Læs også:

Close
Danskerne ofrer gerne bøffen for klimaet men det kniber med flyrejsen

NEWS: Danskerne ofrer gerne bøffen for klimaet men det kniber med flyrejsen

Nyheder  | 

Danskerne ofrer gerne bøffen for klimaet men det kniber med flyrejsen · Bestyrelsesformænd har svært ved at finde kvinder · 134 millioner piger kan ende som barnebrude inden 2030 · Orkanen Michael har ramt Florida · Dagens billede: Oplev Halloween i Tivoli

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danskerne ofrer gerne bøffen for klimaet men det kniber med flyrejsen

Efterårsferien står for døren, og i morgen fredag bliver den helt store efterårsrejsedag i Københavns Lufthavn. Her siger prognoserne, at lufthavnen forventer 108.000 rejsende, og dermed kan i morgen blive en af årets største rejsedage.

En ny undersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA viser, at et fåtal af danskerne er villige til at droppe flyrejserne for klimaets skyld. Her svarer fire ud af 10 af de 2009 adspurgte, at de rejser mindre med fly end for to år siden for at mindske deres CO2-aftryk.

Til gengæld er klimakampen rykket ind i de danske køkkener, hvor den står på færre efterårsbøffer end for to år siden. For på to år er danskerne begyndt at spise mindre kød af hensyn til miljø- og klimabelastninger, viser undersøgelsen, hvor 51 procent svarer, at de i meget høj grad, i høj grad og i nogen grad spiser fødevarer med lavere klimabelastning (som f.eks. kød), end forrige år.

Danskerne ofrer gerne bøffen for klimaet men det kniber med flyrejsen
Danskerne ofrer gerne bøffen for klimaet men det kniber med flyrejsen. (Foto: Pexels)

Læs også: Dyrenes Beskyttelse: Klimamærke bør vejlede til en mere plantebaseret kost

Bestyrelsesformænd har svært ved at finde kvinder

Bestyrelsesformændene for over 200 danske virksomheder siger i en ny undersøgelse fra Dansk Industri, at de har store udfordringer med at finde egnede kvindelige kandidater til ledige pladser i bestyrelserne.

I undersøgelsen peger bestyrelsesformændene på, at topleder- eller direktørerfaring er et væsentligt kriterie for at blive udpeget til en bestyrelsespost, og til trods for en positiv udvikling de senere år er der fortsat for få kvinder med en erfaring på topniveau.

– Der er simpelthen ikke nok kvinder i direktørstolen i dag. Kun hver syvende CEO er kvinde, og kun hver femte i virksomhedernes direktioner er kvinde. Det er et stort problem, når vi gerne vil have flere kvinder i toppen af dansk erhvervsliv, fordi mange bestyrelsesmedlemmer hentes fra direktionsgange i virksomhederne. Derfor skal vi have styrket fødekæden til topledelsen, siger chef for forskning, videregående uddannelser og mangfoldighed, Mette Fjord Sørensen, DI.

DI mener, at der blandt andet er brug for en større indsats fra virksomhederne selv for at få øget antallet af kvinder i erhvervslivets top. Samtidig er det vigtigt, at flere kvinder søger over i det private erhvervsliv og aktivt vælger en ledelseskarriere.

Bestyrelsesformænd har svært ved at finde kvinder
Bestyrelsesformænd har svært ved at finde kvinder. (Foto: Pexels)

Læs også: Flere kvinder i toppen af byggebranchen

134 millioner piger kan ende som barnebrude inden 2030

En ny rapport fra Red Barnet, der offentliggøres i dag viser, at hvis udviklingen fortsætter som nu, vil 134 millioner piger – mange af dem under 15 år – blive gift frem mod 2030.

Det svarer cirka til, at to millioner piger vil blive gift, hvoraf omkring to millioner af dem er under 15 år.

– Vi har et akut problem som verdenssamfund. Det er tragisk, at så mange millioner piger bliver frarøvet deres fremtid og ikke får mulighed for at bestemme over deres krop, og hvem de vil dele deres liv med, siger Laust Leth Gregersen, der er politisk chef i Red Barnet.

Ifølge rapporten er uddannelse en afgørende faktor i kampen for at stoppe børneægteskaber. Hvis alle piger gennemførte en uddannelse svarende til en dansk folkeskole, ville 50 millioner børneægteskaber slet ikke blive indgået frem mod 2030. Det skriver DR.

pige fattig barn barnebrud barnebrude slum
134 millioner piger kan ende som barnebrude inden 2030. (Foto: Pexels)

Læs også: Hver syvende sekund giftes en barnebrud

Orkanen Michael har ramt Florida

Onsdag aften dansk tid bragede orkanen Michael ind over Florida. Delstatens guvernør, Rick Scott, kalder orkanen Michael den værste af sin slags i 100 år, og har opfordret adskillige beboere i Florida at evakuere.

NHC – National Hurricane Center – har udtalt, at orkanen ”potentielt kan blive katastrofal og livstruende”, og at vinden kan hæve vandstanden med over fire meter. Der er derfor også erklæret undtagelsestilstand i hele delstaten.

Efter orkanen Michael har ramt Florida, forventes den at bevæge sig med retning mod staterne Georgia og South- og North Carolina. De to sidstnævnte delstater er dårligt kommet sig ovenpå orkanen Florence for under en måned siden, hvor 36 mennesker mistede livet. Det skriver TV 2.

Storm orkan jorden
Orkanen Michael har ramt Florida. (Foto: Pexels)

Læs også: Stormen Florence: Dødstallet stiger

Dagens billede: Oplev Halloween i Tivoli

I morgen åbner Tivoli op for deres Halloween. Oplev de varme farver, (u)hyggen og mere end 20.000 græskar, som danner rammen om Tivolis stemningsfyldte efterårssæson. Alle forlystelserne er åbne under Halloween, og man kan endda prøve nogle helt særlige Halloween-forlystelser. Og når I er sultne, så besøg Tivoli Food Hall, hvor Halloween også er på menuen.

Tivoli Halloween København
Tivoli åbner i morgen. (Foto: Christoffer Anias Sandager / Tivoli PR)

Læs også: Kulturguide: Oplevelser i oktober 2018

· Mere fra samme kategori ·