Læs også:

Close

MORNING NEWS: Trump opfinder angreb i Sverige

Nyheder  | 

Trump opfinder angreb i Sverige · Hitlers røde telefon solgt på auktion · Mette Frederiksen vil erklære alle unge for uddannelsesparate ·Mors besked om meningitis går viralt · Brøndby Strand protesterede mod opdeling · Modstandsmand Jørgen Kieler er død

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens overskrifter valgt ud til dig.

 

Trump opfinder angreb i Sverige

I weekenden måtte Sveriges regering tage fat i Trumps administration, fordi præsidenten kom med en udtalelse om det nordiske søsterland, der ikke helt stemte overens med virkeligheden. Det skriver Ritzau.

– Se, hvad der skete igår i Sverige, sagde præsidenten.

Men intet skete om fredagen i Sverige. I en tale lørdag fortalte Donald Trump om Sverige og her udtalte han sig om landets stigende kriminalitet og generelle hændelser, som skulle være sket for nylig i Sverige.

– Sverige. Hvem ville tro det? Sverige. De tog et stort antal ind. De har problemer, som de aldrig havde troet muligt, sagde Trump lørdag aften, da han talte om europæiske byer, der havde været udsat for terrorangreb.

Det fik den svenske regering til at reagere og bede om en forklaring, og en talsperson fra Det Hvide Hus forklarede efterfølgende, at der ikke var tale om en specifik hændelse, og Trump selv forklarede sin udtalelse med, at han havde set en historie om Sverige og indvandrere på Fox News.

Læs mere her: Trump-rådgiver opfinder massakre

Trump opfinder angreb i Sverige. (Foto: Polfoto)

Hitlers røde telefon solgt

Adolf Hitlers røde krigstelefon er blevet solgt på en amerikansk auktion. Det skriver BBC.

Den indgraverede telefon blev fundet i 1945 i nazilederens bunker, og Hitler brugte eftersigende telefonen til at afgive ordrer i de sidste to år af Anden Verdenskrig. Ordrer, der kostede mange mennesker livet.

Telefonen blev solgt for 243.000 dollars svarende til 1,7 millioner danske kroner, selvom den vat anslået til at være 300.000 dollars værd, altså 2,1 millioner kroner.

Hitlers hvide porcelænsfigur af en schäferhund blev også solgt på auktionen, for omkring 170.000 kroner, dog ikke til samme køber.

Hitlers røde telefon solgt på auktion. (Foto: Polfoto)

 

Mette Frederiksen vil erklære alle unge parat til uddannelse

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen vil ikke længere stemple børn og unge i 8. og 9. klasse som uegnede til videregående uddannelse. Det skriver DR.

I stedet for at blive erklærede som uegnede eller egnede skal de unge erklæres som uddannelsesparate, og så handler det om for vejlederne at finde ud af, hvilken uddannelse den unge er parat til.

– I stedet for konstatere, at de unge ikke er egnet til noget, skal vi konstatere, hvad de er egnet til. For selvfølgelig har alle børn og unge et potentiale. I et samfund som vores, hvor vi har så meget behov for alle, ønsker vi ikke længere, at man skal have stemplet som ikke-egnet, siger Mette Frederiksen.

Hvad sker der for uddannelsesloftet? Mette Frederiksens parti indførte selv den dagpengereform, som hun senere har undsagt. Nu skal der tages penge fra uddannelserne til dagpengeområdet.
Mette Frederiksen vil erklære alle unge parat til uddannelse. (Foto: Polfoto)

Mathias døde af meningitis – nu går hans historie viralt

Sidste år døde 16-årige Mathias af meningitis efter kun 24 timers sygdom. Mathias’ mor Trine Baadsgaard har nu delt sin søns historie, for at give forældre viden om sygdommen, som hun ikke selv havde, og mere end 59.000 har delt historien.

– Fra han fik de første symptomer, som var feber og opkast til hans liv ikke stod til at redde, gik der 24 timer. Mathias havde IKKE nakkestivhed på noget tidspunkt, men en stigende hovedpine. De blodansamlinger, der også er et tegn på meningitis, havde han først til allersidst. Hans symptomer var altså: Høj feber – der dog faldt til stort set ingen feber i løbet af dagen, opkastning og hovedpine. Intet andet, skriver Trine Baadsgaard blandt andet i sit opslag.

Netop nakkestivhed er et af de mest kendte symptomer på betændelsestilstanden i hinden rundt om hjernen, og blodansamlinger, der ses som udslæt, fik Mathias ikke.

Nu opfordrer Trine Baadsgaard opfordrer til, at forældre får vaccineret deres børn mod meningitis.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210203623181310&set=a.1355641365367.2051235.1061433718&type=3&theater

 

Brøndby Strand samles mod regeringens nye ghetto-udspil

I weekenden samledes beboerne i Brøndby Strand for at demonstrere mod regeringens ghetto-udspil, hvor der gøres en opdeling, mellem det at være “dansk” og være “invandrer og efterkommer fra et ikke vestlige land” – også selvom man er født i Danmark og har dansk pas. Det skriver DR.

– Vi vil ikke finde os i, at nogen skal komme og dele os op. I Brøndby Strand er man dansk, når man føler sig dansk, sagde en af talerne på scenen til folkeprotesten.

Brøndby Strand blev brugt som eksempel i regeringens udspil, fordi det er det første sted i Danmark, hvor der bor flere invandrere og efterkommere end beboere med etnisk dansk baggrund.

Protesten skulle fremme sammenholdet og mangfoldigheden i bydelen.

– Jeg synes, det er vigtigt, vi står sammen i Brøndby, og jeg er imod, at man splitter samfundet, som man gør. Her er fedt at være. Her er mange nationaliteter og kulturer, og man kan lære meget af hinanden. Jeg bor dør og dør med danskere, kurdere, pakistanere og mange andre. Jeg er vred og har lyst til at hive dem alle med herud og vise, hvem vi er. Politikerne sidder på en piedestal derinde på Christiansborg og prøver at bestemme noget, de ikke ved noget om, siger beboer Bodil Kærholm.

Læs mere om sagen: Folketinget har besluttet, hvem der er danskere

Læs også: Danskernes Parti efterlader “billet” til Langbortistan i postkasser i Brøndby Strand

 

Modstandsmand Jørgen Kieler er død

Jørgen Kieler blev dømt til døden af nazisterne i 1944, for hans arbejde som sabotør for modstandsgruppen Holger Danske. Jørgen Kieler overlevede sin dødsdom og åndede først ud søndag. Det skriver Ritzau.

– Vi var blevet arresteret en måned før Hvidsten-folkene, og jeg vidste, at jeg stod til en dødsdom, men så blev Hvidstengruppen alligevel henrettet i stedet for os, og vores henrettelse blev udsat, har Jørgen Kieler fortalt i et interview.

Men efter henrettelsen af Hvidstengruppen blev Jørgen Kieler og hans bror Flemming sendt videre til koncentrationslejren Porta Westfalica ved Neuengamme. Her var de to brødre tæt på at miste livet, inden de blev hentet hjem af de hvide busser i 1945.

Efter krigen blev Jørgen Kieler læge og dedikerede sit liv til kræftforskning.

Modstandsmand Jørgen Kieler er død. (Foto: Polfoto)

 

· Mere fra samme kategori ·