
Nem mad: Blomkålscouscous
Her får du en opskrift på mega nem og meget velsmagende opskrift på blomkålscouscous. Brug den som forret – til grill – som mellemmåltid eller tilbehør
Opskriften er fra bogen Frk. Skrumps Nordiske Middelhavskost af Alice Apel Hartvig og Majbritt Louring Engell. Denne blomkålscouscous er med brøndkarse og hasselnødder, men har du andre favoritter, kan de også bruges.
Det skal du bruge
Opskriften er til to portioner
Så er der serveret blomkål på en ny måde. (Foto: Sswilliamsphotography.com)
INGREDIENSER:
• 30 gram hasselnødder, tørristet på en pande
• 400 gram blomkål, delt i grove buketter
• 50 gram babyspinat
• 1 stor håndfuld frisk brøndkarse, persille eller dild
• ½ rødløg, kan udelades eller erstattes med forårsløg
• 3-4 spiseske ekstra jomfruolivenolie
• Saften fra 1 limefrugt
• ½ teske stødt spidskommen
• 1 knivspids karry
• 2 spiseske hvidvins- eller æbleeddike • Salt
Sådan gør du
Rul de ristede hasselnødder i et viskestykke, så skallerne falder af.
Blend det hele i en foodprocessor til en lækker couscous.
TIP
Frk. Skrump anbefaler: Erstat blomkål med broccoli, rosenkål eller grønkål. Tilsæt evt. finthakkede tomater, hvis de er i sæson.
Velbekomme …
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Seks nemme øvelser du kan lave derhjemme