Læs også:

Close
PET-bog stoppet på grund af foromtale

MY EVENING NEWS: Bog om PET-chef solgt trods forbud mod salg og andre aftennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Bog om PET-chef solgt trods forbud mod salg

Bogen “Syv år for PET”, der handler om den tidligere PET-chef, Jakob Scharf er blevet stoppet af PET. Det sker efter en foromtale af bogen, som forlaget People’s Press selv har sendt ud i forbindelse med bogens udgivelse.

PET har ikke fået lov til at læse bogen, men har fået nedlagt fogedforbud mod bogen, fordi de er blevet bekymrede over foromtalens ordlyd. Det skriver Politiken.

Men trods forbud mod at sælge bogen, har Bog & Idé i Frederiksberg Centeret alligevel solgt alle eksemplarer af bogen, ifølge TV 2.

Teksten, der fik PET til at kræve forbud mod salg af bogen lyder:

Jakob Scharf taler ud efter tre års tavshed. I en insiderberetning om Politiets Efterretningstjeneste sætter Jakob Scharf ansigt på mørkemændene, der i tiden efter Muhammedkrisen konspirerede om massedrab på dansk grund. Han blotlægger PET-operationerne, de kendte og de ukendte, og han portrætterer tjenestens dedikerede agenter og kunsten at hverve en meddeler.

Jakob Scharf går også bag om sagerne, der satte ham skakmat i tjenesten. Han fortæller om sin chefmission og sit mandat til en modernisering af PET, der forvandlede den hemmelige tjeneste til en slagmark af sladder og lækager, og han tager bladet fra munden i affæren om nødløgnen, der fældede ham. Efter syv år for PET.

Journalist Morten Skjoldager fører den tidligere efterretningschef gennem hans tid i PET. Baseret på aktindsigter i stakke af retsdokumenter, PET- og politirapporter og interviews med kilder i politiet og i de ekstremistiske miljøer tegner Morten Skjoldager det til dato skarpeste billede af truslen mod Danmark og PET’s kapacitet til at imødegå den. Syv år for PET er en tankevækkende bog om terrorprædikanter og gangster-jihadister og en påmindelse om, at kun falsk tryghed kan købes for penge.

Politiken

PET-bog stoppet på grund af foromtale
Københavns Byret nedlægger fogedforbud mod om den tidligere PET-chef Jakob Scharf. (Foto: Polfoto)

Nobels fredspris går til Columbias Præsident

– Colombias præsident, Juan Manuel Santos, modtager Nobels fredspris for sin indsats for at skabe fred i sit land efter årtiers borgerkrig, siger Nobelkomitéen. Det skriver Ritzau.

I år indgik Santos en fredsaftale med oprørsbevægelsen Farc, men denne aftale blev dog nedstemt af columbianerne.

Læs mere om sagen her: Historisk fredsaftale i Columbia og Colombia i chok efter nej til fredsaftale

Blandt de nominerede var danskeren Jan Øberg og whistlebloweren Edward Snowden, der var en af storfavoritterne.

Nobels fredspris går til Columbias Præsident
Juan Manuel Santos modtager Nobels fredspris for sin indsats for at skabe fred i Columbia. (Foto: Polfoto)

Pakistan gør æresdrab ulovligt

Torsdag lukkede over- og underhuset i det pakistanske parlament det smuthul i lovgivningen, der gjorde, at folk ikke kunne dømmes for æresdræb, så længe de blev tilgivet af familien. Det skriver Huffington Post.

Det er dog stadig muligt at undgå dødsstraf, hvis man bliver tilgivet af ofrets familie. Man skal dog stadig i fængsel på livstid.

– Den nye lov er meget vigtig for pakistanske kvinder, hvor voldtægtsdomsraten er nærmest ikke eksisterende på grund af store tekniske forhindringer i forhold til at opnå retfærdighed, siger Yasmeen Hassan, der er international administrerende direktør hos Equality Now.

Lovgivningen kommer tre måneder efter drabet på den 26-årige SoMe-stjerne, Qandeel Baloch. Hun blev dræbt af sin bror i protest over hendes hendes udfordrende billeder på de sociale medier.

Læs mere om sagen her: Pakistansk Kardashian udsat for æresdrab

Pakistan ulovliggør æresdrab
Over- og underhuset i det pakistanske parlament lukker smuthul i lovgivningen, der gjorde det svært at dømme folk for æresdræb. (Foto: Polfoto)

Lærestreg endte i bilulykke

Torsdag forulykkede en skolebus, der skulle køre 38 flygtninge hjem fra skole i Himmerland. Det har nu vist sig, at ulykken skyldes en “lærestreg” fra chaufførens side. Det skriver Ritzau.

– Han har allerede været holdt ind til siden et par gange for at få dem til at sætte sig ned. Men de bliver ved med at løbe rundt. Så giver han lige et tryk på bremsepedalen for at understrege, at de skal sidde ned – ikke stå op, fortæller politikommissær Jørn Kresten Nielsen fra Nordjyllands Politi.

Chaufføren var dog ikke opmærksom på, at der kørte en lastbil lige bagved, og den pludselige opbremsning resulterede i, at lastbilen kørte ind i bussen.

Flere kom til skade under ulykken, og ti er stadig indlagt på hospitalet.

Hverken chaufføren i bussen eller lastbilen er endnu sigtet i sagen.

Lærestreg endte i bilulykke
Torsdag forulykkede en skolebus, der skulle køre 38 flygtninge hjem fra skole i Himmerland. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·