Læs også:

Close
Selena

NEWS: Skoler advarer mod voldsom og grafisk Netflix-serie

Nyheder  | 

Skoler advarer mod grafisk Netflix-serie, Dankort-appen præsenteres i dag, 28 døde under protester i Venezuela og Grøn Koncert får nyt navn

Vi har samlet morgenens vigtigste nyheder, så du bliver hurtigt opdateret på, hvad der rører sig i Danmark og på resten af kloden.

Amerikanske skoler slår alarm over Netflix-serie

13 Reasons Why er en serie om en pige, der tager sit eget liv. I 13 afsnit forklarer hun de 13 grunde til det, og Netflix-serien er på kort tid blevet meget populær. Meget populær og meget omdiskuteret.

Mange skoler i USA advarer nu om serien, fordi der mener, den kan inspirere til selvmord. Det skriver ABC News.

Skolerne har sendt breve ud til elevernes forældre, hvor de deler deres bekymringer om den grafiske serie, der på dansk hedder Døde Piger Lyver Ikke.

Selena
Serien bygger på en bog af samme navn og har blandt andre Selena Gomez som executive producer. (Foto: All Over)

 

I dag præsenteres Dankort-appen

Om kort tid bliver det muligt at betale med Dankort uden at have det med. Du skal bare bruge din mobil. I dag præsenterer Nets nemlig en betaversion af deres bud på en Dankort-app, skriver Ekstra Bladet.

Appen vil i første omgang kunne bruges på telefoner med styresystemet iOs, og både Coop og Dansk Supermarked har allerede meldt ud, at du vil kunne betale med appen i deres supermarkeder.

Betalingen med Dankort-appen vil endda kunne ske uden at skulle låse telefonen op, så den kommer altså til at fungere lidt ligesom en krydsning af MobilePay og kontaktløse kort.

Dankort, VISA, kreditkort, betaling, NETS
Nu kan du snart bruge dit Dankort fra en app. (Foto: Polfoto)

28 døde under uroligheder i Venezuela

Tusinder demonstrerer i Caracas’ gader i Venezuela. Protestanterne er imod præsident Nicolas Maduro, og urolighederne har nu kostet 28 personer livet. Det skriver nyhedsbureauet AP.

I går blev demonstranterne blokeret af sikkerhedsfolk, da de forsøgte at nå til ombudsmandens kontor i centrum.

Urolighederne har stået på siden begyndelsen af måneden.

venezuela demonstration, protestanter, caracas
28 er døde under protesterne i Venezuela. (Foto: Polfoto)

 

Nu hedder det ikke længere Grøn Koncert

Grøn Koncert skifter navn for at få en mindre misvisende titel. Fremover skal du bare sige, at du skal på Grøn.

– For mange danskere er Grøn mere end en række af koncerter, vi er blevet til kultur, og det i en sådan grad at vores publikum har givet os et kælenavn – og man kan som brand ikke opnå meget mere end at få et kælenavn af dem, der holder af én.

– Sidste år fik vi lavet en antropologisk undersøgelse, hvor vi fandt ud af, at vi i folkemunde slet og ret hedder: Grøn. Så vi har taget konsekvensen og dedikerer vores nye navn til publikum, forklarer Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden, til Ekstra Bladet.

Ukendt Kunstner er et af navnene på årets Grøn. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·