Læs også:

Close

MORNING NEWS: Trump anklager medier for ikke at dække terror – tre danske sager på liste

Nyheder  | 

Trump anklager medier for ikke at dække terror · Færre unge forventes at få en uddannelse · Israel gør bosættelser lovlige · Københavns Kommune vil ikke redde Palads-biografen

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens overskrifter valgt ud til dig.

Trump anklager medier for ikke at dække terror – tre danske sager på liste

I et nyt angreb på medierne, siger den amerikanske præsident Donald Trump, at de ikke dækker terrorangreb og har udfærdiget en liste med 78 eksempler på det. Tre danske sager er på listen. Det skriver Politiken.

De tre danske tilfælde på listen er ifølge TV2.

  • Angrebet på Krudttønden i København i februar 2015.
  • Angreb på en politibetjent i september 2015.
  • Angrebet på to politibetjente ved Christiania september 2016.

TV2

Kritikken kom under et pressemøde på militærbasen MacDill i Tampa i Florida, hvor Donald Trump påstod, at den amerikanske lagde låg på terrordækningen helt bevidst.

– Vi har set, hvad der skete i Paris, Nice, overalt i Europa, sagde Donald Trump om hentydede tilsyneladende til to terrorangreb i 2015 og 2016, der blev dækket intenst af medierne.

– Det er nået til et punkt, hvor det ikke engang bliver rapporteret. Og i mange tilfælde, vil den meget, meget uærlige presse ikke rapportere om det. De har deres grunde, og det forstår I, sagde Donald Trump til de fremmødte militærfolk uden at forklare, hvad mediernes grunde skulle være.

Trumps egen særlige rådgiver Kellyanne Conway blev i weekenden taget i at lyve om en massakre, der aldrig havde fundet sted og bruge den, som retfærdiggørelse af Trumps udskældte indrejseforbud.

På TV-stationen CNN forstår man ikke præsidentens kritik og henviser til de mange intensive dækninger, der har været af terrorangreb de seneste år, dækninger, der er blevet kritiseret for at være alt for dækkende, fordi de giver terroristerne den opmærksomhed, de vil have.

Læs mere her: Trump-rådgiver opfinder massakre og Trumps indrejseforbud er trukket tilbage

Forstå sagen: Hvad betyder Trumps dekreter om abort, indrejse og sundhedsforsikring?

Trump anklager medier for ikke at dække terror – tre danske angreb på liste. (Foto: Polfoto)

 

Færre unge forventes at få en uddannelse

For første gang i 25 år, er andelen af unge, som forventes at få en uddannelse, faldet. Det skriver Jyllands-Posten.

Det har længe været et politisk mål, at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse, men de seneste er år det tal stagneret ved 93 procent og de seneste tal fra Undervisningsministeriet viser et lille fald til 92 procent.

Steen Polk, der er formand for Danmarks Specialpædagogiske Forening, der organiserer speciallærere, er ikke overrasket.

– Vi er nødt til at tage højde for, at der er en gruppe af unge, som tænker med hænderne. De er måske ikke dygtige til de boglige fag, men de er i stedet kreative. I dag har de det svært, fordi folkeskolen er meget fagfaglig, siger han.

Andelen af unge, der får en ungdomsuddannelse falder. (Foto: Polfoto)

 

Israel legaliserer 4000 bosættelser på Vestbredden

Israel har gjort omkring 4000 eksisterende israelske bosættelser på den besatte vestbred lovlige. Det skriver Ritzau og AFP.

Den israelske lov gør bosættelserne på palæstinensisk område lovlige, hvis bosætterne ikke vidste, at de bosatte sig på et privat område eller hvis de fik tilladelse til at bygge fra den palæstinensiske stat. De palæstinensiske ejere af jorden vil blive kompenseret økonomisk eller med ny jord.

Loven går dog imod den israelske højesterets dom om rettigheder for ejendomsbesiddelse, og den israelske rigsadvokat kalder loven forfatningsstridig.

52 stemmer ud af 60 faldt i favør for loven, også premierminister Benjamin Netanyahu støtter loven, men politiske kilder siger, at loven har skabt spændinger i regeringen, og at man er bekymret for, at den kan føre til en retssag i Den Internationale Domstol i Haag.

Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation (PLO) siger, at loven principielt “legaliserer tyveri” og er et bevis på, at “den israelske regering vil ødelægge alle muligheder for en politisk løsning”, og både menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch og den israelske menneskerettighedsorganisation B’Tselem siger, at loven viser Israels tilsidesættelse af international ret, og at landet ikke vil slippe kontrollen med Palæstina eller stoppe bosættelserne på palæstinensisk jord.

Læs også: Israel godkender hundredevis af nye bosættelser

Israel har godkendt mere end 500 bosættelser som denne, Anona, der ligger på Vestbredden. (Foto: Polfoto)

Københavns Kommune vil ikke redde Palads

Mandag aften har Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune diskuteret et byggeprojekt omkring Vesterport Station, der vil betyde, at Palads-biografen skal rives ned, og udvalget har valgt ikke at frede bygningen i denne omgang.

Det betyder, at arbejdet fortsætter med at udvikle den nye plan for området. Det skriver Politiken.

Læs mere her: Ejere vil rive den farverige Palads-biograf ned

Ejere vil rive den farverige Palads-biograf ned. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·