Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Hver syvende sekund giftes en barnebrud og andre aftennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Rapport: Millioner af piger bliver gift, før de er 15 år

11. oktober er international Pigens Dag, og en trist nyhed brød fladen i dag. En rapport fra Red Barnet viser nemlig, at hvert syvende sekund bliver en pige under 15 år gift et sted i verden. Det skriver Ekstra Bladet.

Det er helt ned til 10-årige piger, der tvinges til at blive gift med langt ældre mænd. Rapporten viser, at det oftest sker i lande som Afghanistan, Yemen og Somalia. Årsagen skulle være, at mange flygtninge vælger at gifte deres døtre væk i håbet om en bedre fremtid for dem.

Tallene fra rapporten viser, at mere end 4,5 millioner piger giftes om året. I 2030 skal det være slut med børneægteskaber ifølge internationale løfter og aftaler, men fortsætter tendensen, vil 950 millioner børn være gift i 2030.

– Piger, der bliver gift for tidligt kan ofte ikke gå i skole, og de er oftere udsat for vold i hjemmet, misbrug og voldtægt. De bliver gravide og er mere udsatte for kønssygdomme, deriblandt HIV, siger tidligere statsminister og nu international chef for Red Barnet, Helle Thorning-Schmidt, i en pressemeddelelse.

Red Barnet har lavet en liste over, hvor piger har de bedste muligheder for en god opvækst. Danmark er nummer seks på listen og Sverige nummer 1.

Læs også: Forskning: Dækning af kvinder i sport er ulige og sexistisk – også til OL i Rio

Rapport: Millioner af piger bliver gift før de er 15 år. (Foto: Polfoto)
Rapport: Millioner af piger bliver gift før de er 15 år. (Foto: Polfoto)

Regeringen vil bekæmpe parallelsamfund

Regeringen præsenterede i dag sin plan for forebyggelse og bekæmpelse af radikalisering. Det skriver Politiken.

Justitsminister Søren Pind (V), udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og børne- og undervisningsminister Ellen Trane-Nørby (V) fremlagde i dag en plan for, hvordan radikalisering og social kontrol i Danmark skal forebygges og bekæmpes.

Der skal sættes ind overfor ekstremister på internettet, over for fremmedkrigere og kriminelle radikaliserede miljøer, og der skal indføres nye arbejdsgange og redskaber til at opdage radikalisering og tilsynet med religiøse forkyndere i fængslerne.

Derudover skal der forebyggges mod æresrelaterede konflikter og negativ social arv, samt etableres en exit-pakke, som skal hjælpe kvinder og børn ud af undertrykkende og voldelige miljøer.

Regeringen vil bekæmpe parallelsamfund. (Foto: Polfoto)
Regeringen vil bekæmpe parallelsamfund. (Foto: Polfoto)

Danske Bank beder 8.000 ansatte overveje frivillig fratrædelse

Landets største bank, Danske Bank, skal skære i deres personaleudgifter, og 8.000 medarbejdere skal nu overveje, om de vil indgå en frivillig fratrædelsesordning. Det skriver DR.

– Vi har bedt vores medarbejdere overveje en frivillig aftrædelse, hvis de alligevel tænker på at prøve nye udfordringer, eller gå på pension, eller vil forfølge en karriere uden for banken, siger HR-direktør i Danske Bank Henriette Ellekrog.

Danske Bank skal levere det lovede afkast til aktionærerne og mener, at den er i et udfordrende marked. Derfor vil den nedlægge stillinger. Hvor mange, der konkret er tale om, vil banken ikke ud med.

Hos de bankansattes fagforbund, Finansforbundet, undrer man sig, da Danske Bank var tæt på at nå sine mål for 2018 allerede i 2016. Tværtimod mener formand i forbundet Kent Petersen, at der skal hyres flere, blandt andet fordi ansatte i Danske Bank i forvejen arbejder mere, end de skal.

Danske Bank beder 8000 ansatte overveje frivillig fratrædelse. (Foto: Polfoto)
Danske Bank beder 8.000 ansatte overveje frivillig fratrædelse. (Foto: Polfoto)

PET anmelder Jakob Scharf til politiet

PET anmelder nu sin tidligere chef Jakob Scharf til politiet. JP/Politikens Hus, Radio24Syv og flere boghandlere er også meldt til politiet. Det skriver TV2.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) mener, at Jakob Scharf har overtrådt sin tavshedpligt i bogen “Syv år for PET, Jakob Scharfs tid”. Derudover er forlaget People’s Press og forfatter og journalist Morten Skjoldager også meldt til politiet for at have medvirket i videregivelse af oplysningerne.

Endelig er JP/Politikens Hus, Radio24Syv og de boghandlere, som solgte bogen den 7. oktober også meldt til politiet.

Læs mere her: MY DAILY NEWS: Flere unge er hverken i job eller under uddannelse og andre nyheder

Og her: MY EVENING NEWS: Bog om PET-chef solgt trods forbud mod salg og andre aftennyheder

PET-bog stoppet på grund af foromtale
PET-bog stoppet på grund af foromtale. Nu har PET trukket forbudet tilbage. (Foto: Polfoto)

 

· Mere fra samme kategori ·