Læs også:

Close

MORNING NEWS: Patriots vinder Super Bowl

Nyheder  | 

Patriots vinder Super Bowl · Trumps indrejseforbud ophæves · Dansk pizzaria kåret blandt verdens bedste · Socialdemokratiet stemmer blåt · Dansker optaget i NFL Hall of Fame · Trump-rådgiver opfinder massakre

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens overskrifter valgt ud til dig.

Patriots tager pokalen

I nat sad millioner af amerikanere og andre verdensborgere og fulgte med i den 51. Super Bowl. Her vandt New England Patriots deres femte pokal med en 34-28 sejr over Atlanta Falcons, efter et vanvittigt comeback i overtiden. Det skriver TV2.

Patriots var bagud med 25 point halvvejs inde i tredje ud af fire quarters, men ved hjælp af flere lange kast fra quarterback Tom Brady var stillingen 28-28, da spilletiden sluttede og det tvang kampen ud i overtid.

Her lykkedes det New England Patriots at score på det første angreb og dermed sikre sig sejren.

Det er første gang, at et hold kommer tilbage i en Super Bowl-kamp efter at have været bagud med mere end ti point.

Efter kampen blev Tom Brady kåret til MVP – Most Valuable Player – kampens mest værdifulde spiller for fjerde gang i sin karriere.

Patriots tager pokalen. (Foto: Polfoto)

Dansk pizza blandt verdens ti bedste

Restauranten Bæst er kåret som verdens 8. bedste pizzaria. Det skriver TV2.

Det er den engelske avis The Guardian, hvis pizzaekspert Daniel Young har udråbt verdens 10 bedste pizzeriaer, og her er danske Bæst rykket fra en 14. plads til en 8. plads.

– På den stilfulde italienske restaurant, der er åbnet af Michelin-stjernekokken Christian Puglisi, er den forkullede pizzabund fin og sprød udenpå, mens den er guddommelig blød inden i – en perfekt bund for den hjemmelavede, økologiske charcuterie og ost, skriver avisen.

Og på Bæst er man meget glad for udmærkelsen.

– Det er vi meget glade og stolte af. Det er fantastisk at få den anerkendelse, siger Christian Puglisi, som er indehaver af Bæst.

Her er The Guardians liste over de ti bedste pizzeriaer i verden:

Pepe in Grani, Italien
Pizzarium, Italien
50 Kalò di Ciro Salvo, Italien
I Tigli, Italien
Pizzeria Bianco, USA
Pizzaria la Notizia, Italien
L’Antica Pizzeria da Michele, Italien
Bæst, Danmark
Roberta’s, USA
Bráz, Brasilien

Trumps indrejseforbud er trukket tilbage

Homeland Security har ophævet Trumps indrejseforbud for borgere fra syv muslimske lande, Irak, Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Yemen og Syrien. Det skriver CNN, The New York Times og DR.

Det sker efter en føderal dommer i Seattle beordrede et midlertidigt og landsdækkende stop for indrejseforbudet. Det fik justitsministeriet til at anke sagen og bede om at få genindført indrejseforbuddet imens sagen kørte, men den anmodning har appeldomstolen afvist.

Og Trump er ikke tilfreds med sagens udvikling:

– Holdningen fra en såkaldt dommer, som på det groveste tager retshåndhævelsen væk fra vores land, er latterlig og vil blive trumfet, skrev Trump på Twitter. Vi kommer til at vinde. For landets sikkerheds skyld vinder vi, udtalte Trump på et pressemøde natten til søndag dansk tid.

Læs mere: Hvad betyder Trumps dekreter om abort, indrejse og sundhedsforsikring?

Trumps indrejseforbud er trukket tilbage af en dommer. (Foto: All Over)

Socialdemokratiet stemmer oftere blåt end rødt

Siden valget i 2015 har Socialdemokratiet stemt mere som de blå end som de røde partier i Folketinget. Det skriver Information.

