Læs også:

Close

MORNING NEWS: Danskernes Parti efterlader “billet” til Langbortistan i postkasser i Brøndby Strand

Nyheder  | 

Parti efterlader “billet” til Langbortistan til borgere · EU skal give flere penge til NATO ·  To kvinder anholdt for drab på diktators bror · Trump bryder med Israel-Palæstina politik · Vestager vil gøre nethandel bedre ·  Sheik køber dansk vaccineenhed

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens overskrifter valgt ud til dig.

 

Danskernes Parti efterlader “billet” til Langbortistan i postkasser i Brøndby Strand

Danskernes Parti har efterladt flyers i postkasserne hos beboerne I Brøndby Strand. Flyeren forestiller en flybillet, hvor borgere med udenlandsk baggrund opfordres til at flyve til Langtbortistan. Det skriver Politiken.

Det højreorienterede, nationalistiske og indvandrerkritiske parti har også skrevet en imaginær check på 16.000.000.000 kroner på den anden side af flyeren, med beskeden om, at “vi giver jer Danmark tilbage”.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at de er igang med at undersøge sagen og indholdet i flyerne, og skal sammen med Anklagemyndigheden vurdere, om der skal rejses en sigtelse.

Formanden for Danskernes Parti kalder flyeren en gimmick, der skal gøre opmærksom på gruppens holdninger. De lægger ikke skjul på, at inspirationen til flyeren kommer direkte fra den udtalelse, som et flertal i Folketinget vedtog i sidste uge, hvor Brøndby Strand blev nævnt som et eksempel på en ghetto.

Her vedtog politikerne, at man ikke nødvendigvis var dansker i symbolsk forstand, selvom man havde dansk pas eller var født her, når man var indvandrer eller efterkommer.

Læs mere om sagen: Folketinget har besluttet, hvem der er danskere

USA til EU: I skal give flere penge til NATO

USA vil stadig tilbyde beskyttelse mod terror og Rusland i NATO samarbejdet, men på den betingelse, at de europæiske lande hurtigt begynder at bruge mange flere penge på forsvar. Det siger forsvarsminister James Mattis i følge Politiken.

– De amerikanske skatteydere kan ikke længere bære en del af forsvaret for vestlige værdier, som er ude af proportion. Amerikanere kan ikke tage sig mere af jeres børns fremtid, end I selv gør, siger han.

Mattis understregede behovet for, at landene hæver deres økonomiske engagement til NATOS fælles forsvar til to procent af landets BNP. Det blev vedtaget sidste sommer, men flere lande, inklusiv Danmark har endnu ikke hævet betalingerne.

I Dansk kontekst ville de betyde en stigning i udgifterne på 17 millioner kroner. Det afviser forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen kan lade sig gøre i år, men han støtter initiativet om, at det skal bevæge sig derhen.

– Alt peger på, at trusselsbilledet er blevet ændret, og at det kræver flere ressourcer, sagde Frederiksen.

USA til EU: I skal give flere penge til NATO. (Foto: Polfoto)

To kvinder anholdt for drab på Kim Jong-uns bror

Kim Jong-nam, der er halvbroder til Nordkereas leder Kim Jong-un, blev fundet død, dræbt af gift, i Malaysia. Nu har malaysisk politi anholdt to kvinder, som både Sydkorea og USA mener, kan være nordkoreanske agenter. Det skriver TV2.

Kim Jong-nam var for år tilbage udset til at efterfølge sin far Kim Jong-ils plads på magten, men sønnen faldt i unåde og har levet i eksil i årevis. Broderen Kim Jong-un blev i stedet leder af det lukkede land.

To kvinder anholdt for drab på Kim Jong-uns bror. (Foto: Polfoto)

Trump bryder med tidligere års Israel-Palæstina politik

Donald Trump og Benjamin Netanyahu afholdt onsdag aften pressekonference i Det Hvide Hus, hvor de talte om konflikten imellem Israel og Palæstina. Det skriver Berlingske.

Her brød Trump med flere års amerikansk politik på området, som både Bill Clinton, George Bush og Barack Obama har ført, og sagde, at han ikke nødvendigvis behøvede at se en to-statsløsning på konflikten.

– Om det bliver en stat eller to stater, jeg kan lide den parterne kan lide. Jeg vil være meget glad for den begge parter kan lide. Jeg kan acceptere dem begge, sagde Donald Trump. I stedet vil han opfordre til en fredsaftale.

Israel har også udtrykt planer om at etablere flere ulovlige bosættelser i Palæstina, og også her var Trump tilbageholden med kritikken, men sagde, at han gerne så den israelske regering “holde lidt igen med bosættelserne”.

Palæstinenserne er vrede over udtalelserne.

– Hvis Trumps administration afviser denne løsning, vil det ødelægge mulighederne for fred og underminere USAs interesser, omdømme og pålidelighed, siger den tidligere palæstinensiske chefforhandler Hanan Ashrawi til dagbladet Yediot Aharonot.

Se også: Israel legaliserer 4000 bosættelser på Vestbredden

Læs også: Israel godkender hundredevis af nye bosættelser

Trump bryder med tidligere års Israel-Palæstina politik. (Foto: Polfoto)

Margrethe Vestager og EU vil fjerne blokeringer for nethandel i EU

Margrethe Vestager efterforsker tre sager, om manglende konkurrence indenfor e-handel, geo-blocking og de forhindringer webshops sætter for den frie indre nethandel i EU. Det skriver EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

Du har garanteret prøvet at finde drømmekjolen i en fransk webshop, lægge den i din virtuelle kurv og når du så skal til at betale, skuffet kunne konstatere, at du ikke kan få din vare sendt til Danmark, eller at prisen på den steg.

Det hedder geo-blocking, og er geografiske begrænsninger som webshops lægger på, hvor de vil sende varer fra deres butik til, selvom de i princippet sender varer til alle lande.

Netflix eller HBO’s streamingindhold er et andet eksempel på geo-blocking. Her er de serier og film tjenester udbyder nemlig forskellig fra land til land.

Derudover ser Vestager også selektiv distribution, hvor en producent gerne må bestemme, hvem der sælger deres produkter, men ikke må forhindre forsendelser mellem lande eller ændre priserne.

Disse barrierer samt andre faktorer vil Vestager nu undersøge om man kan gøre noget ved, så nethandlen får bedre vilkår på tværs af landegrænserne.

Læs også: Pas på: Fupfirmaer leverer katastrofale kjoler

Margrethe Vestager er Årets Dansker 2016.
Margrethe Vestager vil se på nethandel i EU. (Foto: Polfoto)

Sheik købte dansk vaccineenhed for 15 millioner

Finansministeriet og Sundhedsministeriet solgt Statens Serum Instituts vaccine-enhed til den saudiarabiske køber, Aljomaih Group. Salget blev støttet bred af et politisk flertal i Folketingets finansudvalg bestående af Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre, Alternativet og Det Konservative Folkeparti. Kun SF og Enhedslisten ville ikke indgå i aftalen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Staten får 15 millioner kroner for vaccineenheden, og har forpligtet sig til, i 30 måneder, at købe vacciner til børnevaccinations-programmet fra Aljomaih Groups datterselskab, AJ Vaccines, som nu står for vaccine-produktion på Statens Serum Instituts grund på Amager.

· Mere fra samme kategori ·