik, som jeg har. Nu har vi så spillet i band sammen i 10 år, svarer en DBA-bruger i DBAs undersøgelse.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er fortaget af Radius på vegne af DBA i perioden 19. juni – 23. juni 2018.
2.850 DBA-brugere i alderen 18-75 år har medvirket.

Deltagerne er blevet spurgt:
’Har du gennem dine DBA-handler mødt en eller flere personer, som du sidenhen er blevet venner eller kærester med? (Nogen, du f.eks. har købt noget af eller solgt noget til?) ’

Mændenes svar fordeler sig således:
Nej: 94 %
Ja: 6 %

Kvindernes svar fordeler sig således:
Nej: 97 %
Ja: 3 %

– Jeg købte engang en sejljolle af én, og i dag sejler jeg sammen med sælgeren, svarer en DBA-bruger.

– Jeg solgte noget musikudstyr til en fyr i Jylland. Vi blev venner og har lavet et par enkle melodier sammen, svarer en DBA-bruger i undersøgelsen.

Læs også:

Telefonsælgere – nej tak

mobil telefon salg

· Mere fra samme kategori ·