I folketingsåret 2015-2016 har socialdemokraterne stemt som Enhedslisten, Alternativet, SF og Radikale Venstre i 56 procent af afstemningerne i Folketinget og har også været enige med Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti ved 72 procent af stemmeafgivelserne.

– Det er ret markant og ikke set i dansk politik de seneste 15 år – og sikkert også meget længere, men det har vi ikke dataen til at vise, siger Niels Erik Kaaber Rasmussen, der er analytiker og ejer af Buhl & Rasmussen.

Siden dannelsen af VLAK-regeringen i folketingsåret 2016-2017 har Socialdemokratiet stemt det samme som både Venstre, Konservative og Liberal Alliance i 76 procent af Folketingets afstemninger.

Til sammenligning har partiet i samme periode gennemsnitligt stemt ligesom partierne i rød blok 61 procent af gangene.

– Der er tale om et politikskifte for at prøve at vinde nogle af de arbejdervælgere tilbage, som man har tabt til Venstre og Dansk Folkeparti, siger professor i statskundskab på Aalborg Universitet, Jørgen Goul Andersen.

Socialdemokratiet stemmer oftere blåt end rødt. (Foto: Polfoto)

Dansker optaget i NFL Hall of Fame

Selvom Atlanta Falcons tabte dette års Super Bowl, faldt der dog alligevel en hæder til holdet og også Danmark.

For den danske kicker, Morten Andersen, der spillede for Falcons i 1990’erne, blev i weekenden optaget i Pro Football Hall of Fame, blandt NFL-historiens bedste fodboldspillere. Et lille eksklusivt selskab på 310 i alt. Det skriver Politiken.

– Jeg svæver. Mine fødder har ikke ramt jorden i 24 timer, og jeg håber ikke, jeg ser jorden i et stykke tid endnu, siger 56-årige Morten Andersen til Politiken.

Morten Andersen fra Struer har spillet flest kampe i NFL, har scoret flest point i turneringens 97 år, og har sparket flest field goals. Han er også den spiller, der har lavet flest afgørende spark for sit hold i hele NFL’s historie.

Dansker optaget i NFL Hall of Fame. (Foto: Polfoto)

Trump-rådgiver opfinder massakre

Trumps rådgiver Kellyanne Conway kom i modvind hen over weekenden, da hun fredag opfandt en massakre for at forsvare det udskældte indrejseforbud, som Trump har indført. Det skriver Politiken,

– Jeg er sikker på, at det her er helt nye informationer for folk, men præsident Obama forbød alle irakiske flygtninge indrejse i seks måneder, efter at to irakere kom til det her land, blev radikaliseret og var bagmændene bag “Bowling Green massakren”. De fleste ved intet om det her, fordi det ikke blev dækket af medierne, understregede hun.

Men årsagen til, at medierne ikke skrev om massakren er fordi, den aldrig fandt sted. To irakiske mænd blev anholdt i byen Bowling Green i 2011, fik en livstidsdom og blev dømt efter terrorismeparagraffen, men der fandt aldrig en massakre sted. De to mænd er heller ikke dømt for at planlægge en massedød, men for at sende penge til al-Quaeda.

Conway brugte den opdigtede massakre som argument for, at indrejseforbuddet for borgere fra syv muslimske lande var nødvendigt. Samtidig har Trump-administrationen forsøgt at gøre Obama til ophavsmanden for forbuddet, men Obama indførte ikke et indrejseforbud i 2011, men gjorde sagsbehandlingsprocessen langsommere, og det havde ikke konsekvenser for immigranter og turister, kun for irakiske flygtninge.

Kellyanne Conway har allerede været i vælten for en kommentar hun lavede om, at Trump-administrationen præsenterede “alternative fakta”, i sagen om et billede, der viste, at der var markant færre, der mødte op til Trumps indsættelse end Barack Obamas, og derfor var både medier og borgere hurtige til at modbevise rådgiverens påstande.

Læs mere: Bogsalg stiger med 9.500 procent efter interview med Trump-rådgiver

Trump-rådgiver opfinder massakre. Internettet gør grin med udtalelsen. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·