Læs også:

Close

Naomi Watts er sexet og måske syg psykoterapeut i “Gypsy” på Netflix

Kultur  | 
Det synes redaktionen: 5

Netflix-serien Gypsy er et mørkt, psykologisk drama med Naomi Watts i hovedrollen som psykoterapeuten, der lever to liv

Er jeg vild med alle serier, der har en stærk kvinde i hovedrollen og er krydret med lesbiske scener? Måske. Du kan dog godt stole på denne anbefaling af Gypsy, selv om du er lidt mindre nede med Orange Is the New Black, end jeg er.

Jean bor sammen med sin mand og datter i et hus i forstæderne, men drages af byen, hvor hun lever et andet liv. (Foto: Netflix)

Læs også: Kulturminister åben for Netflix som public service-udbyder

Naomi Watts spiller hovedrollen, Jean Holloway, der har en mand, en datter og et godt job som psykoterapeut. Allerede fra begyndelsen lærer vi dog, at der lurer mere under overfladen, for Jean har også et alterego – Diane – som vi stifter mere og mere bekendtskab med, som serien skrider frem.

Diane er en person, Jean bruger til at udleve sine inderste lyster og den personlighed, hun har dybest inde, men det er også hende, hun bruger til at opsøge de mennesker, som hendes patienter taler om i deres terapisessioner.

På den måde overskrider Diane faktisk alle de grænser, som Jean ellers sætter for sine klienter.

Læs også: 15 Netflix-dokumentarer, der gør dig klogere

Diane udvikler forhold til de personer, Jeans klienter har problemer med eller er besatte af, men undervejs kommer hendes vej naturligvis til at krydse nogle, der kan afsløre, at hun og Jean er den samme person – og at Jean måske ikke er så kontrolleret og ordentlig, som hun giver sig ud for at være.

Det er det, der skaber spændingen i serien. Udover et helt specielt forhold til en af klienternes ekskærester …

Flygtig som en gypsy

Sidney er barista og forsanger i et band, og hun har – ifølge hendes ekskæreste og Jeans klient, Sam – en evne til at gøre folk besat af hende, hvorefter hun efterlader dem helt knust.

Det fanger naturligvis Jeans interesse, og hun opsøger den noget yngre Sidney som sit alterego, Diane. De to indleder et intenst og komplekst forhold, som Diane forsøger at balancere med sit liv som hustru og mor til den måske transskønnede Dolly – et facademæssigt smukt familieliv, der slår flere og flere revner, som Diane kommer til at fylde i Jeans hverdag.

Jean lever sine skyggesider ud som Diane, der har et forhold til en cirka 15 år yngre kvinde. (Foto: Netflix)

Jean har nemlig et problem med at binde sig, hvilket ikke kun kommer til udtryk i affæren med Sidney. Hun opsøger situationer og steder, hvor hun kan være Diane, så hun kan bryde reglerne – hvilket hun gør ved hjælp af den enorme mængde fortrolige informationer, hendes klienter fortæller hende i terapien.

Læs også: Skoler advarer mod voldsom og grafisk Netflix-serie

Sexet serie om sindets skyggesider

Gypsys skildring af Jean, Diane og hendes forskellige relationer er virkelig interessant, hvis du går bare en smule op i psykologi eller har på fornemmelsen, du kunne gøre det. Som psykoterapeut har Jean en særlig magt, som hun misbruger for egen vinding, og ideen om at nogen, der kender dine dybeste hemmeligheder, vil bruge den viden, er både skræmmende og spændende på samme tid – ligesom det også kan gå hen at blive farligt for de implicerede.

Som terapeut er Jean kontrolleret og ordentlig. Diane følger derimod sine indre lyster. (Foto: Netflix)

Gypsy skrider langsomt frem, og det kan måske virke lidt for tempoforladt, hvis du er vant til at se serier med masser af action. Til gengæld giver serien et ganske realistisk billede af, hvordan det i virkeligheden vil foregå, når en kvinde lige så stille mister fatningen om den persona, hun har brugt årevis på at skabe.

Det er en serie, man kan drages og opsluges af, og det er sjældent, kvinder i den grad skildres på en grim og selvransagende måde: Som stærke, fejlfulde, kvindelige karakterer, der er fulde af begær, tager dårlige beslutninger og er menneskelige.

naomi watts, sophie cookson, gypsy, netflix
Sophie Cookson og Naomi Watts til screening af Gypsy i London tidligere på måneden. (Foto: All Over)

Læs også: Netflix: Hack dig til tusinder af skjulte kategorier

Hvis du endnu ikke er helt overbevist, synes jeg, du skal se bort fra Naomi Watts, forhold på tværs af aldersgrupper, lesbisk tiltrækning, terapiforløb, forholdet mellem klienter og psykoterapeut, det mørke, psykologiske drama og skildringerne af begær og lyst og bare se Gypsy, fordi det er en af de mest sexede serier, Netflix har spyttet ud.

Men se den lige uden danske undertekster – medmindre du synes, det er drønlækkert, når Diane og Sidney ruller halvnøgne rundt på gulvet, og “oh, God!” bliver oversat til “hillemænd” …

Læs også på Dagens.dk: De bedste Netflix-film og -serier

Sidney og Diane på en natklub, Jean har sneget sig ud til under påskud af at være til indflytterfest hos en kollega. (Foto: Netflix)

Læs også: Opfindere, forskere og genier: Disse seje kvinder ændrede verden

· Mere fra samme kategori ·