Læs også:

Close
Flere kvinder i toppen af byggebranchen

NEWS: Flere kvinder i toppen af byggebranchen

Nyheder  | 

Flere kvinder i toppen af byggebranchen · Prisvindende cykelkoncept kommer til danske storbyer · Mette Frederiksen erkender kaos i rød blok · I dag kan være sidste sommerdag i lang tid

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Flere kvinder i toppen af byggebranchen

Hos entreprenørvirksomheden NCC Building Denmark står Marlene Haugaard som direktør for Engineering i spidsen for cirka 60 medarbejdere. Hun er et eksempel på en ny tendens i byggebranchen, hvor flere kvinder stiger til tops. I dag arbejder 15.500 kvinder i bygge- og anlægsbranchen og heraf er 646 en del af ledelsen. Det er en stigning på 16 procent på otte år, hvorimod antallet af mandlige ledere er faldet med syv procent, viser Dansk Byggeris opgørelse.

Samtidig med at der kommer flere kvinder på direktionsgangene, stiger andelen af kvinder i byggeriet med en videregående uddannelse også. I 2008 havde 13 procent af kvinderne i bygge- og anlægsbranchen en videregående uddannelse. I dag er det hele 19 procent.

Flere kvinder i toppen af byggebranchen
Flere kvinder i toppen af byggebranchen. (Foto: Pixabay)

Læs også: Vi hylder seje danske kvinder

Prisvindende cykelkoncept kommer til danske storbyer

Cykelkonceptet Swapfiets starter ud i Danmark. De åbner en afdeling i København, Odense og Århus. Kunderne hos den hollandske start-up modtager deres personlige cykel til en fast månedlig pris på 175 kroner samt en reparationsgaranti inden for tolv timer. Takket være en integreret forsikring, er man også sikret mod tyveri.

Navnet Swapfiets er sammensat af det engelske ord ”swap” og det hollandske ord for cykel, ”fiets”. Hos Swapfiets er fleksibilitet altid en prioritet. Hvis en del af din cykel er defekt, bliver det repareret hvor end du er i byen inden for 12 timer eller udskiftet om nødvendigt. Og i tilfælde af tyveri får du ny cykel leveret hurtigst muligt.

Cykelkonceptet Swapfiets
Cykelkonceptet Swapfiets kommer til de danske storbyer. (Foto: Swapfiets)

Læs også: Danskere vil have deres cykelhjelm på loven

Mette Frederiksen erkender kaos i rød blok

Formanden for Socialdemokraterne Mette Frederiksen erkender nu, at der er kaos i rød blok. Udmeldingen kommer efter den seneste tids uro i rød blok. Flere partier er kommet med deres egne kandidater til statsministerposten, og Radikale Venstre truer med ikke at støtte en regering ledet af Mette Frederiksen.

Inden sommerferien meldte Socialdemokratiet ud, at partiet går efter at danne en ren S-regering efter næste folketingsvalg, og det har været startskuddet til, at rød blok i dag har tre statsministerkandidater. Det skriver TV 2.

Socialdemokratiet, socialdemokatrerne, socialdemokrat, politik, folketinget
Mette Frederiksen erkender kaos i rød blok. (Foto: Socialdemokratiet)

Læs også: Mette Frederiksen vil erklære alle unge for uddannelsesparate

I dag kan være sidste sommerdag i lang tid

I dag får vi endnu en sommerdag med høje sommertemperaturer. Men sommervarmen kan snart være forbi, da koldere luft allerede fra i morgen blæser ind over Danmark.

Det starter med skyer, som kommer i forbindelse med en koldfront, der markerer overgangen til det koldere vejr med dagtemperaturer mellem 16 og 18 grader. Det skriver TV 2.

Stillinge Strand, Vestsjælland, sommer, danmark, sol, varme, strand, hav, havet, vand
I dag kan være sidste sommerdag i lang tid. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Den varmeste tropenat i fem år

· Mere fra samme kategori ·