Læs også:

Close
blindspot

Anmeldelse af Blindspot: 23 afsnits ren guf til krimijunkierne

Kultur  | 
Det synes redaktionen: 4

En ukendt kvinde med hukommelsestab og kroppen dækket af nye tatoveringer efterlades i en taske på Times Square som en gave til FBI. Sådan kickstartes Viaplays nye krimiserie ”Blindspot” med Jaimie Alexander i hovedrollen

Som den hardcore og dedikerede krimifan, jeg efterhånden er blevet, skal der meget til at overraske og fange min opmærksomhed, når det kommer til nye krimiserier. Alligevel formåede Viaplays nye NBC-serie, Blindspot, at fastholde min opmærksomhed igennem første sæsons 23 afsnit, og jeg vil derfor klart anbefale alle krimijunkies derude at kaste sig ud i denne serie.

blindspot
En kvinde dukker op i en taske. Ingen, ikke engang hende selv, ved, hvem hun er. (Foto: © 2016 Warner Bros. Entertainment Inc. All rights reserved.)

Tatoveringer som det 20. århundredes skattekort

Ved seriens begyndelse efterlades en taske på Times Square. I den befinder sig en ukendt kvinde med kroppen dækket af tatoveringer og en direkte besked til FBI tatoveret på ryggen; nemlig navnet på specialagent Kurt Weller (også kendt fra Sullivan Stapleton og Strike Back).

Læs også: Skoler advarer om voldsom og grafisk Netflix-serie

Det er en god, spændende og anderledes begyndelse, og min interesse som seer er vakt! Den bliver bestemt ikke mindre, da det senere i første afsnit afsløres, at den ukendte kvinde (som senere bliver døbt det originale navn Jane Doe) ikke har den fjerneste ide om, hvem hun er, eller hvordan hun er endt i en taske mærket med beskeden ”Call the FBI”.

I det mindste er hun ikke en bombe – hvilket man i starten mistænker tasken for at indeholde – men i stedet er mysteriet omkring hendes tilstedeværelse langt større og mere kompliceret.

blindspot, anmeldelse, tv-serie, serier, serie, viaplay
Blindspot er muligvis din nye yndlings-krimi. (Foto: © 2016 Warner Bros. Entertainment Inc. All rights reserved)

Tatoveringerne, der dækker hendes krop, er alle lavet for nylig og viser sig at være en form for moderne skattekort, hvor hver enkel tatovering leder Jane og et FBI-hold (der består af blandt andre Marianne Jean-Baptiste fra Without a Trace og Ashley Johnson fra Critical Role) med Kurt Weller i spidsen ud på farefulde missioner.

På den måde minder Blindspot om en anden af NBC’s populære anmelderroste serier – The Blacklist – da Jane og holdets sager baseres på Janes tatoveringer, ligesom Elizabeth Keens sager er forudbestemt af Reddingtons liste.

Læs også: Twin Peaks – hvorfor du SKAL se den hypede comeback-serie

Konspirationspræget krimidrama

Serien følger Janes jagt på sandheden om, hvem hun er ved at afkode de mystiske tatoveringer på hendes krop en af gangen. Men her opstår igen en ny række spørgsmål, som får min hjerne til at arbejde hårdere, end den har gjort, siden jeg fik sommerferie.

blindspot, anmeldelse, viaplay, serie
FBi får en hilsen på en tatoveret kvinde på Times Square. Og så begynder Blindspot … (Foto: © 2016 Warner Bros. Entertainment Inc. All rights reserved)

Hvem har adgang til den slags informationer, som tatoveringerne indeholder? Hvem er i stand til at kidnappe, tatovere og slette et menneskes hukommelse? Og sidst, men ikke mindst, hvad er Janes forbindelse til Kurt Weller?

Det er de samme spørgsmål, FBI stiller, og i de første afsnit er der ikke mange svar at hente, for ellers ville vi jo ikke være klistret til skærmen gennem hele første sæson for at få svar.

Til gengæld bliver mysteriet om Janes person endnu større, da det viser sig, at hun (grundet nogle omstændigheder, jeg ikke vil spoile her) har nogle talenter, som hun ikke var klar over – herunder nogle rimelig cool og specifikke fighting skills og evnen til at kunne tale kinesisk.

Første afsnit efterlader os dog også med lidt viden om Janes baggrund, da hun finder ud af, at små bidder af hendes hukommelse vender tilbage under bestemte omstændigheder.

blindspot, viaplay, anmeldelse
Hvem er kvinden, og hvorfor kan hun ikke selv huske det? (Foto: © 2016 Warner Bros. Entertainment Inc. All rights reserved)

Er Blindspot en uendelig krimisag?

Det store spørgsmål er, om Blindspot ender med at besvare alle vores og FBI’s spørgsmål, eller om alle sporene ender med at lede til nye spor i en uendelighed, og dermed efterlade os med en bitter smag i munden.

Under alle omstændigheder er jeg sikker på, at mysteriet leder os i en spændende retning, for ingen går vel igennem alt det besvær uden at have en hårrejsende agenda. Som Kurt Weller så pænt formulerer det:

– Someone likes playing games, and this is just the beginning, hvilket må siges at være det bedste argument for at give Blindspot en chance og se, hvor mysteriet ender.

Læs også: Naomi Watts er sexet og måske syg psykoterapeut i Gypsy på Netflix

· Mere fra samme kategori ·