Læs også:

Close
kylling mad opskrift (Foto: MY DAILY SPACE)

Lækker aftensmad på 13 minutter

Mad  | 

Kan man lave en lækker ret på 13 minutter? Ja, det kan man godt. Så ingen undskyldning for ikke at spise sundt eller invitere veninden over til lidt aftensmad og hygge

Sådan for at være hel præcis … Så tog det mig nøjagtig 13 minutter, de TO GANGE, jeg lavede denne ret. Er du en mesterchopper kan du nok gøre det på 10 minutter, men så roder køkkenet måske også. Og det gjorde mit ikke.

Bonus ved denne nemme ret er også, at den koster under 100 kroner at lave til 2 personer, OG OG OG du vil formentlig også have til din frokost dagen after. Måske med lidt mindre kylling i og lidt flere grøntsager, men det har ingen jo taget skade af.

Jeg brugte de nye spyd fra De danske Familiegårde. Der er tre spyd i hver. Og jeg varmede dem på en gasgrill, fordi jeg var i sommerhus. Men de kan varmes på pande eller ovn, eller er du MEGA doven i mikrobølgeovn. Det synes jeg dog er synd.

kylling mad opskrift (Foto: MY DAILY SPACE)
Sådan ser pakken ud. (Foto: MY DAILY SPACE)

Det skal du bruge

Retten er til 2 personer

Ingredienser
2 pakker stegte kyllingespyd med salt og peber

Madpandekager
Revet ost
2 deciliter cremefraiche
1 lime
2 fed hvidløg
1 spiseske ketchup
Salt og peber

Grøntsager skåret i små tern af det, du kan lide eller har. Jeg brugte:

1/3 agurk
1/2 æble
2 håndfulde salat
1/2 gul peber
8 cherrytomater

kylling mad opskrift (Foto: MY DAILY SPACE)
Så er alt linet op. (Foto: MY DAILY SPACE)

Sådan gør du

Start med at lave dressing så den kan trække lidt.

Bland cremefraiche med saft af ½ lime, lidt salt og peber, hvidløg samt ketchup. Stil i køleskab

Skær tilbehør i små tern og saml det på et fad. Det ser pænt ud og sparer opvask fra 8 skåle 🙂

Varm spydene langsomt i lidt olie. Når de er varme kom lidt limesaft over.

Varm hurtigt pandekager enten i mikrobølgeovn, på en pande eller i ovnen pakken ind i staniol. Husk det går hurtigt, hvis du ikke vil have dem tørre og hårde.

kylling mad opskrift (Foto: MY DAILY SPACE)
Det ligner ikke en ret lavet på 13 minutter og på et fattigrøvsbudget – vel? (Foto: MY DAILY SPACE)

Så alt på bordet. Så er maden klar.

Jeg synes, det er hyggeligt, at man tager et spyd over på pandekagen, når man har klistret den godt til med dressingen. Jeg skar stykkerne i mindre stykker, så der var kylling over hele pandekagen. Men det er jo en smagssag.

TIP:

Dagen efter var der et spyd til overs – vi spiste altså 5 spyd tilsammen. Da jeg var i sommerhus, stod den ikke på madpakke men rugbrødsmadder. Der brugte jeg resterne af grøntsagerne, og lavede en lækker mad, og en anden med forel.

rugbrødsmadder forel sommerhus kylling frokost (Foto: MY DAILY SPACE)
Så er der rugbrødsmadder i sommerhuset. (Foto: MY DAILY SPACE)

 

Læs også:

Boligtendens efterår 2018

Flotte mønstre er en af de store boligtendens i efteråret 2018

· Mere fra samme kategori ·