Læs også:

Close

MORNING NEWS: Regeringen og DF vedtager, hvem der er dansk for at bekæmpe ghettoer

Nyheder  | 

Kritik efter vedtagelse af forslag om danskhed og ghettoer · Vouge i modvind over forsidefoto · Ny taxilov kan være dødsstød for Uber · Clooney skal være far · Trump taber igen sag om indrejseforbud

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens overskrifter valgt ud til dig.

 

Folketinget har besluttet, hvem der er danskere

Torsdag vedtog regeringen og Dansk Folkeparti et forslag, der gør det uklart om indvandrere og efterkommere skal betragtes som danskere. Det skriver Berlingske.

I forslaget til vedtagelse står der:

– Folketinget konstaterer med bekymring, at der i dag er områder i Danmark, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande er over 50 pct. Det er Folketingets opfattelse, at danskere ikke bør være i mindretal i boligområder i Danmark.

Det er Martin Henriksen (DF), Jakob Engel-Schmidt (V), Laura Lindahl (LA) og Naser Khader (K) som har stillet forslaget. Naser Khader siger til Berlingske, at forslaget ikke er sat for at sætte mærkater på, hvem der er dansk og hvem der ikke er, men for at bekæmpe ghettodannelser.

– Det handler ikke om at ekskludere nogen. Det handler om at sige, at vi ikke skal have flere områder som Nørrebro, Voldsmose og Gellerupparken, hvor det ikke er Danmark, man ser. Det er social kontrol, det er kriminalitet, det er ekstremisme, siger Khader, der siger, at undersøgelser viser, at flere unge nydanskere ikke betegner sig selv som danske, og at det at være dansk er kulturbestemt og noget man vælger at være.

Forslaget møder stor kritik af politikere fra de andre partier:

– Hvad tænker I dog på? Dansk Folkeparti, Konservative, Venstre, Liberal Alliance mener, at efterkommere ikke kan tælles med som danskere, skriver de Radikales politiske leder, Morten Østergaard på Twitter.

– Det er én af de mest voldsomme opdelinger i “dem og os”, jeg længe har set. Og så med stemmerne fra en såkaldt liberal regering. Det er godt nok langt ude, skriver Enhedslistens formand Pernille Skipper på sin facebookvæg.

– Tilføjelse: en vedtagelsestekst er en holdningstilkendegivelse fra et flertal i Folketinget. Det har ikke en juridisk betydning. Heldigvis. Men det betyder noget for, hvordan vi taler om hinanden i vores lille land, og hvad man anskuer som dansk. For mig er man dansk, når man føler sig dansk. Uanset baggrund, skriver Pernille Skipper.

Folketinget har besluttet, hvem der er danskere. (Foto: Polfoto)

Vouge i modvind over plus size-model

Vouge er kommet i modvind over sin magasinforside på martsnummeret i 2017. Det skriver Refinery 29.

Det er ellers et smukt billede af verdens syv største topmodeller lige nu, der pryder forsiden. Liu Wen, Ashley Graham, Kendall Jenner, Gigi Hadid, Imaan Hammam, Adwoa Aboah, og Vittoria Ceretti er alle stylet i samme sorte turtleneck, med håret oppe og korte shorts på.

Alle kvinderne står tæt sammen med en arm bag på ryggen, og en arm om en af de andre modeller. Det vil sige alle undtagen Ashley Graham, der dækker en del af sit lår med sin arm.

Det, der især gør hendes posering opsigtsvækkende er, at Ashley Graham er den eneste plus size model i flokken, og der virker til, at hun skal dække en del af sin krop til, for at ligne de andre slankere modeller. Det har nu fået flere læsere til tasterne i frustration.

Ny taxilov kan være dødsstødet for Uber

Et bredt politisk flertal i regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF og de radikale står bag et udspil til en ny dansk taxilov, der møder branchens ønsker om modernisering og forenkling.

Den nye lov kræver kontrol til sikring af skattebetaling og medfører hårde bøder for lovbrud. Samtidig bliver det Trafikstyrelsen og ikke længere kommunerne, der skal administrere tilladelser til taxikørsel, og Danmark bliver én stor zone, hvor alle taxier må køre frit.

Kravene om kørselskontorer og -tilladelser, samt garantikapital per taxi fastholdes, og begrænsningerne på antallet af taxier fjernes i løbet af en overgangsperiode på tre år. Taxaerne skal fortsat møde krav om, at indeholde taxametre, sædefølere, videoovervågning og andet udstyr.

I en pressemeddelelse melder 3F, at den nye lov i vid udstrækning lukker for piratselskabet Ubers taxaservice.

Også Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance, der har været stor fortaler for Uber, mener, at den nye aftale giver taxaerne en fordel.

– Ja, hvad skal man sige. På den ene side er der tale om en klar liberalisering af det bestående taximarked, som vil medføre bedre service for forbrugerne. Men samtidig er det super, super, super ærgerligt, at der ikke er noget flertal for, at man får en hel modernisering (…) Man holder fast i nogle barrierer for nye teknologier som for eksempel Uber, siger han til Berlingske.

Ny taxilov kan være dødsstødet for Uber. (Foto: Polfoto)

George og Amal Clooney skal være forældre

Så er der endnu engang babynyheder i stjerneland, og der er endnu engang dobbelt op på babylykken. George og Amal Clooney skal nemlig være forældre til tvillinger. Det skriver CNN.

Det er Clooneys ven Matt Damon, der har fortalt den gode nyhed, og ifølge skuespilleren er Amal otte uger henne.

– Jeg er så glad på hans vegne. Hun er fantastisk. Han ramte jackpot. På alle niveauer. Hun er en enestående kvinde. De bliver fantastiske. De bliver fantastiske forældre. De børn er heldige, sagde den tydeligt begejstrede Damon.

George og Amal Clooney skal være forældre. (Foto: All Over)

Appeldomstol afviser Trumps indrejseforbud: Vi ses i retten

En enig appeldomstol har afvist Trumps indrejseforbud for borgere fra syv lande med overvejende muslimsk befolkning. Det skriver Ritzau.

Appeldomstolen i San Fransisco har tre dommere, hvoraf to er indsat af demokratiske præsidenter og én republikansk. De tre mener ikke, at “den amerikanske regering ikke har bevist, at det vil medføre uoprettelig skade, hvis man undlader at genindføre indrejseforbuddet”.

Præsidenten kalder afgørelsen for en “politisk beslutning” og vil nu tage sagen til Højesteret.

– Det er en politisk beslutning, og vi kommer til at mødes med dem i retten. Det bliver en beslutning, som vi efter min mening kommer til at vinde meget nemt, siger han ifølge Fox News.

Justitsministeriet har oplyst, at det er ved at “gennemgå afgørelsen og overveje ministeriets muligheder”.

Læs mere her: Trump-rådgiver opfinder massakre og Trumps indrejseforbud er trukket tilbage

Forstå sagen: Hvad betyder Trumps dekreter om abort, indrejse og sundhedsforsikring?

· Mere fra samme kategori ·